Hot & Våld - Säker i butik

TS Utbildning , Rikstäckande
Längd
4 - 8 Timmar
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
4 - 8 Timmar
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Säker i Butik

Trygghetsskapande utbildning för butiker

Utbildningen är speciellt framtagen tillsammans med butikschefer och polis med lång erfarenhet av yttre tjänst. Den fokuserar på att ge personalen kompetens att exempelvis bemöta och hantera en missnöjd kund i affekt, en panikslagen person vid utrymning eller att agera optimalt vid ett rån. Butikspersonalen kommer möta en realistisk scenarioträning med skådespelare som bygger på faktiska händelseförlopp och visar hur hotfulla och våldsamma händelser med rätt metoder kan deskaleras och skademinimeras. Dessa övningar ökar personalens trygghet och ger en mental och praktisk förberedelse för allt ifrån vardagliga utmaningar i arbetsmiljön till faktiska rånförsök eller hot och våld i butiken. 

Personal i butik har enligt (AFS 1993:2) rätt till att få utbildning i hot och våld samt de specifika säkerhetsrisker som finns för arbetsplatsen. Denna utbildningsdag ger er både praktisk övning och viktiga kunskaper och metoder i konflikhantering, hot och våld samt en juridik översikt. Vi lyfter lärdomar andra butiker dragit av sina erfarenheter vid rånförsök eller allvarliga incidenter. Efter teorin får personalen öva praktiskt genom realistisk scenarioträning. I dessa moment använder vi oss av skådespelare. Målet är att ge all personal trygghet i att de både kunskapsmässigt, mentalt och praktiskt vet vad de ska göra om de hamnar i en hotfull eller farlig situation i arbetet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Hör gärna av er för mer information

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Personal i butik. Enligt (AFS 1993:2) rätt till att få utbildning i hot och våld samt de specifika säkerhetsrisker som finns för arbetsplatsen. Målet är att ge all personal trygghet i att de både kunskapsmässigt, mentalt och praktiskt vet vad de ska göra om de hamnar i en hotfull eller farlig situation i arbetet. Inga förkunskaper krävs. 

Kursinnehåll

GRUNDLÄGGANDE KUNSKAPER:

Exempelvis hur hanterar butikspersonal en missnöjd eller hotfull kund i affekt? Vad händer vid ett rån? Hur agerar polisen?         

FÖRDJUPAD KUNSKAP OM BUTIKENS EGNA RUTINER:

Hur agerar personalen praktiskt givet butikens unika förutsättningar?
Finns det utvecklingsmöjligheter?


FÖRMÅGA TILL ETT AKTIVT SÄKERHETSMEDVETANDE:

Vilka tekniker och knep ska du använda i din vardag och på ditt arbete för att tidigt identifiera risker och kunna undvika dem?                                                

ÖVNING I RÅNSÄKERHET SAMT HOT & VÅLD:

Vilka tekniker och knep ska du använda i din vardag och på ditt arbete för att tidigt identifiera risker och kunna undvika dem?                                

ÖVNING I ATT RÄDDA LIV:

Om butiken inte redan genomfört HLR senaste året kan denna del läggas till utbildningendagen, som då blir en heldag.

Upplägg

Hel eller halvdagsutbildning: Utbildningen utformas efter verksamhetens behov både i längd och innehåll.

Kursledare

Vi har lång erfarenhet av ledning och utbildning inom Polismyndigheten, Försvarsmakten, handels-branschen, kommunal verksamhet samt svenska skolan. 

Examen, diplom m.m.

Kursintyg: Efter kursen får alla deltagare ett personligt intyg att de genomfört utbildningen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hot & Våld - Säker i butik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Highlights