Excel Bas Online - Omfattande och tidseffektiv utbildning i Excel

Learnesy, Distans
Längd
Egen takt
Pris
2 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
Egen takt
Pris
2 995 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Börja när du vill se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Från 2 995 SEK exkl. moms / person

Video

Kursbeskrivning

Excel Bas - Omfattande och tidseffektiv grundkurs i Excel

Excel Bas - En omfattande och tidseffektiv grundkurs i Excel! 

Kursen Excel Bas är Learnesys storsäljare med över 20 000 årliga kursdeltagare. Perfekt för dig som är nybörjare eller självlärd och snabbt vill bli effektiv och bekväm i programmet. 

Kursen inleds med en grundlig genomgång av grunderna i Excel, inklusive datainmatning och metoder för att skapa professionellt utformade kalkylblad. Vi avancerar sedan mot mer komplexa funktioner.

Lär dig även hantera avancerade verktyg som Pivottabeller, utforska flertal funktioner, och bemästra datahantering och automatisering av uppgifter. Varje del av kursen består av koncisa lektioner med praktiska prov, för att säkerställa en effektiv och personligt anpassad inlärningsupplevelse.

Denna kurs är ideal för dig som vill förbättra din Excel-kompetens, från nybörjare till en mer avancerade användare. Förvandla sättet du hanterar och analyserar information med våra expertledda Excelkurser!

Sagt om kursen

"Jättebra att kunna göra hemma i sin egen takt samt att kunna gå tillbaka och öva när man vill!" - Erika S, 2024-03-17

"Väldigt innehållsrik o lärorik! Massor med aha-upplevelse som kommer att göra arbetet enklare. Lagomt svåra och engagerande arbetsuppgifter." - Maria K, 2024-03-12

Kursen finns både på svenska, norska, danska och engelska.

Är ni flera som vill gå kursen? Inga problem, kontakta oss så hjälper vi er!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Börja när du vill

 • Företagsanpassad utbildning
 • Distans

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till dig som är nybörjare och självlärd i Excel då kursen börjar från "scratch" i Excel. Eftersom vår pedagogik baserar sig på korta lektioner kommer du på ett effektivt sätt och i ditt eget tempo komma vidare i kursen. 

Vi har även fått mycket positiv feedback från mer erfarna användare i Excel  som har funnit nya kortkommandon och genvägar som sparar tid i arbetet. 

Den här kursen har något för alla. Gemensamt för alla kursdeltagare är att de efter genomförd kurs är bekväma och effektiva användare av Excel!

Kursinnehåll

Learnesys pedagogik baseras på korta lektioner och många övningar för att du ska få praktisk träning på kursinnehållet. Excel Bas består av ca 75 lektioner på ca 1-3 minuter fördelade på kapitlen här nedanför.

Eftersom vi fortlöpande uppdaterar och innehåller kursen kan lektioner såväl tillkomma som ersättas under tiden du har tillgång. 

Kapitel i kursen: 

 • Lär känna Excel
 • Grundläggande funktionaliteter
 • Grundläggande formelhantering
 • Formatering
 • Kalkylbladets utseende och innehåll
 • Skriv ut
 • Diagram
 • Kalkylbladets översikt
 • Hantering av flera kalkylblad och arbetsböcker
 • Funktioner
 • Säkerhet och delning
 • Databaser
 • Pivottabeller
 • Makron och målsökning

Fortsatta studier

Learnesy har Excelkurser på flera språk och nivåer. Efter att du är klar med Excel Bas rekommenderar vi att du ser igenom vårt kursutbud och fördjupar dina kunskaper med någon av våra andra kurser. Om du är osäker på vilken du ska välja är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning. 

Upplägg

Excel Bas är en onlinekurs där du själv går kursen i ditt eget tempo. Kursen tar i genomsnitt ca 12h och vi rekommenderar att du delar upp genomförandet på mindre sessioner då den är mycket innehållsrik. T.ex. 30 min per dag, 1h per vecka eller vad som passar dig - Du bestämmer! Våra korta lektioner lämpar sig utmärkt för det upplägget. Det ger dig möjligheten att låta kunskapen sjunka in innan du går vidare. 

Efter varje lektion är det ett kort quiz på 2-4 frågor där du får testa dina kunskaper på lektionen. Många av lektionerna har nedladdningsbara filer i Excel så att du ska få träna på det du just har sett i lektionen. Ett effektivt sätt att lära sig på!

Efter att du har gjort kursen 100% och fått ditt kursdiplom kommer du fortsatt kunna gå tillbaka och repetera alla moment i kursen under hela tiden du har tillgång.

Investering

Erbjudande

Efter att du är klar med Excel Bas kommer du få -15% på en av våra fördjupningskurser. Kontakta oss för mer information!

Kursens mål

Kursens mål är att du ska vara en bekväm och effektiv användare av Excel.
Bland annat kommer du...

 • ...förstå hur du skapar kalkyler och Exceldokument
 • ...förstå och vidareutveckla dokument som andra har skapat och som du behöver jobba i
 • ..kunna hjälpa dina kollegor istället för att be dina kollegor om hjälp 

Excel Bas kommer vara slutet på ditt dåliga självförtroende i Excel. Framöver kommer Excel vara ett av dina viktigaste verktyg. 

Kursledare

Kursansvarig är Learnesys Emil Lagerroos som har en bakgrund inom datavetenskap och ett stort intresse för kalkylprogram. Learnesy jobbar dock tätt med våra kunder och en stor del av kursutvecklingen sker baserat på vad våra kursdeltagare ger oss för feedback. Det hoppas vi även få från dig efter avslutad kurs!

Examen, diplom m.m.

Efter att du har gjort alla prov i kursen får du ett digitalt diplom du kan skriva ut, ladda ner som pdf eller dela på LinkedIn. Diplomet får även en egen unik websida så att du har tillgång till det även efter att du har gått klart kursen. Du kan alltid fortsätta att repetera alla lektioner och prov även om du gått klart kursen.Diplom Excel Bas

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Excel Bas Online - Omfattande och tidseffektiv utbildning i Excel, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 18 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Lena Hedenbratt
29 jun 2022
Service minded personal!

Mycket kurs! Väldigt pedagogisk och lätt att förstå det mesta! Om det är komplicerat kan man repetera om och om igen. Stort TACK till administratörerna på Learnesy som är väl...

Visa mer
5/5
Tonny Nyman
12 mar 2020
5/5
Rickard Skogastierna
05 mar 2020

Mycket smidig användargränssnitt och detaljerad utbildning som har gett mig många "oj, det där trodde jag inte gick att göra" upplevelser.

Välkommen till Learnesys onlineutbildningar

I en värld som blir allt mer digitaliserad ser fler och fler fördelarna med onlineutbildningar. 2014 startades Learnesy med ett tydligt fokus om att leverera marknadens bästa onlineutbildningar i Microsoft Excel. Eftersom vi under flera år levererat utbildning i programmet...

Läs mer om Learnesy och visa alla utbildningar.

Highlights