K3 - kvalificerade redovisningsfrågor

BG Institute, i Stockholm
Längd
Heldag
Längd
Heldag
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Vi har nu levt med K3 i några år och det är således dags dyka lite djupare i regelverket. I denna kurs delar Johan Nilsson och Marcus Johansson med sig av sina erfarenheter av K3, både ur ett teoretiskt och praktiskt perspektiv.

Kursen ger dig som deltagare en fördjupad kunskap och förståelse för svåra områden. Under kursdagen kommer vi att gå igenom praktiska exempel för att lättare kunna hantera de vanligast förekommande svårigheterna och frågorna som uppstår inför, och under, arbetet med bokslut och årsredovisning.

Johan och Marcus har 25 års erfarenhet vardera från kvalificerat arbete med redovisning och revision. Johan har bl a arbetat som redovisningsexpert på Bokföringsnämnden och på Finansinspektionen som ansvarig för tillsynen av redovisningen för börsnoterade bolag. Marcus har arbetat som revisor i 25 år och de senaste åren även som redovisningsspecialist både på Bokföringsnämnden, PwC och nu senast som ansvarig för Aspias redovisningsspecialistavdelning.

Några av de områden som Johan och Marcus går igenom under denna späckade dag
  • Klassificering och redovisning av operationell eller finansiell leasing?
  • Uppskjuten skatt – ett område med många utmaningar
  • Immateriella tillgångar – ett område fullt av fällor.
  • Kapitalförsäkringar och pensioner – varför blir det ofta så fel?
  • Kopplade och icke kopplade områden – hur påverkas deklarationen?
  • Nya regler om fusioner
  • Lättnader för mindre företag som frivilligt har valt att tillämpa K3.
Aktuellt inom koncernredovisning
  • Vad innebär egentligen det särsvenska substansförvärvsundantaget?
  • När uppstår ett omvänt förvärv och hur hanteras det i redovisningen?
  • Hur påverkas koncernredovisningen av successiva förvärv?
  • Särregler för juridisk person (jämfört med reglerna för koncerner)

Målgrupp

CFO, ekonomichefer, redovisningsansvariga, skatteansvariga, skatterådgivare, revisorer, samt controllers och andra som har behov av fördjupad och praktisk kunskap gällande K3-regelverket.

Deltagare inbjuds att i förväg skicka in exempel och frågor, som kommenteras och diskuteras. Insända frågor kommer att vara anonyma.

Kursledare

Johan Nilsson är redovisningsexpert och kommer närmast från Finansinspektionen där han arbetade som senior redovisningsexpert och enhetschef med granskning av att börsbolagens finansiella rapporter följer IFRS . Johan har en lång och bred erfarenhet av undervisning genom många år bakom sig som lärare och föreläsare. Han är en mycket uppskattad föreläsare hos oss på BG Institute. Utöver sitt arbete på Finansinspektionen och sina år som lärare och föreläsare har Johan även arbetat för Bokföringsnämnden och där varit med i utformningen av K2 och K3 reglerna vilket stärker hans titel som redovisningsexpert ytterligare.

Marcus Johansson är redovisningsexpert på Aspia. Han är ledamot i FARs operativa grupp för finansiell rapportering och RKRs expertgrupp dvs ansvarig för framtagandet av redovisningsrekommendationer för den kommunala sektorn.

Han har en bakgrund från från BFN (Bokföringsnämnden) vilket innebär att han har ett särskilt intresse och djup kompetens när det gäller redovisningsfrågor. Marcus är en erfaren och kompetent föreläsare inom koncernredovisning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om K3 - kvalificerade redovisningsfrågor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights