Sexualbrottsmålen i praktiken

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår nya kurs om utmaningarna som försvarare och målsägandebiträde i sexualbrottsmål, från förhör till huvudförhandling. Advokaterna Silvia Ingolfsdottir Åkermark och Sabina Böö har lång erfarenhet och har arbetat i några av Sveriges mest uppmärksammade sexualbrottsmål – som både försvarare och målsägandebiträde.

Sexualbrott är ständigt uppmärksammade och såväl ny lagstiftning som praxis kommer löpande, vilket gör det svårt att hålla sig uppdaterad med den senaste rättsutvecklingen. Kursen kommer göra dig uppdaterad och bättre förberedd inför rollen som såväl målsägandebiträde som försvarare i sexualbrottsmål.

Vi kommer under kursen att gå igenom gränsdragningen mellan uppsåt och oaktsamhet och vad som är ett samtycke. Aktuella frågor som övergrepp över nätet samt kopplerimål kommer också att gås igenom under kursen.

Under kursen kommer frågan om hur man bäst förbereder klienten inför förhör och huvudförhandling att gås igenom. För att kunna förbereda klienten på rätt sätt krävs förstås även en förståelse för lagtext samt praxis.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

11 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

11 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Sexualbrottsmålen i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights