C# och .NET för Python-utvecklare

Längd
5 veckor
Pris
19 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 (+5 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
5 veckor
Pris
19 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
6 maj, 2024 (+5 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

En femveckorskurs utformad för dig som redan har erfarenhet av programmering i Python och som nu vill förvärva kompetenser inom C# och webbutveckling med .NET.

Kursen kommer att ge dig en grundlig introduktion till språket C# och dess användning inom webbutveckling. Vidare kommer du att lära sig att arbeta med MS SQL Server och skapa ett API i .NET med en React-klient som front-end.

Python är det dominerande språket för utveckling av AI-tillämpningar och C# har stor spridning för utveckling av generella tillämpningar på Microsoft plattformar. I och med genombrottet för AI kommer därför efterfrågan på kompetens inom kombinationen av Python, C# och .NET att öka. Att komplettera kompetens inom Python och relaterade ramverk med .NET ger en bredare kompetensprofil för att möta efterfrågan på arbetsmarknaden.

Kommande kursstarter

Välj mellan 5 kursstarter

6 maj, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

2 september, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

7 oktober, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

1 november, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

2 december, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Svenska

Kursinnehåll

Kursen sträcker sig över fem veckor med en veckovis uppdelning av ämnen:

Vecka 1: Introduktion till C#

- Den första veckan kommer du att bekanta sig med språket C#. Vi kommer att fokusera på likheter och skillnader mellan C# och Python, vilket gör övergången smidigare för dig med tidigare programmeringserfarenhet. Vi kommer också att utforska grundläggande koncept som datatyper, variabler, loopar och villkorssatser.

Vecka 2: Introduktion till MS SQL Server

- Under vecka två kommer vi att introducera dig till hanteringen av databaser med MS SQL Server. Vi kommer att utforska SQL-språket och lära oss att designa, skapa och manipulera databaser. Denna kunskap kommer att vara grundläggande för att skapa dynamiska webbapplikationer.

Vecka 3-5: Skapa ett API i .NET med React-klient (frontend)

- Vecka tre till fem kommer att fokusera på webbutveckling med .NET. Du kommer att lära sig att skapa ett API med .NET och bygga en React-klient som används som front-endgränssnitt. Denna del av kursen kommer att inkludera ämnen som: - ASP.NET Core: Grunderna i att skapa en webb-API med ASP.NET Core. - React.js: Skapa användarvänliga gränssnitt med React.js och använda det för att interagera med API:et.

Förkunskaper

För att dra full nytta av kursen bör du ha grundläggande kunskaper i programmering och en förståelse för Python. Ingen tidigare erfarenhet av C# eller .NET krävs.

Tid & plats

Kursstarter 2024:

2024-05-06 – 2024-06-07

2024-09-02 – 2024-10-04

2024-10-07 – 2024-11-08

2024-11-01 – 2024-12-06

2024-12-02 – 2025-01-10

Kursen genomförs online, med både teoretiska sessioner och praktiska övningar för att ge dig hands-on-erfarenhet. Microsoft Teams används som LMS.

Investering

19.500 kr. exkl. moms (24.375 inkl. moms).

För studenter som genomgått utbildningen Diploma in Full Stack Software Development (Code institute) är kursavgiften 16.500 kr. exkl. moms (20.625 inkl. moms).

Det finns möjlighet att dela upp kursavgiften i delbetalning om 12 eller 24 månader.

Examen, diplom m.m.

Du kommer att bedömas utifrån projekten som du ska genomföra under kursen. Efter avslutat kurs med godkända resultat erhålls ett diplom.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om C# och .NET för Python-utvecklare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Digitala lyftet i Sverige AB
Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

Digitala lyftet

Digitala lyftet är ett initiativ från Dataföreningen med målet att öka den digitala förmågan hos medarbetare i svenska organisationer samt att förstärka kompetensförsörjningen inom IT-utveckling på den svenska arbetsmarknaden. Det gör vi genom att samla verktyg och metoder som verksamheter...

Läs mer om Digitala lyftet i Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights