IT-teknikerutbildning

Förbli relevant i ett datadrivet samhälle

Att arbeta som IT-tekniker kan i praktiken ha olika innebörd. Kanske är du konsult och ger support till de som behöver hjälp med mjukvara eller hårdvara. Kanske är du IT-ansvarig i ditt företag och underhåller servrar, datorer och nätverk.
Visar 1-25 av 125 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 125 träffar
1
2
3
4
5

IT-tekniker – ett framtidsyrke

Som IT-tekniker har du ofta ett stort ansvar för att allt ska fungera, oavsett om det gäller kommunikation, nätverk, integritet eller säkerhet. Du arbetar dels tekniskt, med utbyggnad, drift och underhåll av IT-system, dels serviceinriktat, med support till användarna av dessa. Denna variation i arbetet gör yrket till en utmaning, men inrymmer också en flexibilitet som lockar många att pröva lyckan i branschen. Arbetsuppgifterna inom IT-branschen förändras i takt med att utvecklingen går framåt – och det gör den, snabbt och ibland explosionsartat. Om du har valt att arbeta som IT-tekniker tycker du förmodligen att IT är både spännande, roligt och utmanande. Kanske är du IT-ansvarig på företaget och därmed en av de mest eftersökta medarbetarna på hela kontoret. Många är säkerligen beroende av dig och din expertis, vilket gör att du ständigt måste vara på tårna. Det finns all anledning att vidareutbilda sig inom IT idag, delvis för att jobben finns där, delvis för att det är en spännande bransch i ständig förändring.

Varför fortbildning inom IT?

Av alla branscher är IT-branschen kanske den som i snabbast takt förändras och utvecklas. Nya möjligheter och innovationer dyker ständigt upp och framtiden lovar många fler. Utvecklingen kommer förmodligen inte stanna av än på länge. För dig som arbetar som IT-tekniker är fortbildning därför en nödvändighet. Dessutom är kunskap en färskvara, speciellt i IT-branschen, där det som gällde igår kan vara gammal skåpmat idag. Vidareutbildning och kompetensutveckling är relevant för de flesta yrkesgrupper, men kanske särskilt för IT-tekniker, som ju gärna bör ligga steget före. En kurs i något av alla ämnen som finns inom IT-området ger dig större möjligheter att effektivt och professionellt utföra ditt arbete och hjälpa andra att lösa sina IT-relaterade problem. Att vara specialist på ditt område innebär också att du måste ta ansvar för att hela tiden hålla dig uppdaterad, för dina kunders eller medarbetares skull. Att gå en kurs kan ge dig större chanser till jobb och i förlängningen mer stimulerande arbetsuppgifter.

Vilka kurser finns för en IT-tekniker?

Det finns en rad olika utbildningar och kurser inom IT, med fokus på bland annat teknisk kunskap, problemlösning och krishantering. Rollen som IT-tekniker förutsätter att du både är tekniskt kunnig och har serviceinriktningen som krävs för att bistå med assistans på ett professionellt och pedagogiskt sätt. Därför innehåller många av kurserna tips och råd om hur du blir bättre på att ge stöd och support till de kunder som är så beroende av dig. Kontinuerlig kompetensutveckling är av stort värde för en IT-tekniker. Därför är det en god idé att då och då fylla på kunskapsreserverna och uppdatera dig på det senaste. Oavsett inriktning är vi säkra på att du hittar en kurs som passar dig. Idag går det att hitta kurser i såväl specifika dataprogram som övergripande ämnen som säkerhet eller integritet. Det finns många närliggande områden som du som IT-tekniker också kan vidareutbilda dig inom. Kanske vill du bli affärsutvecklare av IT-lösningar? Lära dig systemutveckling eller nätverks- och systemadministration? Varför inte bli webbutvecklare eller CRM-konsult? Det finns goda möjligheter att rikta in sig på ett specifikt område som du är extra intresserad av, och en kurs som ökar din kompetens kan hjälpa dig att nå den nivå i karriären som du strävar efter.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer
BiTA Success story
BiTA Service Management

Wise IT ger BiTA ett uppdrag att ta fram ett utbildningsprogram för Servicedesk agenter – Ett mycket lyckat samarbete!

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer