Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Fördjupning i BBR för räddningstjänsten

Brandskyddsföreningen, Rikstäckande
Längd
3 dagar
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
3 dagar
Nästa kurstillfälle
Kontakta oss för mer information se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

	Fördjupning i BBR för räddningstjänsten

Fördjupning i BBR för räddningstjänsten

Arbetar du med förebyggande frågor inom räddningstjänsten och vill fördjupa dina kunskaper om Boverkets byggregler så är detta utbildningen för dig. Vi har stor erfarenhet av att utbilda brandprojektörer och erbjuder nu en skräddarsydd BBR-utbildning för räddningstjänstens förebyggandepersonal.

En effektiv och rättsäker tillsyn av brandskyddet enligt LSO kräver att tillsynsförrättaren är uppdaterad med angränsande lagstiftningar såsom LBE, AFS och BBR. Boverkets byggregler anger ramarna för samhällets krav för det byggnadstekniska brandskyddet.

Här ger vi dig en fördjupning i kapitel 5, Brandskydd, i BBR 23. Vi diskuterar tolkningar av föreskrifter och allmänna råd och analyserar brandprojektering och praktisk tillämpning. Utbildningen ger dig också inblick i analytisk dimensionering, föreskrifter och allmänna råd i BBRAD och vanligt förekommande lösningar.

Utbildningen är utformad så att regelgenomgångar varvas med gruppövningar. Aktuell forskning, slutsatser från brandutredningar och vanliga exempel av analytisk dimensionering är införlivade i utbildningen.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta oss för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Varför välja Brandskyddsföreningen?

Kursledare med

branschexpertis

Erbjuder hybridupplägg

Eftertraktad utbildning

Målgrupp

Tillsynsförrättare som vill ha och behöver fördjupad kunskap om byggnadstekniskt brandskydd med särskild fördjupning i projektering och analytisk dimensionering.

Kursinnehåll

Innehåll i kursen:

 • Plan- och bygglagen och lag om skydd mot olyckor – samverkan mellan lagstiftningar
  – Brandskydd i byggprocessen och efterföljande tillsyn enligt LSO
 • Boverkets byggregler, BBR 23
  – Allmänna förutsättningar
  – Brandtekniska klasser
  – Utrymning vid brand
  – Brandspridning inom och mellan byggnader
  – Möjlighet till räddningsinsats
  – Brandskydd vid ändring av byggnad
 • Bärförmåga vid brand
 • Projektering
 • Analytisk dimensionering
 • Praktiska byggnadstekniska lösningar

Upplägg

Detta är en företagsanpassad utbildning.

Tillsammans skapar vi den perfekta brandskyddsutbildningen företagsanpassad för er verksamhet.

Brandskyddsföreningen har lång erfarenhet av att skräddarsy utbildningar för både större och mindre företag och organisationer. Med vår breda kompetens och vårt nätverk av utbildare som är specialiserade inom sitt område levererar vi företagsanpassade utbildningar i toppklass!

Tillsammans går vi igenom era önskemål, förutsättningar och er tekniska miljö. Därefter skräddarsyr vi ett upplägg som möter era behov. Utbildningen hålls på den plats som passar er bäst. Mer företagsnära än så kan det inte bli, och vi kommer ett steg närmare vår vision – ett brandsäkrare Sverige.

Kursens mål

Efter utbildningen ska deltagarna ha en fördjupad kunskap om kraven i Boverkets byggregler avseende brandskydd samt dess tillämpningar. Dessutom ska deltagarna ha en förståelse för utformning enligt analytisk dimensionering.

Kursledare

KursledareLisa Björk är brandingenjör med mångårig erfarenhet av brandskyddsprojektering med inriktning på analytisk dimensionering. Lisa har varit gruppchef med ansvar för stora och komplexa byggprojekt på ett större brandkonsultföretag och har särskild kompetens inom brandskydd i HVB-hem, ombyggnadsprojekt och Plan- och bygglagen.

Ville Bexander är brandingenjör med 25 års erfarenhet från försäkringsbranschen, brandskyddsprojektering och räddningstjänst, där han bland annat var ansvarig för tillsynsverksamheten i Stockholm. Ville har en särskild kompetens inom brandskydd i vårdmiljöer, frångänglighet och kopplingen mellan LSO och BBR.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Fördjupning i BBR för räddningstjänsten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Brandskyddsföreningen
Hammarbybacken 27
120 30 Stockholm

Vilken utbildning som passar dig och ditt företag och på vilken nivå brandskyddet och brandsäkerheten ska vara beror till stor del på verksamhetens storlek, vilka brandrisker som finns och vilken funktion du har i företaget. Med rätt utbildning och rätt kunskap kan...

Läs mer om Brandskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Highlights