Visa utbildning.se som: Mobil

Brandfarliga varor - repetitionsutbildning – klassning av explosionsfarliga miljöer

Brandskyddsföreningen
Kort om utbildningen
1 dag
6 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-02 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

En klassningsplan visar vilka olika brandfarliga varor som finns och även vilken explosionsrisk som föreligger. Den kunskapen är nödvändig för att kunna vidta rätt skyddsåtgärder mot explosioner.

Utbildningen passar dig som har erfarenhet av klassning enligt tidigare utgåva av standarden SS-EN 60079-10-1, men behöver en uppfräschning för att arbeta enligt utgåva 2. Den gamla standarden ska inte användas efter 2018-10-13.

Målgrupp

Dig som har god erfarenhet av att göra klassningsplaner men behöver få kunskap om den nya standardens arbetssätt.

Förkunskaper
Du ska ha gått utbildningen Klassning av explosionsfarliga miljöer tidigare eller ha mycket god erfarenhet från området. Förståelse för brandfarliga varors egenskaper är nödvändig eftersom mycket av det nya arbetssättet bygger på detta.

Kursinnehåll

Vi går igenom skillnaderna mellan SEK handbok 426 tidigare utgåvor och utgåva 5 samt de skillnader som finns gentemot ATEX-direktiven. Vi gör också några övningar där du praktiskt får se hur det nya sättet kan användas. Vi repeterar även grunderna och vad ATEX-direktiven ställer för krav på klassningsplanen, samt skillnaden mellan klassningsplan och explosionsskyddsdokument.

Certifikat

CFPA Logga

CFPA

CFPA-certifikat är en europeisk certifiering för brandsäkerhet som arbetats fram i samarbete mellan brandskyddsföreningarna i Europa. Tanken bakom certifikatet är att skapa en solid standard för brandsäkerhet i Europa. Standarden ska reflektera den ackumulerade kunskapen av flera olika parter som tillsammans jobbar mot att förebygga brand och brandrisker.

Läs mer om CFPA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Brandfarliga varor - repetitionsutbildning – klassning av explosionsfarliga miljöer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen

Vi arbetar för ett brandsäkrare Sverige. I snart ett sekel har Brandskyddsföreningen bidragit till att utveckla och sprida fördjupade kunskaper om skadepreventivt arbete inom brandsäkerhet. Vårt breda nätverk och nära samarbete med myndigheter, kommuner, akademier, branschorganisationer och framförallt våra medlemsorganisationer ger...


Läs mer om Brandskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Brandskyddsföreningen

Årstaängsvägen 21c
115 87 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Brandfarliga varor - repetitionsutbildning – klassning av explosionsfarliga miljöer!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 298 recensioner.
Alla recensioner för arrangören