Hålla digitala utbildningar

Abrams Utbildning AB, Distans (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
1 990 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 december, 2023 (+2 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-12-07
Utbildningsform
Onlineutbildning, Uppdragsutbildning
Längd
1 dag
Pris
1 990 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
14 december, 2023 (+2 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-12-07
Utbildningsform
Onlineutbildning, Uppdragsutbildning
Från 1 990 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Digitala utbildningar är numera lika vanliga som sådana som hålls på plats. Vill du lära dig hur man gör för att dina deltagare ska tycka att din digitala utbildning funkar lika bra som en traditionell utbildning i lokal? Då är det här den kurs du bör gå!

Under en heldag presenterar vi och diskuterar allt som är annorlunda med digitala utbildningar och hur man gör för att lyckas med det. Vi övar också på kortare moment och du får både ge återkoppling och ta emot egen.  

Utbildningen täcker frågor om utbildningsämnen och innehåll, presentationstekniker, arbetsformer, medieeformat och vilken utrustning du behöver, vad som krävs av det rum du använder dig av och hur du väljer programvara och hanterar den.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

14 december, 2023

 • Onlineutbildning
 • Distans
 • Sista ansökan: 2023-12-07

Efter överenskommelse

 • Uppdragsutbildning
 • Sverige

Målgrupp

Den här utbildningen riktar sig till dig som

 • arbetar med att utbilda, informera eller instruera och som vill komma i gång med att göra det online
 • har provat det och tyckte att det var svårt eller att tekniken inte var på din sida
 • har ett utbildningsämne du behärskar och som vill komma igång med att arrangera onlinekurser
 • håller möten digitalt där det behöver fungera effektivt med att presentera informationsmaterial, hålla diskussioner i både mindre grupper och i storgrupp.

Kursinnehåll

Vi presenterar och diskuterar

 • Utbildningsämnen. Vilka ämnen passar för digital utbildning eller instruktion? Nästan alla, men det finns undantag. Ofta kan arbetsformerna anpassas utan att lärandet blir mindre.
 • Förberedelse. Din egen (material av olika slag) och hur du förbereder deltagarna på olika sätt genom information i förväg och vid start.
 • Schema och tidshantering – vissa delar av en utbildning går snabbare när man gör det digitalt medan andra moment tvärt om tar mer tid. Anpassa ditt program så att det fungerar vid distanutbildning.
 • Presentationstekniker – hur du anpassar den muntliga framställningen så att den blir effektiv och uppfattas som professionell.
 • Medieeformat. Hur man använder bilder, videos, whiteboard och andra hjälpmedel – det du behöver kunna för att det ska gå enkelt och smidigt.
 • Arbetsformer, presentation, frågor och svar, gruppdiskussioner och praktiska övningar i digitala rum. Du får användbara tips och praktiska förslag som gör det lättare och mer uppskattat.
 • Utrustning. Den tekniska utrustning du använder är själva arbetsredskapet och du behöver dels kunna undvika att den krånglar, dels lära dig att utnyttja de funktioner och alternativ som erbjuds genom utrustning och programvara (Teams, Zoom). Vi diskuterar alternativen för dator, programvara, ljud – vad som krävs av din egen utrustning och deltagarnas.
 • Praktiskt arrangemang – det rum du befinner dig i. Hur du själv sitter, vad du ser och ser på. Hur du ordnar det med belysning, kablar, kaffe J och annat har betydelse för hur både du och deltagrna tycker dagen blir. Här får du viktiga och användbara förslag på hur du kan rigga den praktiska utbilningssitutionen i rummet.
 • Hur ser du ut? Vill du se så bra ut som möjligt (självklart vill alla det) så ställs det lite andra krav när man syns enbart på en skärm jämför med i en lokal. Det gäller både belysning och hur du fixar ditt yttre – för att inte tala om att du behöver synas mitt på skärmen och inte någon annanstans i rutan. Här få du guidning till den nivå som du känner passar bäst för dig.

Upplägg

09.00–15.30. 15 min paus varje timme.

Tid & plats

Digital utbildning torsdag 14 december.

Kursledare

Utbildare är Daniel Abrams, leg. psykolog. Daniel har arbetat som sedan slutet av 90-talet och varit utbildningsansvarig för psykiatrikliniker under en följd av år. Han var även lärare på psykologutbildningen vid Göteborgs universitet under en följd av år (bl a i gruppsykologi, vetenskapsteori).
Han driver företaget Abrams utbildning och utbildar på heltid, där mer än hälften av utbildningarna är digitala.

Examen, diplom m.m.

Deltagare får kursintyg om genomgången utbildning.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Hålla digitala utbildningar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Highlights