Visa utbildning.se som: Mobil

BA (Hons) Fashion Management with Marketing 2 years part-time

FEI - Företagsekonomiska Institutet
Kort om utbildningen
2 år
9 250 GBP exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-01-27 - Distans
Alicante, Distans, Nacka, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Alicante
2020-01-27  
9 250 GBP
Nacka
2020-01-27  
9 250 GBP
Stockholm
2020-01-27  
9 250 GBP

Kursbeskrivning

Översikt

Bakgrund

Denna nischade utbildning inom marknadsföring, styrning och ledarskap för modebranschen anordnas av FEI i samarbete med ett brittiskt universitet. Utbildningen är en ”top-up”, det vill säga den motsvarar det tredje året i en treårig högskoleutbildning. Du bygger på din tidigare studier och får den specialkompetens som krävs för en roll med ansvar i modeföretag. Chef, marknadsförare, projektledare, kommunikatör, konsult, olika digitala befattningar och butikschef är exempel på yrkesroller som utbildningen kan leda till.

Studier på deltid eller heltid

Du kan välja att studera på heltid under två terminer eller deltid (som beskrivs på denna sida) under fyra terminer.

Akademisk utbildning med praktiska inslag

I utbildningen kombineras akademisk förankring med praktisk tillämpning. Studierna, som omfattar ett år på heltid eller två år på deltid parallellt med arbetet, leder till akademisk examen vid FEI:s brittiska partneruniversitet. De praktiska inslagen syftar till att ge dig verktyg som du kan använda direkt i din yrkesroll. Undervisningsspråket är engelska.

Relevant innehåll för både detaljhandel och e-handel

Utbildningens innehåll speglar den senaste utvecklingen i modebranschen och innehåller delkurser som ger kunskaper som är relevanta inom digital handel såväl som detaljhandel i butik. I kurserna behandlas frågeställningar i både operativa och strategiska perspektiv. Examensarbetet (Project and Dissertation) utgör en viktig och omfattande del av utbildningen.

Fyra kurser är obligatoriska:

  • Ecommerce for Fashion, 10 ECTS
  • Contemporary Digital Marketing Strategies, 10 ECTS
  • Research Methods, 5 ECTS
  • Dissertation and Practice Project, 15 ECTS

 

Därutöver väljer du två av de fyra nedan. Basera ditt val på intresse och vad som passar din nuvarande eller framtida arbetssituation bäst:

  • Brand Development and Communication Strategies, 10 ECTS*
  • Management of the Retail Environment, 10 ETCS*
  • Buying and Merchandising, 10 ECTS*
  • Fashion Sustainability and CSR, 10 ECTS*

 

* Välj 2 av 4 kurser

För vem – studiebakgrund

Utbildningen vänder sig till en bred målgrupp. Grundkravet avseende tidigare studier är att du ska ha antingen:

  • en YH-examen omfattande minst två år (400 YH-poäng) eller
  • högskolestudier omfattande minst 120 högskolepoäng

 

Dina tidigare studier kan ha varit inriktade på mode (exempelvis inköp) men annan ämnesbakgrund fungerar också, till exempel företagsekonomi, marknadsföring/försäljning, inköp, kommunikation, eller annan relevant teoretisk bas.

För vem – praktisk erfarenhet

Praktisk erfarenhet från modesektorn är inget krav men vi välkomnar särskilt sökande med branscherfarenhet . Utbildningen är en bra möjlighet till kompetensutveckling för den som är yrkesverksam; om studierna bedrivs på deltid går det utmärkt att kombinera med heltidsarbete.
Utbildningen är också relevant för dig som har praktisk erfarenhet inom andra områden och som är intresserade av en karriär inom modesektorn.

Examen

Utbildningen i kombination med dina tidigare YH- eller högskolestudier leder till en brittisk universitetsexamen på kandidatnivå: Bachelor of Arts (Honours) Fashion Management with Marketing.

Notera att du om du redan har en treårig kandidatexamen (180 hp) från högskola eller universitet i Sverige kommer 120 hp av dessa tillgodoräknas i ovanstående examen. Du erhåller således ytterligare en kandidatexamen.

Lärare

FEI har rekryterat en mycket kvalificerad lärarkår som kombinerar akademisk expertis, praktisk erfarenhet och pedagogisk förmåga. Lärarna har oftast sin bas på svenska eller brittiska universitet men praktiker som är verksamma i företag och branschorganisationer bidrar också i utbildningen.

Stockholm, Nacka, Alicante eller online via FEI FLEX

Utbildningen genomförs i FEI:s klassrum i Stockholm, Vercity Nacka och Alicante i Spanien, men den kan också läsas på distans. Det innebär att en deltagare vid varje enskilt lektionstillfälle kan välja att närvara i något av FEI:s klassrum eller medverka i undervisningen online i realtid. Läs mer om hur FEIFLEX fungerar.

Efter utbildningen

Utbildningens mål är att ge dig en plattform för att utvecklas i din karriär inom modesektorn. Kunskaperna som du får utgår i de flesta fall i ett chefsperspektiv. Du lär dig ett förhållningssätt och utvecklar färdigheter som du har nytta av i en framtida roll som ledare.

Utbildningen leder till en formell universitetsexamen. En sådan examen har högt meritvärde om du är aktuell för ett nytt jobb eller en befordran. Det är också en bekräftelse på att du har kunskapsdjup, kapacitet och intellektuell förmåga att anta utmaningar och svårare arbetsuppgifter i din karriär.

En bachelorexamen ger också möjligheter till fortsatta studier på Masternivå. Du har många alternativ att studera vidare.

Video

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om BA (Hons) Fashion Management with Marketing 2 years part-time, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI - Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder kurser inom hela det företagsekonomiska ämnesområdet.

Vårt öppna utbud spänner från grundläggande kurser till akademisk uppdragsutbildning. Studieformen utgår från dig som är yrkesverksam. Du kan välja att läsa i Stockholm på dag- eller kvällstid eller via FEI FLEX – vår ledande metod för moderna nätbaserade distansstudier. Tveka...


Läs mer om FEI - Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FEI - Företagsekonomiska Institutet

Kammakargatan 10, Box 1341
111 83 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera BA (Hons) Fashion Management with Marketing 2 years part-time!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 92 recensioner.
Alla recensioner för arrangören