Förhandlingsteknik i samband med offentlig upphandling

BG Institute
Kort om utbildningen
Två dagar
18 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-12-14 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
18 500 SEK
2023-12-14

Distans
18 500 SEK
2023-12-14

KursbeskrivningI och med ändringarna i nya LOU håller vi en tvådagars interaktiv workshop om hur man förhandlar framgångsrikt i offentliga upphandlingar. Den bärande tanken är att du som deltagare ska få med dig en strukturerad metod för ditt förhandlingsarbete.


DAG 1 – Förberedelse inför förhandling, pris- och problemlösandeförhandlingar samt förhandlingens psykologi och kommunikationen med motparten

Vi kommer under dagen att lära oss grunderna i pris- och problemlösandeförhandlingar samt grundläggande kommunikation i samband med förhandlingar.

Under den första kursdagen kommer fokus att ligga på förberedelse inför förhandling. En allmän, enkel och mycket användbar modell för förberedelse till förhandling kommer att introduceras. Förberedelsemodellen kommer ursprungligen från Harvard Law School och har vidareutvecklats vid Handelshögskolan i Stockholm.

Under dagen så får du träna dig på att förbereda dig utifrån den allmänna förberedelsemodellen. Förhandlingssimuleringarna den första kursdagen kommer inte ha något juridiskt innehåll. Syftet med detta är att fokus skall ligga på själva förhandlingstekniken och inte på den juridiska analysen som annars lätt kan hamna i förgrunden.

DAG 2 – Förhandling i samband med offentlig upphandling

För att göra en framgångsrik upphandling är dialog i olika former nödvändig. Detta ämne har kommit i fokus sedan många år och diskuterats i olika forum. På samma sätt har ämnet ”förhandling” lyfts upp och av många setts som lösningen på en del av de problem med för mycket fokus på juridik och formalia som finns i den offentliga upphandlingen. Men hur gör man? Och vad får man egentligen göra?

Faktum är att det redan enligt dagens regelverk i många fall går att förhandla både före, under och efter en konkurrensutsättning. I och med att den nya lagen träder ikraft öppnas dock ytterligare möjligheter. Det kommer även förtydliganden avseende gränserna för förhandling under avtalsperioden.

Juridiken kommer att sätta ramarna för framtida förhandlingar i samband med offentlig upphandling. Hur kommer typiska förhandlingssituationer se ut i framtiden och hur kan vi förbereda oss inför dem. Vi kommer under dag två tillämpa förhandlingsteknik och förhandlingsanalys på olika offentliga upphandlingssituationer där det kan vara aktuellt. Föreläsare är förhandlingsexpert Johan Lagerbielke och Björn Bergström, senior jurist som tidigare har varit chef för den nationella Upphandlingsstödsenheten hos Konkurrensverket.

Målgrupp:
Kursen passar alla som behöver vässa upp sina förhandlingskunskaper inom LOU

Är ni flera från organisationen som är intresserade av denna kurs? Läs här för mer information om våra organisationsanpassade utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förhandlingsteknik i samband med offentlig upphandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

BG Institute

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...


Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

BG Institute

Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Tel: 08-579 366 00
Mobil 0735186122

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förhandlingsteknik i samband med offentlig upphandling!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 3410 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Förhandlingsteknik i samband med offentlig upphandling från BG Institute, fyll i dina uppgifter: