Visa utbildning.se som: Mobil

Fördjupning i BBR för räddningstjänsten

Brandskyddsföreningen
Kort om utbildningen
3 dagar
Nästa tillfälle: Erbjuds på plats hos kund - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Fördjupning i BBR för räddningstjänsten

Fördjupning i BBR för räddningstjänsten

Arbetar du med förebyggande frågor inom räddningstjänsten och vill fördjupa dina kunskaper om Boverkets byggregler så är detta utbildningen för dig. Vi har stor erfarenhet av att utbilda brandprojektörer och erbjuder nu en skräddarsydd BBR-utbildning för räddningstjänstens förebyggandepersonal.

En effektiv och rättsäker tillsyn av brandskyddet enligt LSO kräver att tillsynsförrättaren är uppdaterad med angränsande lagstiftningar såsom LBE, AFS och BBR. Boverkets byggregler anger ramarna för samhällets krav för det byggnadstekniska brandskyddet.

Här ger vi dig en fördjupning i kapitel 5, Brandskydd, i BBR 23. Vi diskuterar tolkningar av föreskrifter och allmänna råd och analyserar brandprojektering och praktisk tillämpning. Utbildningen ger dig också inblick i analytisk dimensionering, föreskrifter och allmänna råd i BBRAD och vanligt förekommande lösningar.

Utbildningen är utformad så att regelgenomgångar varvas med gruppövningar. Aktuell forskning, slutsatser från brandutredningar och vanliga exempel av analytisk dimensionering är införlivade i utbildningen.

Mål

Efter utbildningen ska deltagarna ha en fördjupad kunskap om kraven i Boverkets byggregler avseende brandskydd samt dess tillämpningar. Dessutom ska deltagarna ha en förståelse för utformning enligt analytisk dimensionering.

Målgrupp

Tillsynsförrättare som vill ha och behöver fördjupad kunskap om byggnadstekniskt brandskydd med särskild fördjupning i projektering och analytisk dimensionering.

Kursinnehåll

Innehåll i kursen:

 • Plan- och bygglagen och lag om skydd mot olyckor – samverkan mellan lagstiftningar
  – Brandskydd i byggprocessen och efterföljande tillsyn enligt LSO
 • Boverkets byggregler, BBR 23
  – Allmänna förutsättningar
  – Brandtekniska klasser
  – Utrymning vid brand
  – Brandspridning inom och mellan byggnader
  – Möjlighet till räddningsinsats
  – Brandskydd vid ändring av byggnad
 • Bärförmåga vid brand
 • Projektering
 • Analytisk dimensionering
 • Praktiska byggnadstekniska lösningar

Upplägg

Detta är en företagsanpassad utbildning.

Tillsammans skapar vi den perfekta brandskyddsutbildningen företagsanpassad för er verksamhet.

Brandskyddsföreningen har lång erfarenhet av att skräddarsy utbildningar för både större och mindre företag och organisationer. Med vår breda kompetens och vårt nätverk av utbildare som är specialiserade inom sitt område levererar vi företagsanpassade utbildningar i toppklass!

Tillsammans går vi igenom era önskemål, förutsättningar och er tekniska miljö. Därefter skräddarsyr vi ett upplägg som möter era behov. Utbildningen hålls på den plats som passar er bäst. Mer företagsnära än så kan det inte bli, och vi kommer ett steg närmare vår vision – ett brandsäkrare Sverige.

Kursledare

KursledareLisa Björk är brandingenjör med mångårig erfarenhet av brandskyddsprojektering med inriktning på analytisk dimensionering. Lisa har varit gruppchef med ansvar för stora och komplexa byggprojekt på ett större brandkonsultföretag och har särskild kompetens inom brandskydd i HVB-hem, ombyggnadsprojekt och Plan- och bygglagen.

Ville Bexander är brandingenjör med 25 års erfarenhet från försäkringsbranschen, brandskyddsprojektering och räddningstjänst, där han bland annat var ansvarig för tillsynsverksamheten i Stockholm. Ville har en särskild kompetens inom brandskydd i vårdmiljöer, frångänglighet och kopplingen mellan LSO och BBR.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fördjupning i BBR för räddningstjänsten, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen – för ett brandsäkrare Sverige

Vilken kunskap som behövs och på vilken nivå brandskyddet och brandsäkerheten ska vara beror på verksamhetens storlek, vilka brandrisker som finns och vilken funktion du har i företaget. Brandskyddsföreningen har utbildningar som passar allt från det lilla kontoret till den...


Läs mer om Brandskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Brandskyddsföreningen

Årstaängsvägen 21c
115 87 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fördjupning i BBR för räddningstjänsten!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 1241 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fördjupning i BBR för räddningstjänsten från Brandskyddsföreningen, fyll i dina uppgifter: