Kursbeskrivning
Grundläggande brandsäkerhet vårdboende - Webbutbildning
En brand kan spridas mycket snabbt och det är viktigt att veta hur man ska agera i olika typer av brandsituationer. Framför allt på ett vårdboende med personer som har svårt att ta sig ut på egen hand. Därför har vi tagit fram en verksamhetsanpassad webbutbildning för personal på vårdboenden.
Utbildningen vänder sig till alla anställda på såväl kommunala som privata vårdboenden och går igenom det som alla i personalen behöver känna till om brandsäkerhet. Genom interaktiva övningar och scenarier får deltagaren lära sig om brandskydd, brandrisker och hur man ska agera vid brand. Allt baserat på de särskilda utmaningar som personal på vårdboenden kan ställas inför.
Kommande kursstarter
Varför välja Brandskyddsföreningen?
Kursledare med
branschexpertis
Erbjuder hybridupplägg
Eftertraktad utbildning
Målgrupp
För alla anställda på kommunala eller privata vårdboenden.
Kursinnehåll
- Brandskydd i byggnader
- Personalens ansvar gällande brandskyddet
- Hur en brand uppstår och utvecklas
- Brandrisker på vårdboenden
- Hur man ska agera vid brand
- Hur man använder olika typer av släckutrustning
- Evakueringsrutiner
Efter utbildningen får deltagaren göra ett kunskapsprov. Vid godkänt resultat kan hen ladda ner ett intyg.
Upplägg
Webbutbildningen tar ca 30 minuter. Det går att starta utbildningen, pausa och sedan återgå till där du var för att fullfölja utbildningen vid ett annat tillfälle. Utbildningen kräver uppkoppling, men kan genomföras var som helst och på vilken enhet som helst, vilket gör att den passar verksamheter med olika typer av anställda – nattpersonal, tim- och visstidsanställda, konsulter med mera.
Om våra webbutbildningar
Våra webbutbildningar är både flexibla och tids- samt kostnadseffektiva. De går att genomföra när och var som helst så länge användaren har tillgång till en dator.
Våra webbutbildningar byggs av team med mångårig expertis inom brandteknisk specialistkompetens, pedagogik i digital miljö, grafisk formgivning och mediaproduktion.
Det finns även möjligheter att anpassa upplägget avseende målgruppsanpassning, innehåll och statistik.
Examen, diplom m.m.
Utbildningen avslutas med ett kunskapsprov som validerar att deltagarna tagit till sig utbildningen. Efter avklarat kunskapsprov får man ett digitalt diplom som går att skriva ut.
Intresseanmälan
Vilken utbildning som passar dig och ditt företag och på vilken nivå brandskyddet och brandsäkerheten ska vara beror till stor del på verksamhetens storlek, vilka brandrisker som finns och vilken funktion du har i företaget. Med rätt utbildning och rätt kunskap kan...
Läs mer om Brandskyddsföreningen och visa alla utbildningar.