Visa utbildning.se som: Mobil

Fördjupning i riskhantering brand

Brandskyddsföreningen
Kort om utbildningen
5 dagar
29 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-01-31 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Fördjupning i riskhantering brand

Det finns ingen riskfri tillvaro. Är riskerna för stora kan jag antingen minska sannolikheten eller begränsa konsekvenserna. Ett bra underlag är avgörande för att fatta rätt beslut. Riskanalysen är ett sådant underlag och utbildningen ger dig metoderna.

Mål
Du ska kunna delta i företagets riskhanteringsarbete. Du ska också kunna göra enklare former av riskanalyser och ta fram beslutsunderlag.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Dig som har behov av att göra enklare riskanalyser själv eller behöver kompetens för upphandling av sådana tjänster, till exempel säkerhetschef, skyddsingenjör, brandskyddskonsult, brandbefäl inom räddningstjänsten eller riskingenjör på försäkringsbolag.

Förkunskaper
Du bör ha någon form av brandskyddsutbildning och grundläggande kunskap om riskerna i din verksamhet. Är du tveksam om du har rätt kunskaper kan du kontakta oss.

Kursinnehåll

  • Identifiering av brandrisker
  • Riskanalysmetoder
  • Värdering av brandrisker
  • Riskreducerande åtgärder
  • Riskhanteringsprocessen
  • Fördjupning i riskanalysmetodik
  • Värdering av risk
  • ATEX, farligt gods
  • Brandfarliga varor
  • Brand- och olycksutredning 

Examen, diplom m.m.

Du får ett certifikat om du går denna utbildning tillsammans med andra block i utbildningen Brandskyddsledare. Fördjupning i riskhantering brand utgör Block 3 i utbildningen Brandskyddsledare.

Certifikat

CFPA Logga

CFPA

CFPA-certifikat är en europeisk certifiering för brandsäkerhet som arbetats fram i samarbete mellan brandskyddsföreningarna i Europa. Tanken bakom certifikatet är att skapa en solid standard för brandsäkerhet i Europa. Standarden ska reflektera den ackumulerade kunskapen av flera olika parter som tillsammans jobbar mot att förebygga brand och brandrisker.

Läs mer om CFPA

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Fördjupning i riskhantering brand, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen – för ett brandsäkrare Sverige

Vilken kunskap som behövs och på vilken nivå brandskyddet och brandsäkerheten ska vara beror på verksamhetens storlek, vilka brandrisker som finns och vilken funktion du har i företaget. Brandskyddsföreningen har utbildningar som passar allt från det lilla kontoret till den...


Läs mer om Brandskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Brandskyddsföreningen

Årstaängsvägen 21c
115 87 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fördjupning i riskhantering brand!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 665 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fördjupning i riskhantering brand från Brandskyddsföreningen, fyll i dina uppgifter: