Trygga Butiken – Hantera rån, hot och våld

Nordic Protection Academy, Rikstäckande
Nästa kurstillfälle
Kostnad enligt offert eller avtal om löpande utbildning se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Nästa kurstillfälle
Kostnad enligt offert eller avtal om löpande utbildning se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Trygga Butiken – Praktiskt förebyggande av hotfulla situationer i handeln

Hur hanterar man på bästa sätt en missnöjd kund i affekt, ett rånförsök eller annan hotfull händelse? Under denna 5 timmar långa utbildning ligger fokus på att praktiskt förbereda ert företag och er personal på allvarliga och traumatiska händelser som kan uppstå under arbetstid. 

Nordic Protection Academy ger er verktyg för att effektivt bemöta och hantera en rånsituation eller en våldsam och hotfull situation samt minimera den fysiska och mentala risken för era anställda.

Under utbildningen använder vi oss av en mycket realistisk scenarioträning som bygger på faktiska händelseförlopp och visar hur hotfulla och våldsamma incidenter som till exempel ett rån kan gå till. Dessa praktiska övningar minskar rädslan och ger kursdeltagaren en god uppfattning om hur denne fungerar i stressade situationer. De ger också en förståelse och en trygghet utifall det skulle inträffa på riktigt.

Utbildningens metodik baseras på vetskapen om att man genom att mentalt och praktiskt har övat på en viss typ av farlig och potentiellt traumatisk situation undviker man att reagera med panik och oavvisligt provocerande konsekvenser som kan få farliga konsekvenser. Det är också allmänt känt att efterverkningarna på den psykiska hälsan blir mycket mildare med goda förberedelser och utbildning. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kostnad enligt offert eller avtal om löpande utbildning

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Nordic Protection Academys utbildning "Trygga butiken" riktar sig till alla företag inom handeln som vill förbereda sin personal på en våldsam situation eller som vill agera med en trygghetsskapande utbildning efter redan upplevda traumatiska och negativa situationer.

Kursinnehåll

Vårt mål är att deltagaren efter slutförd kurs ska ha:

  • Ökad trygghet och säkerhetstänkande 
  • Ökad förmåga att hantera missnöje, konflikter, våld och hot 
  • Förmåga att agera med optimal säkerhet vid rån
  • Handlingsplan, polisanmälan och rutiner 
  • Kamratstöd – Avlastningssamtal 

Upplägg

Utbildningen skräddarsys efter Era behov och förutsättningar samt möjliga hotbild. För att kursdeltagarna ska befästa sina nyvunna kunskaper innehåller utbildningen både en teori och praktisk scenarioträning. I dessa moment använder vi oss av skådespelare och figuranter. Utbildningen är 5 timmar lång och utförs helst i era lokaler för bästa resultat.

Kursledare

Våra utbildare har bakgrund inom bland annat Försvarsmakten, Polismyndigheten och svenska skolan med lång erfarenhet av säkerhetsfrågor och pedagogik. Genom denna erfarenhet har vi skapat en metodik som ger en kvalitativ och gedigen trygghetsskapande utbildning.

Examen, diplom m.m.

Alla kursdeltagare får ett personligt kursintyg utfärdat efter avslutad utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Trygga Butiken – Hantera rån, hot och våld, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 42 recensioner.
Skriv en recension
5/5
Sanna W, Sales Consultant
24 maj 2019

Mycket bra, informativt & betryggande

5/5
Samantha Loria
24 maj 2019

Tack för en jätterolig utbildning

4/5
MW
24 maj 2019

Bra. Gav en vinkel som jag inte haft tidigare, då de var "baserat" ur militär träningssynvinkel. Att det var både teoretiskt och praktiskt inriktning, och scenarion med skådespe...

Visa mer
Nordic Protection Academy
KLIPPAN 1A
41451 Göteborg

Nordic Protection Academy är ett utbildningsföretag som utbildar myndigheter, företag, skolor, kommuner och andra organisationer inom säkerhet. Vi är baserade i Göteborg men utbildar sedan 2015 i hela Sverige. Våra utbildare har bakgrund inom bland annat Försvarsmakten och Polismyndigheten med...

Läs mer om Nordic Protection Academy och visa alla utbildningar.

Highlights