Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Visar 1-25 av 38 träffar
12

Utbildningar i storytelling

Storytelling är en typ av varumärkesstrategi som lika enkelt som det låter handlar om att skapa en berättelse. Genom ett narrativ berättar du er historia, varför ni är där ni är, hur ni tagit er dit, vad ni tror på och vart ni är på väg. Det behöver inte se ut exakt så. Meningen är att väcka känsla baserat på fakta om vilka ni är och vad som är viktigt för ert företag. Varje del i ert varumärke från färgerna i er logga till ledorden ni valt – är element som berättar vilka ni är. Förstärk denna kvintessens och bygg ditt företags varumärke starkare än någonsin.

Styrkan i storytelling ligger i din förmåga att anspela på människors känslor och impulsivitet. Man brukar ofta säga att människor tänker med magen eller hjärtat. Vilket betyder att många av dina kunders köpbeslut inte alltid är så rationella. Det är därför du måste vara i framkant när det kommer till att skapa en historia som framkallar känslor.

Vem behöver storytelling?

Den främsta målgruppen för en kurs inom storytelling är någon som jobbar inom marknadsföring, design eller kommunikation. Men det kan också nyttjas flinkt av chefer och andra personer inom ledande befattningar, såväl som projektledare av olika slag. Är du egenföretagare och behöver mer insyn i hur du skapar ett varumärke från grunden – då är storytelling ingen dålig start!

Organisationer som kämpar med ett otydligt varumärke eller som saknar en holistisk strategi för varumärkesbyggande är båda prima exempel på verksamheter som skulle kunna behöva en utbildning i storytelling.

Innehållet i en storytelling-utbildning

Innehållet varierar baserat på vilken inriktning kursen har. Vissa kurser fokuserar stenhårt på att lära dig exakt hur du ska tänka och framförallt hur du gör när du skriver din berättelse! Andra kurser fokuserar mer på det teoretiska, varför storytelling är så givande och hur du bör tänka för att implementera det i din verksamhet. Sedan finns det kurser som är betydligt mer övergripande som fokuserar på varumärkesbyggande i stort, där storytelling är en del av innehållet. Nedan följer några av de vanligaste punkterna från olika utbildningar inom storytelling. Hitta en som passar din önskelista!

  • Vad är egentligen storytelling och hur fungerar det?
  • Storytelling i sociala medier.
  • Engagera kollegor
  • Vad är din organisations tone-of-voice.
  • Lär dig skriva spännande narrativ som berör.
  • Hur och vart börjar du?
  • Varumärkesstrategi.
  • Internkommunikation.

Livet är en berättelse och det är du som är huvudkaraktär, författare och antagonist. Skriv din egen framtid!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
”Vill du prata efter f.d statsmi...
Snacka Snyggt

70 % tackar nej till ett avancemang i karriären om rollen innebär presentationer inför andra. Jag kan tycka att det är sorgligt att tacka nej baserat på rädslor. Därför har jag alltid tackat ja till saker som skrämmer mig, på gott och ont men mest på gott.

Läs mer
Projektledning med agila metoder...

Lars Sundermeyer har tidigare arbetat som projektledare och kände därför till begreppen Scrum och Kanban redan innan han bokade sig på 2-dagarskursen. Lars valde att delta på Informators kurs Projektledning med Agila metoder för att ta reda på om det fanns delar av agil projektledning som gick att implementera i hans dagliga arbete.

Läs mer
Kurspaket i design, copy, webb &...
- Ta kontroll över produktionen

Batteri erbjuder ett antal kurspaket inom områdena design, copy, webb och foto.

Läs mer