Visa utbildning.se som: Mobil

Finansiell ekonom 120 hp

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
2,5 år
255 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-09-15 - Distans
Distans, Stockholm
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
255 000 SEK
2021-09-15

Distans
255 000 SEK
2021-10-27

Stockholm
255 000 SEK
2021-09-15

Stockholm
255 000 SEK
2021-10-27
Finansiell ekonom

Kursbeskrivning

Läs finansiell ekonom på Företagsekonomiska Institutet

Denna utbildning utgör en utmärkt grund för dig som arbetar inom bank och finans eller vill karriärväxla till denna bransch, exempelvis som:

  • Finansrådgivare/analytiker – där du analyserar aktier eller obligationer och är specialiserade på bestämda företag eller branscher.
  • Finansekonom – arbetar med att låna upp pengar och låna ut och placera kapital i olika värdepapper.
  • Portföljförvaltare – kapitalförvaltning hos en bank, ett försäkringsbolag eller ett värdepappersbolag.
  • Värdepappersmäklare – ger kunder förslag till köp och försäljning av aktier, obligationer och andra värdepapper.

Målgrupp

Programmet vänder sig till dig som siktar på eller redan är på väg in i ansvarsbefattning inom bank- och finanssektorn, eller arbetar med finansiella frågor inom ramen för andra verksamheter. 

Teoretiska förkunskaper

I en uppdragsutbildning är det arbetsgivaren som nominerar en medarbetare som ska delta i utbildningen. Det finns således inga formella behörighetskrav för att antas.

Utbildningsbakgrunden kan därför variera, den viktigaste egenskapen är att deltagaren har kapaciteten att bidra med erfarenheter och input i utbildningen samt, förstås, att klara studier på högskolenivå. Vi rekommenderar allmän behörighet för högskolestudier, dvs. avslutad gymnasieskola men utbildningen är även relevant för den som har tidigare akademiska studier på meritlistan.

Praktiska förkunskaper

Utbildningarna vänder sig till en målgrupp som har arbetslivserfarenhet. Vi rekommenderar arbetsgivare att nominera medarbetare med minimum fem års erfarenhet (i praktiken har de flesta deltagare betydligt längre erfarenhet, genomsnittsåldern är 34 år).

FEI Studielån – få hjälp med kursavgiften

FEI Studielån

I de flesta fall står arbetsgivaren för kursavgiften på FEI. För dig som inte har denna möjlighet men ändå vill satsa på din personliga kompetensutveckling erbjuder vi FEI Studielån. Erbjudandet vänder sig till dig som har eget företag eller vill betala kursavgiften som privatperson. Amorteringstiden är upp till fem år beroende på storleken på avgiften och kursens eller utbildningens längd.

Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med kursavgiften.

Kursinnehåll

Utbildningens första del ger en stabil grund inom, företagsekonomi, juridik och nationalekonomi inklusive delkursenFinansiell ekonomi, 7,5 hp. I del två fördjupas kunskaperna inom finans, här ingår bland annatCorporate Finance, 7,5 hpsamtInvesteringsanalys och portföljhantering, 7,5 hp. I det avslutandeexamensarbetethar deltagaren möjlighet att fokusera på ett ämnesområde som med fördel kan kopplas till deltagarens arbete eller bransch.

Akademiska studier

De akademiska studierna vid FEI är särskilt anpassade för dig i karriären. Du läser tillsammans med andra ambitiösa yrkesmänniskor från en rad olika företag och organisationer. Angreppssättet utgår från att du har samlat på dig erfarenheter i ditt yrkesliv och du är bekant med ett företags villkor och möjligheter .

Video

FEIFLEX

FEIFLEX är vårt unika hybridkoncept som ger total frihet. Med FEIFLEX kombineras det bästa av traditionell klassrumsundervisning och distansstudierDet innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera;på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan.

FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom attrepetera i efterhand, hur många gånger du vill.

Kursledare

De bästa lärarna

Vi har handplockat de bästa lärarna, dels från näringslivet, dels den akademiska världen. Det ger en bra mix och säkerställer att du får kunskaper som är både praktiskt relevanta och har en förankring i de senaste rönen inom forskning.

Examen, diplom m.m.

Godkänt resultat i samtliga delkurser leder till ett Diplom från FEI.

Högskolepoäng

Godkänt resultat i respektive delkurs ger akademiska högskolepoäng från Högskolan Väst. Delkurserna omfattar 7,5 respektive 15 högskolepoäng. Godkänt resultat i samtliga delkurser ger sammanlagt 120 högskolepoäng .

Högskoleexamen

Efter utbildningen kan deltagaren ansöka om en Högskoleexamen i företagsekonomi omfattande 120 högskolepoäng. Examen utfärdas av Högskolan Väst.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Finansiell ekonom 120 hp, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt utbud sträcker sig från grundläggande kurser till akademiska uppdragsutbildningar. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEIFLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka inte...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

FEI FLEX

FEIFLEX är vårt unika hybridkoncept som ger total frihet. Med FEIFLEX kombineras det bästa av traditionell klassrumsundervisning och distansstudier. Det innebär fördelar för alla kursdeltagare oberoende av hur du väljer att studera; på plats hos oss, från hemmet, kontoret eller på resan. FEIFLEX betyder att lektionerna genomförs i våra dynamiska klassrum samtidigt som de sänds i realtid. Du kan vid varje enskilt lektionstillfälle välja om du vill vara på plats hos oss eller delta aktivt på distans. Lektionerna går dessutom att repetera i efterhand, hur många gånger du vill.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Finansiell ekonom 120 hp!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 215 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Finansiell ekonom 120 hp från FEI - Företagsekonomiska Institutet, fyll i dina uppgifter: