Visa utbildning.se som: Mobil

Webbdirektivet – så gör du din webb tillgänglig

Sveriges Kommunikatörer
Kort om utbildningen
1 dag
7 995 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Gör din hemsida mer tillgänglig i enlighet med webbdirektivet

Den 23 september 2018 började EU:s direktiv för webbtillgänglighet att gälla. Den 1 januari 2019 infördes direktivet som svensk lag. Det innebär krav på tillgänglighet för offentliga webbplatser i Sverige. WCAG 2.1 AA (Web Content Accessibility Guidelines) är grunden för reglering på tillgänglighetsområdet idag.

Vår endagskurs går igenom gällande riktlinjer så att du som designar, beställer, ansvarar för, skriver eller upphandlar förstår kraven och vet vad ni behöver göra för att nå upp till dem.


Under dagen får du flera tillfällen att titta på din egen webbplats och får konkreta tips på hur ni eventuellt kan förbättra den. 

Att erbjuda hög tillgänglighet på webbplatsen är en investering, som ger nöjdare besökare och en större kundgrupp. Även om ni inte tillhör offentlig sektor finns det starka skäl att jobba med att få en tillgänglig webbplats. Under kursen får du vet hur och varför. 

Kursinnehåll

Ur innehållet: 

• Vem berörs av tillgänglighet?

• Om det svenska lagförslaget, EU-direktivet, undantagen och kraven

• Grundlig genomgång av WCAG 2.1 AA.

• Verktyg för att granska din egen webbplats

Investering

7995 kr exklusive moms.

Medlemspris: 5995 kr exklusive moms.

Kursledare

Pär Lannerö

Pär Lannerö är expert inom digital hållbarhet. Han har ett brinnande engagemang för att göra internet mer användbart, tillgängligt, säkert och begripligt. Pär är en av Metamatrix grundare och har genom åren utvecklat hundratals webbapplikationer och hållit mängder av föreläsningar om olika trender och fenomen på nätet. Till exempel den semantiska webben, kaklagen och plattformisering. Han är en av de i Sverige som kan mest om webbtillgänglighetsdirektivet och WCAG.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Webbdirektivet – så gör du din webb tillgänglig, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer är ett nätverk med över 7 000 kollegor som arbetar med kommunikation. Vi erbjuder kompetensutveckling, nätverk och omvärldsbevakning. Hos Sveriges Kommunikatörer träffar du andra som arbetar med kommunikation och utbyter erfarenheter. Vi erbjuder regionala evenemang, kurser och Nätverk...


Läs mer om Sveriges Kommunikatörer och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sveriges Kommunikatörer

Sveavägen 31
Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Webbdirektivet – så gör du din webb tillgänglig!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören