Visa utbildning.se som: Mobil

Byggnadstekniskt brandskydd

Brandskyddsföreningen
Kort om utbildningen
5 dagar
29 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-22 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Byggnadstekniskt brandskydd

I fem dagar kommer vi att fokusera på det byggnadstekniska brandskyddet. Vi går igenom Boverkets byggregler (BBR), kapitel 5, med djupdykningar i flera delar och du får även en fördjupning i aktiva skyddssystem. Utbildningen innehåller ett flertal praktiska övningsmoment där teori omsätts till praktik.

Utbildningen har en inriktning på byggnadstekniska brandskydd och du kommer att få bred och djup kunskap om innehållet i Boverkets byggregler, kapitel 5, som berör just brandskydd. Med byggnadstekniskt brandskydd menas åtgärder i byggnadens utformning som syftar till att skydda mot och vid brand, till exempel brandcellsgränser, utrymningsvägar och bärförmåga i konstruktionen vid brand. En annan del i utbildningen är aktiva skyddssystem som automatiska brandlarm och släckanläggningar.​

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen passar dig som behöver fördjupade kunskaper inom byggnadstekniskt brandskydd, exempelvis du som är brandskyddsansvarig, fastighetsägare, projektledare, förvaltare eller projektör av brandskyddsinstallationer.

Kursmål

Efter utbildningen ska du förstå och kunna tillämpa kraven i Boverkets byggregler avseende brandskydd. Utbildningen omfattar krav enligt förenklad dimensionering.

Utbildningen uppfyller utbildningskraven i Norm för Brandprojektör, SBF 2004:1.

Kursinnehåll

Vad innehåller utbildningen?

 • Lagkrav för byggnadstekniskt brandskydd
 • Boverkets byggregler
  • Allmänna förutsättningar
  • Brandtekniska klasser
  • Utrymning vid brand
  • Brandspridning inom och mellan byggnader
  • Möjlighet till räddningsinsats
 • Brand- och utrymningslarm
 • Automatiska släcksystem
 • Bärförmåga vid brand
 • Projektering och brandskyddsdokumentation

För varje avsnitt om brandskydd i BBR varvas föreläsningar med dimensioneringsexempel, gruppdiskussioner och inblick i aktuell forskning. Projekteringsövningar och upprättande av brandskyddsdokumentation genomförs som grupparbeten.

Examen, diplom m.m.

Du får ett certifikat om du läser denna utbildning tillsammans med andra block i utbildningen Brandskyddsledare. Byggnadstekniskt brandskydd utgör Block 2 i utbildningen Brandskyddsledare.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Byggnadstekniskt brandskydd, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Brandskyddsföreningen

Brandskyddsföreningen – för ett brandsäkrare Sverige

Vilken kunskap som behövs och på vilken nivå brandskyddet och brandsäkerheten ska vara beror på verksamhetens storlek, vilka brandrisker som finns och vilken funktion du har i företaget. Brandskyddsföreningen har utbildningar som passar allt från det lilla kontoret till den...


Läs mer om Brandskyddsföreningen och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Brandskyddsföreningen

Årstaängsvägen 21c
115 87 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Byggnadstekniskt brandskydd!

Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 1145 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Byggnadstekniskt brandskydd från Brandskyddsföreningen, fyll i dina uppgifter: