Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Kartläggningsverktyg vid skolfrånvaro: ISAP & SRAS

Akademi Magelungen, i Stockholm
Längd
2 dagar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Akademi Magelungen erbjuder en tvådagarsutbildning för dig som arbetar med kartläggning av skolfrånvaro. Utbildningen anordnas i samarbete med Journal Digital och riktar sig till yrkesverksamma inom socialtjänsten, skola, BUP och inom övrigt socialt arbete.
SRAS och ISAP är två välbeprövade frågeformulär framtagna av ledande forskare och psykologer inom skolfrånvaro. Verktygen kan användas för att undersöka såväl begynnande som konstaterad skolfrånvaroproblematik.
I kursen får ni utbildning i hur ni kan använda formulären i kartläggning för ökad förståelse av skolfrånvaroproblematik.
Frågeformulären används internationellt och har översatts till flera språk. Johan Strömbeck, som översätter och utvärderar SRAS och ISAP till sin doktorsavhandling, är kursledare tillsammans med Ia Sundberg Lax.

SRAS
School Refusal Assessment Scale (SRAS) skapades för att kunna bestämma vilken funktion skolfrånvaron fyller hos en elev. Handlar det om undvikande av obehagliga situationer i skolan, eller är det kanske annat utanför skolan som är lockande som motiverar den unga? SRAS-R (den reviderade versionen) består av 24 frågor och kan besvaras av både ungdom och förälder. Formuläret är översatt till svenska och kan användas både ute på skolor och på mottagningar eller behandlingsenheter.
ISAP
Inventory of School Attendance Problems (ISAP) är ett instrument som syftar till att identifiera problem relaterade till skolfrånvaro. Det handlar dels om till i vilken utsträckning dessa problem finns men också i vilken grad de utgör en anledning till skolfrånvaron. Formuläret kan användas både för dem med frånvaro men det ska också kunna upptäcka svårigheter med skolnärvaro när eleven ändå lyckas vara på plats i skolan. Formuläret består av 48 frågor som mäter 13 olika faktorer. Än så länge finns bara en självskattningsversion som eleven själv besvarar, men en föräldraversion är under konstruktion.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 september, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Upplägg

Upplägg
Tvådagars distansutbildning i ISAP och SRAS. Utbildningen är 10 och 24/6, kl 10-15

Pris
3900 kr exkl. moms

Pris på distans
3900 kr exkl. moms

Tid & plats

Upplägg
Tvådagars distansutbildning i ISAP och SRAS.

Pris
3900 kr exkl. moms

Pris på distans
3900 kr exkl. moms

Kursledare

Johan Strömbeckär forskning- och utvärderingsansvarig på Magelungen. Han är även doktorand i psykologi vid Åbo akademi där han översätter och utvärderar tre instrument för kartläggning av skolfrånvaroproblematik.

Ia Sundberg Lax – lång erfarenhet av att arbeta med skolfrånvarande barn och ungdomar. Hon har byggt upp Magelungens Hemmasittarprogram och är medförfattare till boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka. Hon arbetar idag som specialist inom skolfrånvaroproblematik på Akademi Magelungen.

 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kartläggningsverktyg vid skolfrånvaro: ISAP & SRAS, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Akademi Magelungen
Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

Vi erbjuder både digitala och fysiska utbildningar. Hitta din utbildning och anmäl dig som vanligt hos oss på vår hemsida. AKADEMI MAGELUNGEN Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet...

Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Highlights