Visa utbildning.se som: Mobil

Psykiatri för icke-psykiatriker

Kunskapsgruppen
Kort om utbildningen
2 dagar
6 990 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-03 - Göteborg
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2019-12-03  
6 990 SEK
Stockholm
2019-12-10  
6 990 SEK

KursbeskrivningSÅ FÖRBÄTTRAR DU DINA MÖTEN MED PSYKISKT SJUKA

Det här är kursen för dig som i arbetet kommer i kontakt med personer som lider av psykisk ohälsa. Kanske är det svårt att veta exakt hur man ska förhålla sig och vad man ska säga i olika lägen? Depressioner, ångest, självskadebeteende och andra psykiska besvär är tyvärr sådant som ökar i samhället. Därför gäller det att vara rustad och veta hur man bemöter de drabbade på bästa sätt.


Träna bort din osäkerhet

Det är inte alltid så lätt att veta hur man bör tackla de olika utmaningarna. Men om du skaffar dig grundläggande kunskap om psykiatri och får en inblick i vad som rör sig i huvudet på den drabbade, så kan du bli bättre på att bemöta individen och därmed bli ännu bättre på ditt jobb.

Målgrupp

Den här är kursen passar dig som i arbetet kommer i kontakt med personer som lider av psykisk ohälsa.

Kursinnehåll

På kursen får du bland annat lära dig:

  • Du kommer att få en bättre kunskap om olika psykiska sjukdomar och bli bättre på att kommunicera med de drabbade individerna
  • Du lär dig att sätta gränser samtidigt som du skapar en god relation med patienten/klienten
  • Hur du kan bli mer närvarande och tålmodig utan att det tar för mycket av din tid och energi

Upplägg

I kursavgiften ingår frukost, lunch, eftermiddagsfika, diplom och dokumentation.

Kursledare

Ullakarin NybergUllakarin Nyberg är överläkare vid Norra Stockholms Psykiatri. Hon forskar om suicid vid Karolinska Institutet och är en flitigt anlitad föreläsare som får fantastiska utvärderingar av kursdeltagarna. Ullakarin har också skrivit boken ”Konsten att rädda liv – om att förebygga självmord” (Natur & Kultur 2013). Ullakarin föreläser dag 1.

Michael RangneMichael Rangne är psykiater och har mångårig erfarenhet av undervisning, personalfrågor och ledarskap. För tillfället varvar Michael kliniskt arbete med att vara chef och arbetsledare för AT-läkare, ST-läkare och övriga underläkare vid Norra Stockholms Psykiatri, vilket inbegriper rekrytering, schemaläggning, medarbetarsamtal och lönesättning. Michael ger utbildningar inom psykiatri, psykologi och ledarskap. Michael föreläser dag 2.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykiatri för icke-psykiatriker , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5

Kunskapsgruppen

Kunskapsgruppen

Vi erbjuder utbildningar inom bland annat ledarskap, ekonomi, data, administration och kommunikation. Målet när vi startade Kunskapsgruppen var att göra utbildningar i toppklass till sådana som är som oss; vetgiriga – men inte fullärda. Vi vill göra det enkelt att...


Läs mer om Kunskapsgruppen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgruppen

Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Psykiatri för icke-psykiatriker
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 87 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2456 recensioner.
Alla recensioner för arrangören