Visa utbildning.se som: Mobil

Excel 1: Grundläggande statistik, regression och ANOVA

Informator
Kort om utbildningen
2 dagar
9 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-15 - Sverige
Rikstäckande
Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Sverige
2019-10-15  
9 800 SEK
2019-12-10  
9 800 SEK
2020-03-10  
9 800 SEK
2020-05-14  
9 800 SEK

Kursbeskrivning

Excel är ett mycket vanligt kalkylprogram. Det är ett kraftfullt verktyg när det handlar om att få ut något meningsfullt ur stora mängder data. Men det fungerar också mycket bra för enkla beräkningar och för att hålla ordning på nästan vilken information som helst. För att kunna använda Excel som ett fullvärdigt statistikverktyg krävs att du använder tilläggsmodulen Analysis Toolpak och det är ifrån denna som kursen tar sitt avstamp. Modulen används för att kunna dra slutsatser om data som är svåra att få fram med enklare beskrivande statistik.

Du är van att hantera, formatera och arbeta med data och grafer i Excel. Du är även van vid användargränssnittet hos MS Office.

Du är säkert van vid tabeller, staplar och diagram om du valt Excel som huvudverktyg för statistisk bearbetning. Men det finns mer i programmet än det man vanligen ser. Excels Analysis Toolpak ger dig, på ett enkelt sätt, tillgång till korrelation, regression, t-test och ANOVA vilket är basen i denna kurs. Dessa metoder används för att kunna dra slutsatser om samband mellan två eller flera variabler. De används också för att kunna dra slutsatser om skillnader mellan två eller flera gruppers medelvärden. Detta är basen inom statistisk inferens, alltså att kunna generalisera resultaten från ditt data till en större population.

Mål:

Målet är att kunna hantera innehållet i Excels Analysis Toolpak. Med hjälp av detta kan du sedan enkelt beskriva ditt data med statistik. Du lär dig också göra enklare generaliseringar av dina resultat till en större population.

Ur innehållet:
  • Beskrivande statistik
  • Korrelation
  • Regression
  • t-Test
  • ANOVA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Excel 1: Grundläggande statistik, regression och ANOVA, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Excel 1: Grundläggande statistik, regression och ANOVA!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören