Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef

FEI - Företagsekonomiska Institutet, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 år
Pris
224 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 april, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning, Distans med träffar
Språk
Svenska
Längd
2 år
Pris
224 600 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
22 april, 2024 (+4 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning, Distans med träffar
Språk
Svenska
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Video

Kursbeskrivning

Ekonomichefsprogrammet är en välkänd yrkesutbildning med tradition. Den har erbjudits av FEI sedan 1944! Du får kvalificerade kunskaper – de flesta som har genomgått programmet har nu ledande ekonomibefattningar. Det fulla Ekonomichefsprogrammet omfattar 18 delkurser inklusive examensarbete över cirka 2 år. Studierna ges i Stockholm och med FEIFLEX – det innebär valfrihet när och var du vill studera!

Kommande kursstarter

Välj mellan 4 kursstarter

22 april, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

22 april, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Svenska

25 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska

25 september, 2024

  • Distans med träffar
  • Distans
  • Svenska

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Kursinnehåll

Översikt

Ekonomichefsprogrammet är en utbildning på hög nivå med totalt 18 delkurser och som är flexibel för dig som arbetar som eller vill bli:

  • Ekonomichef: läs kurs 1-18 (beskrivs på denna sida)
  • Redovisningsansvarig: läs kurs 1-8
  • Controller: läs kurs 1-9 + kurs 18

Beskrivning

FEI:s Diplomprogram är en specialiserad utbildning på högskolenivå; en ”komprimerad universitetsexamen”. Med det menar vi att utbildningen ger gedigna kunskaper i de kärnämnen som ingår i en civilekonomutbildning; ämnen som nationalekonomi, juridik, externredovisning, beskattningsrätt, ekonomistyrning och ledarskap. Det vill säga de områden som du har nytta av i ditt arbete som ekonom. Litteraturen är i stora delar identisk med den som används på motsvarande kurser på universitet och högskolor. Däremot är undervisningen och angreppssättet annorlunda. Deltagarna har i genomsnitt över tio års erfarenhet av ekonomiarbete. Det betyder att undervisningen är praktiskt upplagd med många exempel från verkligheten.

Lämplig bakgrund

Lämplig teoretiska förkunskaper är ekonomiskt gymnasium och praktisk yrkeserfarenhet från redovisningsområdet. Stor vikt läggs även vid dina personliga egenskaper som motivation och målinriktning.

Välj omfattning

Ekonomichefsprogrammet betyder flexibilitet. Det består av en serie delkurser där du själv har möjlighet att bestämma omfattning och inriktning med utgångspunkt i din yrkesroll och karriär. På denna sida beskrivs hela det tvååriga programmet, ett omfattande kompetenspaket för yrkesverksamma ekonomer.

Genomförande

Utbildningen genomförs med FEIFLEX vilket betyder att du vid varje enskilt kurstillfälle kan välja om du vill:

  • Närvara i FEI:s klassrum. Detta alternativ är för dig som vill studera på traditionellt sätt. Du värdesätter studiemiljön på FEI och möjligheten att nätverka på plats med dina studiekamrater.

eller

  • Delta live på distans, var du än befinner dig, till exempel på kontoret. Du hörs och syns i klassrummet, kan ställa frågor, diskutera och vara med i gruppövningar, precis som om du hade varit på plats.

 

Lektionerna spelas dessutom in så att du kan repetera i efterhand. Alla deltagare har tillgång till inspelningarna.

Välj det alternativ som passar dig och din arbetsgivare bäst!

Ekonomichef

Kurs 1-18. Cirka 24 månader.

För dig som har, eller satsar på, ett totalansvar för företagets ekonomifunktion med ambitionen att bidra till företagets strategiska utveckling, rekommenderar vi att du går samtliga moduler som ingår i Ekonomichefsprogrammet. Detta är branschens mest gedigna kompetenspaket.

Utöver ytterligare fördjupning inom ekonomiområdet får du bland annat utveckla dina färdigheter som chef och ledare. Ekonomiavdelningens arbete är i mångt och mycket ett utpräglat lagarbete. Alla medarbetare måste dra åt samma håll för att producera relevanta och korrekta rapporter och bokslut. Arbetet sker ofta under stark tidspress. Ekonomichefens förmåga att leda och entusiasmera personal är därför mycket viktig.

I det avslutande examensarbetet väljer du ett ämne inom något av utbildningens huvudmoment.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ekonomichefsprogrammet – Ekonomichef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

FEI - kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet, HR och mycket mer.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studierformen är upplagd för att kunna kombinera studierna med ditt arbete. Med FEIFLEX – vår ledande hybridmodell, väljer du mellan att delta fysiskt på plats i Stockholm på dag- eller kvällstid...

Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights