Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Parallella processer

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
17 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Det är inte ovanligt att det i mål om vårdnad, boende och umgänge även förekommer uppgifter om våld, vilket kan föranleda en parallell brottmålsprocess. En sådan situation aktualiserar svåra och viktiga överväganden. Som ombud i ett sådant ärende ställs krav på kunskap om familjerättsliga, straffrättsliga och processrättsliga regler, men även kunskap om hur man bäst bemöter människor i kris. Advokat Anna Hellron Wikström ger handfasta råd och verktyg på vår nya kurs.

Kursen ger deltagarna kunskap om vilka faktorer man som ombud särskilt omsorgsfullt måste beakta i respektive process och hur barns rätt till en nära och god relation till båda sina föräldrar ställs mot barns absoluta rätt att inte utsättas för kränkningar och våld. Hur kan man som ombud bäst tillvarata klientens intresse i båda processerna? Hur ser man på umgänge med den förälder som åtalats för våld?

Under kursen lyfts även problematiken med att domstolen har en tendens att iaktta stor försiktighet kring uppgifterna från barnet när det pågår parallella processer hos socialtjänst, polis och domstol (VBU) brottmålsprocess och att det drabbar barnen negativt i samtliga processer.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

17 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

17 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Parallella processer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights