Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Visar 1-5 av 5 träffar
 

Mer om Utbildningar inom nätverksteknik

Vad innebär det att vara nätverkstekniker? I en större organisation är sannolikheten att du på egen hand ansvarar för hela organisationens nätverk låg, du ingår troligen i ett lag eller arbetsgrupp. Kanske leder du denna grupp eller hoppas leda den i framtiden. I mindre organisationer behöver du i stället göra lite av varje och du blir inte samma specialist utan får ett mer centralt IT-ansvar.

Det är ditt jobb som nätverkstekniker att sköta driften av nätverksutrustningen dvs. installation och konfiguration. Du upprättar nya nätverk och felsöker befintliga och kommer med lösningar på eventuella problem. En bra nätverkstekniker behöver brinna för den här sortens tekniska lösningar.

Vill du gå en utbildning inom nätverksteknik?

För dig som är nätverkstekniker är det extra viktigt att hålla dig uppdaterad, samtidigt som det för dig som är intresserad av nätverksteknik kan vara ett bra första steg eller smakprov på vad rollen innebär. En tredagars kurs kanske är precis det du behöver för att ta steget mot din nya karriär. För dig som beslutar att gå en utbildning inom nätverksteknik finns mycket matnyttigt att ta med sig efter utbildningens slut.

Eftersom IT-branschen rör sig så otroligt fort är det extra viktigt att hålla dig uppdaterad. Detta kan du enkelt göra genom att välja en av utbildningarna i kursutbudet.

Innehållet i en nätverksteknikutbildning

De flesta kurserna i nätverksteknik är väldigt omfattande. Vad man går igenom skiljer sig från vilket fokus kursen har, men vissa nämnare är gemensamma. Det är mycket som gås igenom i varje kurs, vilket ger en god grund och bra förutsättningar för att få praktisk användning av kunskaperna i ditt karriärsbyggande.

Här kommer några av de vanligaste punkterna som du kommer gå igenom när du tar dig an en nätverksteknikerutbildning.

  • Konfiguration av nätverksanslutningar.
  • Felsökning steg för steg.
  • Hur du konfigurerar ett kontorsnät.
  • Nätverksteknologier som LAN, MAN och WAN.
  • DNS-struktur.
  • Kommunikation i skikt - varför och hur? OSI-modellen, TCP/IP-modellen, MAC adress.

Det är viktigt att du väljer rätt utbildning för dig, om du känner dig osäker kan du alltid kontakta någon av utbildningsanordnarna så besvarar dem snarast dina förundringar. Du kan också chatta eller mejla oss på utbildning.se.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Projektledning med agila metoder...

Lars Sundermeyer har tidigare arbetat som projektledare och kände därför till begreppen Scrum och Kanban redan innan han bokade sig på 2-dagarskursen. Lars valde att delta på Informators kurs Projektledning med Agila metoder för att ta reda på om det fanns delar av agil projektledning som gick att implementera i hans dagliga arbete.

Läs mer