Visa utbildning.se som: Mobil

Klassning av explosionsfarliga miljöer

Brandskyddsföreningen
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: Erbjuds på plats hos kund - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

En klassningsplan visar var olika brandfarliga varor finns och även vilken riskbild som föreligger. För dig som föreståndare, driftansvarig, projektör eller konstruktör är klassningsplanen ett viktigt underlag för valet av rätt utrustning i anläggningen.

Mål

Du ska efter utbildningen kunna upprätta en klassningsplan enligt gällande lagstiftning och standards.

Målgrupp

Alla som ska upprätta och granska klassningsplaner, till exempel driftansvariga i industrin, projektörer och konstruktörer av anordningar för brandfarliga varor och Föreståndare brandfarliga varor.

Förkunskaper

Du ska ha god kännedom om brandfarliga varors risker och känna till lagstiftning och begrepp. Du får dessa kunskaper genom att gå Brandfarliga varor - grundutbildning. Är du tveksam om du har rätt kunskaper, kontakta oss.

Kursinnehåll

Lagstiftningen om brandfarliga varor utgör en stor del av utbildningen. Vi går igenom Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps föreskrift 2004:7 och Arbetsmiljöverkets föreskrift 2003:3, om explosionsfarlig miljö och standard SS-EN 60079-10, klassning av explosionsfarliga områden.

Det ingår även många tillämpningsövningar i utbildningen.

Upplägg

Detta är en företagsanpassad utbildning.

Tillsammans skapar vi den perfekta brandskyddsutbildningen företagsanpassad för er verksamhet.

Brandskyddsföreningen har lång erfarenhet av att skräddarsy utbildningar för både större och mindre företag och organisationer. Med vår breda kompetens och vårt nätverk av utbildare som är specialiserade inom sitt område levererar vi företagsanpassade utbildningar i toppklass!

Tillsammans går vi igenom era önskemål, förutsättningar och er tekniska miljö. Därefter skräddarsyr vi ett upplägg som möter era behov. Utbildningen hålls på den plats som passar er bäst. Mer företagsnära än så kan det inte bli, och vi kommer ett steg närmare vår vision – ett brandsäkrare Sverige.

Examen, diplom m.m.

Efter examination erhåller du ett CFPA Europe-certifikat, Classification of explosive hazardous areas.

Certifikat

CFPA Logga

CFPA

CFPA-certifikat är en europeisk certifiering för brandsäkerhet som arbetats fram i samarbete mellan brandskyddsföreningarna i Europa. Tanken bakom certifikatet är att skapa en solid standard för brandsäkerhet i Europa. Standarden ska reflektera den ackumulerade kunskapen av flera olika parter som tillsammans jobbar mot att förebygga brand och brandrisker.

Läs mer om CFPA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Klassning av explosionsfarliga miljöer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 12 recensioner.

Kursdeltagare
Bra och kunniga föreläsare.
Kursdeltagare
Bra material och lärare. Mycket bra objekt att komma ut och titta på.
Kursdeltagare
Det pedagogiska upplägget. Platsen med praktiska delarna i relevant verksamhet.

Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen – för ett brandsäkrare Sverige

Vilken kunskap som behövs och på vilken nivå brandskyddet och brandsäkerheten ska vara beror på verksamhetens storlek, vilka brandrisker som finns och vilken funktion du har i företaget. Brandskyddsföreningen har utbildningar som passar allt från det lilla kontoret till den...


Läs mer om Brandskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Brandskyddsföreningen

Årstaängsvägen 21c
115 87 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,3)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 1241 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Klassning av explosionsfarliga miljöer från Brandskyddsföreningen, fyll i dina uppgifter: