Pågående dödligt våld

Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information kring priser och upplägg! (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information kring priser och upplägg! (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

PDV-utbildning - Hantera och agera i hotfulla situationer

Pågående dödligt våld har på senare tid blivit aktualiserat efter de attacker som sker runt om i Sverige och i övriga världen. Gemensamt för dessa attacker är att en eller flera gärningspersoner attackerar en plats t.ex skola, kontor eller allmän plats, med syfte att slumpmässigt skada och döda så många som möjligt. Dessa händelser upplevs som väldigt skrämmande och är ofta över inom 15 minuter vilket gör att Polis och räddningstjänst ofta inte hinner fram innan allt redan är över. De personer som befinner sig på platsen när situationen uppstår behöver därför hantera förloppet själva innan hjälp anländer.

Pågående dödligt våld utbildningen är förankrad i forskning och anpassad till svenska förhållanden och efter genomförd pågående dödligt våld utbildning ska deltagarna äga en ökad förståelse och förmåga till att hantera dessa situationer så att man kan minimera skador och öka chansen att klara sig. Med en bra mix av teori och praktiska och realistiska övningar där man kommer så nära ett verkligt scenario som möjligt blir deltagarna mentalt ”vaccinerade” och förberedda för en liknande händelse. Säkerhetsakademien har sedan 1989 utbildat både privata arbetsgivare, kommuner och Landsting i hur man hanterar hotfulla och våldsamma situationer med väldigt lyckade resultat.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Kontakta oss för mer information kring priser och upplägg!

  • Företagsanpassad utbildning
  • Uppsala

Kontakta oss för mer information kring priser och upplägg!

  • Öppen utbildning
  • Uppsala

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Pågående dödligt våld, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SSK Säkerhetsakademien
Arrheniusplan 12
756 51 Uppsala

Säkerhetsakademien, har sedan slutet av 1980-talet arbetat med utbild­ningar för företag, förvaltningar, organisationer och privatpersoner inom området ”personlig säkerhet”. Utbildningarna har bl a omfattat hot och våld, konflikthantering, rånsäkerhet, självskydd och kontrollteknik. Säkerhetsakademien har sitt säte i Uppsala men har...

Läs mer om SSK Säkerhetsakademien och visa alla utbildningar.

Highlights