Visar 1-25 av 43 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 43 träffar
1
2

Mer om HR-utbildning i Göteborg

Tycker du också att HR är ett spännande yrkesområde? I Göteborg hittar du ett brett utbud av intressanta HR-utbildningar, både för dig som saknar tidigare erfarenhet, och för dig som redan har arbetat med personalfrågor en tid. 

Vad betyder egentligen HR?

HR står för Human Resources, som betyder mänskliga resurser. Det sammanfattar väldigt väl själva kärnan i HR – att hantera de mänskliga resurserna i ett företag. 

HR-arbetet handlar till stor del om att hantera olika relationer. För att trivas i ditt arbete inom HR är det därför av stor vikt att du är uppriktigt intresserad av samspelet mellan människor. Känner du dig bekväm med att tidvis behöva hantera riktigt utmanande situationer, konflikter och upprörda känslor? På en arbetsplats där många olika individer med sina skilda åsikter, kulturer och personligheter samarbetar behöver man räkna med att det ibland uppstår friktion och behov av att fatta tuffa beslut. Det är också en stor fördel om du har intresse för organisationsfrågor och tycker att det verkar  spännande att arbeta strategiskt med utveckling, då många HR-funktioner involverar den typen av arbete.

Att arbeta med HR

Arbetar du med HR kan det i praktiken innebära att du utreder och inventerar personalbehov i företaget eller ser till att varje enskild medarbetare får den kompetensutbildning hen behöver för att utvecklas och kunna utföra alla sina arbetsuppgifter. Att arbeta med HR kan också innebära att du ansvarar för planering av företagsevent, rekrytering och genomförande av anställningsintervjuer eller att du utför arbete som rör arbetsmiljö och jämställdhetsfrågor. Dina dagar som HR-ansvarig kan med andra ord se väldigt olika ut, vilket särskilt passar dig som föredrar mycket variation i dina arbetsuppgifter.

Vilka typer av HR-utbildningar finns det i Göteborg?

I Göteborg kan du välja mellan flera olika HR-utbildningar på olika nivåer och med olika teman. Du hittar bland annat diplom- och certifieringsprogram, HR-utbildningar på engelska, utbildningar för chefer och HR-utbildningar med fokus på arbetsrätt, intervjuteknik, lönefrågor, talent acquisition (rekrytering) eller kultur-och värdegrundsarbete. För att bara nämna några av dina många valmöjligheter.

Vad innefattar en HR-utbildning?

En HR-utbildning kan innehålla en rad olika moment, beroende på vilken arrangör som anordnar den och vilken inriktning den specifika utbildningen har. Kursinnehållet för en HR-utbildning i Göteborg kan exempelvis innefatta något eller flera av följande moment:

 • HR-rollens ansvar
 • HR-processer
 • Rekrytering
 • Intervjuteknik
 • Arbetsrätt
 • Arbetsmiljö och rehabilitering
 • Avveckling
 • Affärsetik
 • Coachande samtal
 • Mångfald och antidiskriminering
 • Kompetensutveckling
 • Personalekonomi

Upplägg

I Göteborg hittar du HR-utbildningar med olika upplägg. Bland annat så kallade öppna utbildningar som är tillgängliga för allmänheten, liksom företagsanpassade utbildningar, där innehållet skräddarsys efter ditt företags specifika behov.

Föredrar du att läsa din HR-utbildning på distans, framför ett fysiskt klassrum tillsammans med andra kursdeltagare? Klicka på rullistan “filtrera på utbildningsform” uppe i sökträffen och välj onlineutbildning för att se vilka valmöjligheter du har just nu.

Utbildningslängden på en HR-utbildning varierar mellan några timmars kurs till diplom- och certifieringsutbildningar som löper över flera veckors tid.

Vem kan gå en HR-utbildning?

HR-utbildningen vänder sig till dig som redan idag eller framöver vill kunna arbeta med personalfrågor. Grundläggande gymnasiekompetens är en förutsättning för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen på bästa sätt. Några, men långt ifrån alla utbildningsarrangörer kräver även att du som deltagare redan har ett par års erfarenhet av personalarbete innan du anmäler dig. Läs mer på respektive utbildning om vilka förkunskapskrav som gäller för just den utbildning du är intresserad av. 

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Vad säger kursdeltagarna?
Advantum Kompetens

Advantum Kompetens har under årens lopp arbetat i snart sagt alla branscher och företag samt inom kommuner, landsting och statliga verk. Kursdeltagarna ger i snitt utbildningen 4,6 i helhetsomdöme på en 5-gradig skala! Vad säger då kursdeltagarna?

Läs mer
Vad ger ett MiLprogram?
MiL Institute

" Jag har blivit tryggare och säkrare som individ och som ledare. Jag har fått lära känna en hel massa fantastiska människor. I mitt ledarskap har jag infört ett antal av de verktyg och metoder. Efter programmet strukturerade jag om hur vi arbetar i ledningsgruppen."
Se vad tidigare kursdeltagare säger

Läs mer