Visar 1-24 av 24 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-24 av 24 träffar

Vad är en inspirationsföreläsare?

En inspirationsföreläsare är en talare som gör mer än att bara leverera en presentation. En som arbetar som inspirationsföreläsare drivs i regel av att hjälpa individer och organisationer till bättre versioner av sig själva, ofta med utgångspunkt i sina egna livserfarenheter. Målet med inspirationsföreläsningen är att intressera och engagera publiken under eventets gång, samtidigt som intrycken ska vara greppbara nog för deltagarna att ta med sig även efter att inspirationsföreläsaren är klar med sitt manus.

Målgrupp för inspirationsföreläsning

Eftersom att innehållet kan vara så pass varierande beroende på både talare och publik kan en inspirationsföreläsare vara relevant för alla yrkesverksamma individer och företag. Kanske är du arbetsledare i ett företag som står inför förändringar och du letar efter något som kan hjälpa er att inleda förändringen på ett positivt och inspirerande sätt. Eller så jobbar du i ett team där allt går som på räls, men du känner att ni har tappat energin ni behöver för att fortsätta utvecklas och nå nya höjder. Oavsett befintlig situation är behovet för ny inspiration något som drabbar de flesta, vare sig du jobbar på ett kontor eller på en byggarbetsplats. Just därför är en inspirationsföreläsare det där esset du som chef, projektledare, eller HR-person bör dra fram ur rockärmen på nästa evenemang du ska anordna, oavsett er bransch eller nuvarande problemformuleringar.

Varför ska man boka en inspirationsföreläsare?

Behöver ni ny energi i teamet eller i företaget överlag? Boka en inspirationsföreläsning till er nästa kick-off eller annat företagsevenemang! Det är väldigt lätt att fastna i gamla hjulspår i arbetet – “Så här har vi alltid gjort” är något som hörs på mängder av arbetsplatser runtom i vårt avlånga land. En inspirerande föreläsning är inte enbart riktat till företag eller team som upplever att det går dåligt, ofta är det faktiskt tvärtom. Bara för att något går bra, betyder det ju inte att det inte kan gå ännu bättre. Men då är frågan: Hur då? Det här är ett gyllene tillfälle att matcha ert team eller er organisation med en inspirationsföreläsare. Ni har då möjlighet att få hjälp och inspiration av någon som får er att ta det där klivet vidare till nästa nivå i arbetet. En inspirationsföreläsare kan helt enkelt ge er den skjuts i rätt riktning som leder till att ni inte bara når era uppsatta mål, utan att ni både sätter och når rätt mål.

Inspirationsföreläsaren utmanar ofta sin publik att upptäcka nya sätt att se på saker och ting, ofta i livet i stort. Just därför kan en inspirationsföreläsning vara exakt det ditt företag och du behöver för att ta nya initiativ i arbetslivet såväl som i privatlivet.

Exempel på innehåll i en inspirationsföreläsning

Ofta kan innehållet anpassas efter den situation och de utmaningar ert företag står inför i dagsläget. Vanligt innehåll innefattar lärorika anekdoter från talarens egna liv som är direkt eller indirekt applicerbara på publikens aktuella frågeställningar. Detta är något som kan stämmas av innan, så att ni vet att det blir rätt match, för såväl er som mottagare som för inspirationsföreläsaren.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Bentgsfors kommun om Framgångsak...

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer