Hyresnämndsprocessen

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 februari, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
13 februari, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Välkommen till vår kurs om hyresnämndsprocessen med hyresrådet Erik Ferlin. Genom sin bakgrund som advokat och med tio års erfarenhet som hyresråd kommer föreläsaren att ge dig konkreta verktyg och råd för att på bästa sätt processa i hyresnämnden.

Att processa framgångsrikt i hyresnämnden förutsätter – förutom tillämpning av inte helt lättillgängliga materiella regler – kunskaper om en mängd processuella regler, i lag och i praxis. Syftet med denna kurs är att ge kursdeltagaren fördjupade kunskaper om dessa regler. Kursen syftar även till att ge kursdeltagaren en inblick i relevanta taktiska överväganden från ansökan till medling och beslut i nämnden. Vidare ger kursen en genomgång om bl.a. vad som kan förväntas av aktörer i hyresnämnden, nämndens materiella processledning, nämndens medlingsverksamhet och adekvata/aktuella avgöranden. Som deltagare får du kunskap om:
  • Processuella regler i hyresnämnden
  • Ansökan och hyresnämndens handläggning
  • Medlingsförfarandet i hyresnämnden och sammanträdets disposition
  • Hyresnämndens prövning
  • Avgöranden i processuella frågor 
Syfte med utbildningen: Ge deltagaren förutsättningar att på bästa sätt processa i hyresnämnden Målgrupp Advokater, förbundsjurister och andra jurister som arbetar med framför allt kommersiell hyresrätt samt andra aktörer inom fastighetsägande eller fastighetsförvaltande bolag Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

13 februari, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

13 februari, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Erik Ferlin är hyresråd i Hyres- och arrendenämnden i Linköping sedan 2010. Han har tidigare varit verksam som advokat och har arbetat på advokatbyrå mellan åren 2003-2010 och var även kammarrättsassessor år 2003.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hyresnämndsprocessen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
-
20 jan 2022

nollkommentar

BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights