Vattentjänstlagen i stadsbyggande

BG Institute, i Stockholm (+1 orter)
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Längd
Heldag
Pris
9 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
27 september, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Från 9 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

I denna övergripande kurs går föreläsaren Olle Nordberg igenom flera vanligt förekommande frågeställningar kring Vattentjänstlagen i samhällsbyggnadsprocessen som du behöver kunskap om i ditt dagliga arbete.

Olle Nordberg kommer under dagen att gå igenom både grunderna i den rättsliga regleringen kring allmänna vattentjänster både avseende ansvar men även befogenheter. Som deltagare på kursen kommer du att få ökad insikt kring gränsdragningarna mellan de olika lagstiftningarna PBL, Vattentjänstlagen och Miljöbalken samt få svar kring vanliga funderingar och myter som florerar inom området. Det kommer även att finnas visst utrymme för diskussion mellan deltagarna och föreläsare under kursdagen. För att gå kursen behöver du inga förkunskaper i vattentjänstlagen däremot är det bra om du i vart fall har en översiktlig kunskap om detaljplaner och PBL. Som deltagare får du kunskap om
  • Kommunernas ansvar för allmänna vattentjänster enligt Vattentjänstlagen.
  • De olika lagstiftningarnas gränsland – när och till vad ska vilken lagstiftning användas?
  • Dagvatten, lod och fördröjningsmagasin. Vad kan (och vad bör) regleras genom PBL?
  • Finansieringsformer; på vilka olika sätt kan en allmän va-anläggning finansieras? Fördelar och nackdelar med olika alternativ.

Målgrupp

Kursen vänder sig till exploateringsingenjörer, projektledare, planarkitekter, miljöplanerare, kommunjurister, VA-ansvariga i olika befattningar, tekniska chefer samt övriga som behöver kunskap om området.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

27 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

27 september, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Kursledare

Olle Nordberg arbetar till vardags som projektchef för ett större stadsutvecklingsområde på kommun. Han är Civilingenjör Samhällsbyggnad med inriktning mot fastighetsrätt och van föreläsare från bl.a. högskoleutbildningar inom fastighetsrätt. Olle är även författare till boken ”Väsentliga regler kring markanvändning” som används på flera högskolor som kurslitteratur i grundläggande kurser inom mark- och miljörätt.

Hur uppfattas Olle av våra kursdeltagare?
Föreläsarens sakkunnighet: 4,95 av 5
Föreläsarens pedagogik: 4,85 av 5

Efter varje kurs låter vi våra kursdeltagare lämna en utvärdering där både föreläsaren i sig och kursinnehållet betygsätts på en skala från 1 till 5.

”Föreläsaren lyckades sätta fingret på de största utmaningarna genom hela processen, mycket bra!”

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Vattentjänstlagen i stadsbyggande, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
BG Institute
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

BG Institute – Sveriges ledande leverantör av juridiska utbildningar!

BG Institute har Sveriges största utbud av juridiska kurser för flera branscher och anlitar de främsta föreläsarna. Vi riktar oss till dig som kommer i kontakt med juridiska frågeställningar och genomför kontinuerligt omfattande kundundersökningar för att alltid erbjuda det bästa...

Läs mer om BG Institute och visa alla utbildningar.

Highlights