Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Trygg i Telefon – Hantera hot och konflikter

Nordic Protection Academy
Kort om utbildningen
Anpassas för behovet mellan 5-8 timmar
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Trygg i telefon

Hantera konflikter och hot i telefon med bästa resultat

Företag och verksamheter som har en växel, kundservice eller telemarketing avdelning löper självklart en risk att utsättas för missnöjda individer/ kunder och ibland även direkt hotfulla samtal. Har ni kanske redan haft problem med detta i er verksamhet eller har ni för hög andel klagomål på er service? Balansen av behovet av att både uppfattas som ett kundvänligt och professionellt företag med bra rykte och att hantera konflikter i telefon och inkomna uttalade hot korrekt och effektivt är mycket svår. På denna utbildning fokuserar vi därför på tre huvudsakliga utbildningsmål.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vi vänder oss till företag eller offentliga instanser som vill förbereda sin personal, revidera eller upprätta handlingsplaner och checklistor eller vill agera med trygghetsskapande utbildning på redan upplevda negativa erfarenheter.

Kursinnehåll

Mål med utbildningen

  • Effektiv och bemötande kommunikation – Att kursdeltagaren efter utbildningen kan tillämpa en bemötande och konfliktdämpande samtalsteknik för att effektivt kommunicera med missnöjda kunder och minimera antalet samtal med negativ kunduppfattning som slutresultat.
  • Optimal förmåga att ge negativa besked – Att kursdeltagaren efter utbildningen har optimal förmåga att leverera negativa besked till kunder och förmåga att hantera negativa konsekvenser av detta.
  • Identifiera och hantera hot – Att kursdeltagaren har tillräcklig kunskap om vad som utgör ett hot i lagens mening och hur det skall hanteras. Vi lär också ut hövliga men effektiva metoder för att uppringaren skall bli varse att denne håller på att begå lagbrott för att bemöta hot som uttalas i affekt.
  • Rutiner, rapporter och checklistor – Att kursdeltagaren efter avslutad utbildning har god förmåga att uppfatta och bedöma väsentligheterna när det gäller inkomna hot och agera och nedteckna dessa enligt gällande riktlinjer och checklistor

Upplägg

Utbildningen omfattar både en teoridel och en praktisk scenarioträning där kursdeltagarna får träna på och befästa sina nyvunna kunskaper. Vi tränar på att ta alla relevanta typer av samtal och hantera allt från missnöjda kunder till hotfulla samtal.

Kursledare

Våra utbildare har en gedigen utbildning i konflikthantering samtalsteknik och förhandling samt mångårig praktisk erfarenhet i ämnet

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Trygg i Telefon – Hantera hot och konflikter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 13 recensioner.

Magnus Gustavsson, Kontorschef
(5)
Rekomenderar denna utbildning för de som möter kund över telefon, den ger bra verktyg.
Denise
(5)
Tycker allt var jättebra, tydlig och lärorik information som vi kan använda i vardagen.
Jey Chang
(5)
Grym kunskap och engagemang, scenarioträningen var toppen och mycket lärorik med bra skådespelare och inlevelse.

Nordic Protection Academy

Nordic Protection Academy

Utbildningar för en tryggare och säkrare arbetsplats, nu även online med E-learning, Webinar och kompletta Live-utbildningar!

Vi erbjuder säkerhetsutbildningar inom hot och våld, skolsäkerhet, rånsäkerhet, konflikthantering, krishantering samt radikalisering och extremism. Vår unika kombination av teori och scenarioträning ger en stor utbildningseffekt på kort tid och ger deltagarna en bra förmåga att hantera stress och agera...


Läs mer om Nordic Protection Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nordic Protection Academy

Flygfraktvägen 5
Landvetter 43880

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 1365 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar