Inga recensioner än

Pär Johansson

Bestspeakers, Rikstäckande
Längd
Anpassad
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information! se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
Anpassad
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information! se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Mer om Pär Johansson

Boka Pär Johansson

 

Pär Johansson

I huvudet på en normalstörd!

Pär Johansson startade år 1996 Glada Hudik-teatern som är en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar på samma scen. Teatergruppen fick ett massivt motstånd från omgivningen när den först startades, men är idag en framgångsrik verksamhet som åker på turné och får specialskriven musik av artister som Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe.

Idag är Pär en inspiration för både vuxna och ungdomar – han är även en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Hans resa med teatergruppen har påverkat och bidragit till en mängd mentala omställningar, hos grundaren, teatergruppens medverkande och inte minst hos omgivningen. Han anser “att bli sedd, behövd och tagen i anspråk” är hans grundvärderingar för att göra alla förstådda.

Han anser att det finns en barriär att överkomma då vi bemöter individer med Downs syndrom i vardagen och att det är något man bör bemöta redan i skolan som barn. Växer barn upp med tidig förståelse för alla individers inneboende människovärde så kommer vi aldrig någonsin ifrågasätta detta. Det som säger att vi alla är lika betydelsefulla, oavsett kön, hudfärg eller intelligens.

Hans mål är att bryta denna barriär.; Pär Johansson menar att det finns en rädsla mellan människor och hennes fördomar. Därav startade han Glada Hudik-teatern där syftet är att rädslor och fördomar ska övergå till vänskap och förståelse.

Hans teater har turnerat runt om i Sverige och har även gjort framträdanden i New York, spelat in långfilmen “Hur många lingon finns det i världen?” och även gett upphov till den folkkära reklamfilmskaraktären ICA-Jerry.

Boka Pär Johansson till ert nästa event!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information!

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Förvänta dig en föreläsning fylld av både skratt och gråt då Pär Johansson trotsar fördomar, tänjer på gränser och inspirerar dig till att tro på människor och ger dem en chans att utvecklas.

Pär utgår ifrån tre viktiga förutsättningar i sin filosofi:

  1. För att växa måste man bli sedd och uppskattad för den man är.
  2. Med glädje, engagemang och rätt anpassad uppmuntran kan varje människa utvecklas.
  3. Mångfald och samarbete mellan olika grupper berikar allas tillvaro.

Visste du detta

Pär Johansson har fått flera framstående utmärkelser för sitt engagemang varav några av dem är Årets eldsjäl 2016, Astrid Lindgrens Världs pris 2011 och Kungens medalj 2010.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Pär Johansson, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Bestspeakers
Olof Asklunds gata 6-10
Göteborg

Vi hjälper dig att ta fram rätt person till rätt evenemang!

Bestspeakers – din talarförmedling! Hos oss kan du boka föreläsare, moderatorer och underhållning till ditt nästa event. Vi arrangerar egna seminarier (Hjärntillskott) och har lärt känna många av de föreläsare vi arbetat med. Idag har vi ett stort kontaktnät med...

Läs mer om Bestspeakers och visa alla utbildningar.

Highlights