Utbildningar inom nätverksteknik

Koppla upp dig till ny kunskap

Vill du lära dig mer om nätverksteknik? Som nätverkstekniker ansvarar du för nätverk med datorer eller program i olika organisationer. I en utbildning kan du t.ex. få lära dig om DNS-struktur eller hur du konfigurerar kontorsnät. Hitta din nästa utbildning nedan!
Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Mer om utbildningar inom nätverksteknik

Vad innebär det att vara nätverkstekniker? I en större organisation är sannolikheten att du på egen hand ansvarar för hela organisationens nätverk låg, du ingår troligen i ett lag eller arbetsgrupp. Kanske leder du denna grupp eller hoppas leda den i framtiden. I mindre organisationer behöver du i stället göra lite av varje och du blir inte samma specialist utan får ett mer centralt IT-ansvar.

Det är ditt jobb som nätverkstekniker att sköta driften av nätverksutrustningen dvs. installation och konfiguration. Du upprättar nya nätverk och felsöker befintliga och kommer med lösningar på eventuella problem. En bra nätverkstekniker behöver brinna för den här sortens tekniska lösningar.

Populära orter för nätverktekniksutbildningar

Nätverktekniksutbildningar i Stockholm

Nätverktekniksutbildningar i Malmö

Nätverktekniksutbildningar i Göteborg

Vill du gå en utbildning inom nätverksteknik?

För dig som är nätverkstekniker är det extra viktigt att hålla dig uppdaterad, samtidigt som det för dig som är intresserad av nätverksteknik kan vara ett bra första steg eller smakprov på vad rollen innebär. En tredagars kurs kanske är precis det du behöver för att ta steget mot din nya karriär. För dig som beslutar att gå en utbildning inom nätverksteknik finns mycket matnyttigt att ta med sig efter utbildningens slut.

Eftersom IT-branschen rör sig så otroligt fort är det extra viktigt att hålla dig uppdaterad. Detta kan du enkelt göra genom att välja en av utbildningarna i kursutbudet.

Innehållet i en nätverksteknikutbildning

De flesta kurserna i nätverksteknik är väldigt omfattande. Vad man går igenom skiljer sig från vilket fokus kursen har, men vissa nämnare är gemensamma. Det är mycket som gås igenom i varje kurs, vilket ger en god grund och bra förutsättningar för att få praktisk användning av kunskaperna i ditt karriärsbyggande. 

Exempel på innehåll i en nätverksteknikerutbildning

 • Grundbegrepp och -funktioner.
 • Konfiguration av nätverksanslutningar.
 • Felsökning steg för steg.
 • Hur du konfigurerar ett kontorsnät.
 • Nätverksteknologier som LAN, MAN och WAN.
 • DNS-struktur.
 • IP-nät.
 • Routing.
 • Kommunikation i skikt - varför och hur? OSI-modellen, TCP/IP-modellen, MAC adress.
 • Switchingfunktioner
 • Nätverkstopologier, fysiska och logiska.
 • Olika datanätverk

Vem passar en nätverksteknikerutbildning för?

Det finns utbildningar för dig oavsett tidigare erfarenhet inom yrket. Med andra ord, har du arbetat som nätverkstekniker under några år finns det kompetensutveckling för dig. Är du helt ny inom branschen och vill lära dig en bra bas och grund finns det grundutbildningar för dig.

Det är viktigt att du väljer rätt utbildning för dig, om du känner dig osäker kan du alltid kontakta någon av utbildningsanordnarna i form av en intresseanmälan du hittar under respektive utbildning så besvarar dem snarast dina förundringar.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
D&T Företagsutbildning

InDesign: "Kursledaren var mycket duktig och kursen var mycket lärorik. Känner att fler borde ha gått den här kursen då det var många aha-upplevelser och mycket som är användbart för oss."

Läs mer om vad våra referenser säger om D&T Företagsutbildning.

Läs mer