Visa utbildning.se som: Mobil

Redovisningsekonom DFEI 120 hp

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
2,5 år
255 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-05-11 09:00 - Distans
Distans, Stockholm
Uppdragsutbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
255 000 SEK
2021-05-11

Distans
255 000 SEK
2021-06-23

Stockholm
255 000 SEK
2021-05-11

Stockholm
255 000 SEK
2021-06-23

Kursbeskrivning

En unik redovisningsutbildning som har många fördelar som du inte hittar hos andra utbildningsanordnare. Du får praktiska kunskaper i redovisning men utbildningen är även akademiskt förankrad. Studierna leder till Högskoleexamen i företagsekonomi med inriktning redovisning. Utbildningen uppfyller de teoretiska kraven för auktorisation som redovisningskonsult och den kan utgöra första steget på vägen till auktoriserad revisor. Leveransformen är FEIFLEX, du kan läsa var du än befinner dig.

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Kursinnehåll

Akademiska studier

De akademiska studierna på FEI är särskilt anpassade för dig i karriären . Du läser tillsammans med andra ambitiösa yrkesmänniskor från en rad olika företag och organisationer . Angreppssättet utgår från att du har samlat på dig erfarenheter i ditt yrkesliv och du är bekant med ett företags villkor och möjligheter .

Om utbildningen

Redovisningsekonom DFEI består av två block. Det första blocket ger en bred palett av företagsekonomiska kunskaper. Block två erbjuder specialiserade kurser för dig som arbetar med redovisning, antingen som medarbetare på en ekonomiavdelning eller som konsult. Utbildningen avslutas med ett specialiserat examensarbete. Arbetet kan med fördel vara kopplat till din arbetsgivare eller bransch.

De bästa lärarna

Vi har handplockat de bästa lärarna, dels från näringslivet, dels den akademiska världen. Det ger en bra mix och säkerställer att du får kunskaper som är både praktiskt relevanta och har en förankring i de senaste rönen inom forskning.

Avgiften uppdelad per block

Arbetsgivare och medarbetare binder sig för ett block i taget. Det ger både kontinuitet och flexibilitet. I avgiften ingår all undervisning och handledning, litteratur och studiematerial, kaffe och luncher i samband med seminarier.

Examen från FEI

FEI är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och vi har ett grundmurat gott rykte i näringslivet. Vi är kända för att lära ut handfast kunskap som direkt kan användas i arbetet. Många av våra alumni återfinns på ledande befattningar i företag och organisationer, i Sverige och utomlands. Med en DFEI-examen står du väl rustad i din fortsatta karriär.

Högskolepoäng och högskolexamen

Redovisningsekonom DFEI har den unika fördelen att du får dubbla examina. Utöver examen från FEI kan du också ta ut en Högskoleexamen i företagsekonomi med inriktning redovisning. Detta är möjligt genom samarbete med Högskolan Väst, en av Sveriges främsta aktörer inom modern onlineutbildning. Utbildningen omfattar sammanlagt 120 högskolepoäng. Det är en kvalitetsstämpel och ett viktigt bevis för både medarbetare och arbetsgivare att kursinnehåll och genomförande uppfyller akademiska kriterier och krav. Det öppnar också möjligheter till fortsatta studier vid universitet och högskolor i Sverige eller utomlands.

Video

Upplägg

Omfattning

2,5 års studier parallellt med arbetet. Lektioner på FEI ges i tvådagarspass var sjunde vecka. Mellan passen läser du in litteratur och studerar on-line.

Utbildningsstarter

Redovisningsekonom DFEI ger dig flexibilitet. Du kan påbörja utbildningen upp till 6 gånger per år.

Tentamen

Varje delkurs har ett eller flera examinationsmoment, t ex:

  • Skriftlig tentamen som sker i Stockholm eller, om möjligt, på annan ort efter överenskommelse med FEI (särskild avgift kan utgå om tentamen sker på annan ort)
  • Inlämningsuppgift, enskilt eller i grupp
  • Muntlig presentation

Intyg och betyg

Deltagare som uppnår godkänt resultat erhåller betyg och kursintyg från Högskolan Väst.

DFEI-examen

Godkänt resultat i samtliga delkurser leder till Diplom från FEI med examensbeteckningen Redovisningsekonom DFEI.

Högskolepoäng

Godkänt resultat i respektive delkurs ger akademiska högskolepoäng från Högskolan Väst. Delkurserna omfattar 7,5 respektive 15 högskolepoäng. Godkänt resultat i samtliga delkurser ger sammanlagt 120 högskolepoäng .

Högskoleexamen

Efter utbildningen kan deltagaren ansöka om en Högskoleexamen omfattande 120 högskolepoäng. Examen utfärdas av Högskolan Väst.

Auktoriserad Redovisningskonsult

Utbildningen uppfyller de teoretiska krav som ställs av SRF Sveriges Redovisningskonsulters Förbund och FAR Branschorganisationen för revisorer och rådgivare.

Avgift

Avgiften är 255 000 kr exkl. moms. Kursavgiften måste betalas av arbetsgivaren. Arbetsgivaren binder sig för ett block i taget. I avgiften ingår kurslitteratur och annat kursmaterial, ordinarie tentamina i Stockholm, samt lunch och kaffe vid seminarier på FEI. Kursavgiften faktureras årsvis före respektive blockstart.

Eget företag/privatperson? Delbetala med FEI Studielån från 4 358 kr/mån.

Antagningskrav

Vi välkomnar anmälningar från motiverade medarbetare som har arbetsgivarens stöd och backning. Vi rekommenderar att du har minst fem års arbetslivserfarenhet, helst längre. Vidare att du under utbildningstiden arbetar inom ekonomifunktionen på ett företag eller är verksam på en redovisnings- eller konsultbyrå. Din utbildningsbakgrund kan variera, det viktiga är att du har kapacitet att klara av studierna Det rekommenderade antagningskravet är allmän behörighet för högskolestudier, dvs. avslutad gymnasieskola eller motsvarande. Redovisningsekonom DFEI är även relevant för dig som har tidigare akademiska studier på meritlistan.

Uppdragsavtal

Kursen är ett samarbete mellan FEI och Högskolan Väst. Företaget som anmäler deltagare till kursen ingår ett avtal med Högskolan Väst angående uppdragsutbildning. Vid anmälan kommer beställaren ombes att bekräfta villkoren.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Redovisningsekonom DFEI 120 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEIFLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka inte...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Redovisningsekonom DFEI 120 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Redovisningsekonom DFEI 120 hp från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar