Visa utbildning.se som: Mobil

Värdera & förvärva företag – Analys III

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
Intensivt 2 dagar
15 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-11-09 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Göteborg
15 900 SEK
2022-11-09

Malmö
15 900 SEK
2022-11-09

Stockholm
15 900 SEK
2022-11-09

Distans
15 900 SEK
2022-11-09

Video

Kursbeskrivning

Företagsförvärv blir ett allt vanligare sätt för företag att expandera och utveckla, även i mindre företag. Det finns många fördelar med att köpa och sälja bolag, men också många risker.

 

Gå hela kursserien, tentera och uppnå FEI:s Certifikat Analys!

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Kursinnehåll

Översikt

Om kursen

I samband med företagsförvärv används olika processer och tekniker för att göra ekonomiska och rättsliga bedömningar av det köpta företagets verksamhet, bl. a. företagsvärdering, företagsbesiktning (due diligence) och strategisk analys.

Företagsförvärv har ofta formen av ett avgränsat och målinriktat projekt, transaktionsprocessen. Processen har tre faser: planering, transaktion och integration. Faserna innehåller flera olika moment och verktyg, såsom checklistor, modeller och avtal.

Kursen visar och tränar den praktiska hanteringen bakom företagsförvärv, t. ex. de olika analysprocesserna som används vid avkastningsvärdering och finansiell besiktning. Teori och presentationer varvas med övningar och diskussioner.

För vem?

Kursen vänder sig till företagsägare, styrelseledamöter, vd:ar ekonomi- och linjechefer, revisorer och konsulter, banktjänstemän, finansanalytiker och andra som kommer i kontakt med företagsförvärv på olika sätt i sin yrkesutövning – oavsett om de arbetar på köparföretag, säljarföretag eller målföretag.

Kursinnehåll

  • Strategi, mål och risker med företagsförvärv
  • Transaktionsprocessernas faser och verktyg
  • Sekretessavtal och avsiktsförklaring
  • Företagsvärderingens tekniker och modeller
  • Företagsbesiktning (due diligence) och riskhantering
  • Regelverk och separation
  • Avsiktsförklaring, köpavtal och prismekanismer
  • Integrationsarbete och uppföljning

Efter kursen

Efter kursen kommer du att ha bättre förmåga att arbeta i företagsförvärvets transaktionsprocess i alla dess delar. Kursen ger djupare förståelse för bakgrunden och praktiska överväganden för den som involveras i företagsköp eller -försäljning. Företagsförvärv är ett lagarbete och för att leverera bra resultat bör man ha förståelse för helheten och andras uppgifter och infallsvinkel.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Värdera & förvärva företag – Analys III, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet, HR och mycket mer.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studierformen är upplagd för att kunna kombinera studierna med ditt arbete. Med FEIFLEX – vår ledande hybridmodell, väljer du mellan att delta fysiskt på plats i Stockholm på dag- eller kvällstid...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.fei.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Värdera & förvärva företag – Analys III!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Värdera & förvärva företag – Analys III från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter: