Hot och våld – i praktiken

Säkkon AB, Rikstäckande
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Utbildningen anordnas på beställning se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Utbildningen anordnas på beställning se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Hot och våld i praktiken

Utbildning för hot och våld i praktiken

Deltagarna lär sig hantera hotfulla och/eller våldsamma situationer som uppstår i arbetet. Genom förståelse för mänskligt agerande under stress, konflikthantering och juridik ökar deltagaren säkerheten för sig själv och andra på arbetsplatsen. Under kursen får deltagaren också lära sig samt öva på praktiska självskyddstekniker och scenarioövningar.

Alla tekniker som lärs ut är juridiskt, etiskt och medicinskt godkända av polismyndigheten.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Utbildningen anordnas på beställning

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Utbildningens riktar sig till den som genom sitt arbete riskerar att hamna i situationer med inslag av hot eller våld.

Kursinnehåll

Exempel på innehåll:

 • Mänskliga begränsningar och stresshantering
 • Tecken på aggression
 • Handlingsplaner vid verbala konflikter
 • Handlingsplaner vid underlägen, överfallslarm, ansvarsfrihetsgrunder
 • Praktiska underlägesövningar
 • Reaktionstid, säkerhetsavstånd, reträttvägar och personlarm
 • Praktiska övningar i deeskalering av konflikter

Praktisk färdighetsträning i självskydd:

 • Balans, skydd, rörelse och distraktioner
 • Försvar mot slag, frigöringar och losstagningar

Upplägg

Utbildningen omfattar en heldag med avbrott för lunch. Kortare pauser tillhandahålls löpande under utbildningens gång. Möjlighet finns att hålla utbildningen i beställarens egna lokaler.

Kostnader

Kontakta oss för offert

Kursledare

Daniel Grubb
Daniel Grubb är seniorkonsult och utbildare specialiserad på juridik och säkerhet. Daniel har tidigare arbetat som lärare på Växjö universitet där han även konstruerat kursmaterial och studentlitteratur. Ett av områdena han undervisar inom är hur man hanterar hot och våldssituationer.

Daniel undervisar på heltid sedan 2006 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd samt arbetar deltid som militärpolis inom Försvarsmakten. Daniel har en kandidatexamen i medieteknologi från Linnéuniversitetet där han även har undervisat, samt en masterexamen i datalogi från Chalmers.

Anna Rolfsdotter

Anna Rolfsdotter är seniorkonsult och utbildare specialiserad på vuxenutbildning inom säkerhet med fokus på personellt skydd. Hennes pedagogiska bakgrund kommer från hennes gymnasielärarutbildning.  Anna har dessutom erfarenhet av att ha tagit fram samt arbetat med förebyggande säkerhet på HVB-hem.

Anna undervisar sedan 2016 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd (BYA). Kursledaruppdraget varvar hon med projektledning, ansvar för utbildningar, skriva säkerhetshanböcker samt att utföra säkerhetsbesiktningar och analyser. Anna har sin bakgrund från säkerhetsbranschen där hon tjänstgjort på flera högsäkerhetsanläggningar där hennes styrka har varit förmågan att kombinera hög säkerhet med god service.

Kornelius Haaland

Kornelius Haaland är konsult och utbildare specialiserad på självskydd och säkerhetsriskhantering. Han håller kurser i hur man skyddar sig mot hot, våld och annan otillåten påverkan samt yrkesmässigt självskydd med kommunikation och konflikthantering.

Kornelius har en yrkeshögskoleexamen som säkerhets- och trygghetssamordnare från Företagsuniversitet där han även har undervisar i riskhantering, säkerhetsskydd och arbetsmiljösäkerhet.

Mikael Bron

Mikael Bron, är seniorkonsult och utbildare specialiserad på arbetsmiljö och säkerhetsriskhantering. Ett av områdena han undervisar inom är hur man som tjänsteman kan förebygga och hantera situationer med hot och våld vid myndighetsutövningen.

Mikael undervisar på heltid sedan 2004 inom Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd. Utöver undervisningen skriver han rapporter, handböcker och ger juridisk rådgivning inom risk- och säkerhetsfrågor. Mikael har en examen i elektroteknik med säkerhetsinriktning från BTH där han även har undervisat i riskhantering och brottsförebyggande arbete.

Examen, diplom m.m.

Deltagaren erhåller diplom för genomgången kurs innehållandes kursinnehåll undertecknat av kursledaren.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hot och våld – i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 38 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Socialsekreterare, Hässleholms socialförvaltning
28 sep 2022

Mycket bra kurs! Lätt att ta till sig. Hade önskat en fortsättning där vi går in på hur man utför en riskanalys för hot och våld på arbetsplatsen.

5/5
Kursdeltagare
28 sep 2022

Bra kurs, glad att jag anmälde mig.

5/5
Kursdeltagare
28 sep 2022

Vi är nöjda att ha tagit del av kursen. Vi hade en hel del bra diskussioner i gruppen som är nyttiga för vårt arbete

Säkkon AB
Hantverksvägen 15 2tr
436 33 Askim

Utbilda dig inom säkerhet med Säkkon!

Säkkon är ett av Länsstyrelsen auktoriserat bevakningsföretag. Förutom operativa bevakningstjänster är vi specialiserade på utbildning och rådgivning inom skydd mot brott, brand, olyckor och ohälsa. Våra tjänster bygger på forskning, beprövad erfarenhet och vi tar hänsyn till samspelet mellan människa,...

Läs mer om Säkkon AB och visa alla utbildningar.

Highlights