Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Information och kommunikation 1

Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans
Kort om utbildningen
100 gymnasiepoäng
4 390 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: Följande kursstarter - Distans
Företagsanpassad utbildning
Distans
information och kommunikation 1 -  Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Kursbeskrivning

På Folkuniversitetets Vuxengymnasium på distans kan du själv lägga upp dina studier och läsa när det passar dig. Detta innebär stora möjligheter att kombinera studier med arbete eller annan sysselsättning.

Kommunikationsteorier och sociala medier 

Distansutbildningen Information och Kommunikation 1 syftar till att ge dig kunskaper om bland annat kommunikationsteorier och sociala medier. Det innefattar spridning av information i sociala kanaler samt kunskaper i hur man skapar innehåll för interaktion på olika plattformar. Du får lära dig standardprogram för kommunikation som text- och bildbehandling, registerhantering, kalkylering, layout och informationssökning.

Förmedla och presentera information

Under distanskursen får du lär dig hur man genom muntliga och skriftliga presentationer lyfter fram en bransch, produkt eller ett företag. Vidare får du kännedom om lagar och regler gällande exempelvis upphovsrätt, personuppgiftslagen och etiska regler inom området för information och kommunikation. 

Efter du har gått kursen ska du bland annat ha lärt dig:

  • Sociala medier och hur de används för att sprida och dela information samt skapa innehåll som andra kan delta i.
  • Mötesteknik och sammanträdesdokument, till exempel kallelser, dagordningar och protokoll.
  • Utformning av dokumentmallar enligt gällande standard.
  • Standardprogram för kommunikation, text- och bildbehandling, registerhantering, kalkylering, layout, informationssökning och sociala medier.
  • Metoder och tekniker för att utveckla och underlätta informationssökning, till exempel hur man tar till sig innehåll i dokument, instruktioner och andra texter samt hur man organiserar information.

Så ansöker du

För behörighet ska du ha studerat på grundskolenivå eller motsvarande utbildning. 

Studera för BETYG
Om du vill stärka kompetensen i den organisation du arbetar i, eller kanske vidareutveckla personalen i det företag du jobbar på eller driver, så kan vi erbjuda ett 100-tal gymnasiala kurser och kurspaket i allt från språk, administration till programmering. Som företagskund/juridisk person kan du utse och anta studenter till våra distanskurser online. Efter avslutade studier utfärdas betyg på kursen som kompletterar dina tidigare meriter och gäller för antagning till vidare studier, ex inom YH eller högskola.

Är du anställd?
Tipsa din arbetsgivare om möjligheten ovan så kan vi skräddarsy en lösning för dig och din utveckling!

Examen & intyg

Efter att du avslutat dina studier kan du göra en särskild prövning i din hemkommun för att erhålla betyg i kursen. På uppdrag av juridisk person (företag) kan Folkuniversitetet även sätta betyg på kursen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Information och kommunikation 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Saknar du behörighet för att plugga på högskola eller universitetet? Behöver du en utbildning för att få ett jobb? Vill du själv kunna välja var, när och hur du ska studera? Gå en eller flera gymnasiekurser på distans! Folkuniversitetet arbetar...


Läs mer om Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans

Garvaregatan 13
46131 Trollhättan

Recensioner
Bli den första att recensera Information och kommunikation 1!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Information och kommunikation 1 från Folkuniversitetet Vuxengymnasium på distans, fyll i dina uppgifter:

Jag vill studera mot: *
Betyg och en juridisk person (företag, myndighet, kommun- dock ej enskild firma) kommer att kontakta skolan för uppdraget.
Kursbevis och är medveten om att det inte leder till formellt betyg, men att jag kan få betyg genom prövning i min hemkommun.