Visar 1-21 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-21 av 21 träffar

Mer om certifierad IT-arkitekt

Kunskap om hur olika IT-system fungerar är väldigt viktigt för ett företag, då stora delar av verksamheten verkar i just IT-systemen. Som IT-arkitekt kan du utveckla en god strategi för hur ni ska använda och effektivisera ert IT-system. En IT-arkitekt kan även hjälpa systemutvecklaren på företaget, då han eller hon kan ha svårt att tolka beställarens önskemål till de tekniska systemen.

Olika typer av IT-arkitekter

IASA är en oberoende organisation för IT-arkitekter. De har gjort en rekommendation för fyra olika arkitektroller i Sverige:

 • Verksamhetsarkitekt
 • Lösningsarkitekt
 • Mjukvaruarkitekt
 • Infrastrukturarkitekt
   

Varför bör man utbilda sig till en certifierad IT-arkitekt?

Det är stor efterfrågan på utbildade IT-arkitekter, vilket kan vara betydande för din karriärs utveckling. Med denna kompetens kan du hitta den bäst lämpade tekniska lösningen för just ert företag.

Vem är den här typen av utbildning till för?

Du bör ha stor erfarenhet av olika IT-yrken och jobbat med systemutveckling. Denna utbildning är till för dig som jobbar med tekniska lösningar för IT-system eller utformning av IT-system som systemdesigner eller teknisk projektledare och vill utvecklas inom ditt yrkesområde.

Olika typer av utbildningar

 • Certifierad IT-arkitekt
 • IASA – grundkurs för IT-arkitekter


Vanligt innehåll i en certifierad kurs för IT-arkitekter

 • Tillämpning inom olika systemområden
 • Verksamhetens krav på IT-stöd
 • Principer och metoder för IT-system
 • Förstå och värdera affärsmodeller


Ett vanligt upplägg

Plats: En certifierad kurs för IT-arkitekt kan vara öppen eller företagsanpassad. En del utbildningar går även att läsa på distans genom e-learning. Det är ett friare alternativ då du kan läsa kursen i din egen takt vid din egen dator.

Format: En föreläsning brukar ofta bestå av både teori och praktiska övningar.

Tid: Längden på en utbildning kan variera beroende på innehåll. Här har vi samlat både dagskurser och längre utbildningar som pågår veckovis. Vi har även utbildningar som går att läsa på distans och då läser du kursen i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Relaterade kategorier
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Mer inom området
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer