Psykologisk design – Att skapa digitala stöd- och behandlingsprogram utifrån psykologisk kunskap

Längd
2 dagar
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-14
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 dagar
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 maj, 2024 (+2 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-14
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 5 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Psykologisk design: Skapa användarvänliga och motiverande digitala stöd- och behandlingsprogram 

Vill du lära dig färdigheter som krävs för att skapa effektiva digitala stöd- och behandlingsprogram med psykologiskt innehåll? I den här kursen får du lära dig om vår designprocess och vårt koncept psykologisk design som utgår från forskning inom motivationspsykologi, beteendedesign och användarinvolvering. Här får du både teoretisk och praktisk övning i flera grundläggande moment för att själv kunna skapa så användarvänliga och effektiva digitala insatser som möjligt.

Forskning visar att designen och utformandet av digitala insatser är avgörande för interventionens effekt, främst genom dess betydande inverkan på användarens motivation och följsamhet. Under kursens gång kommer du därför få utforska teorier och tillämpningar inom psykologi som är särskilt relevanta för att främja beteendeförändring i ett digitalt format. Vi kommer även fokusera på att förstå användarnas beteendemönster, motiv och behov för att främja följsamhet och motivation. 

Vi på Psykologpartners har utvecklat digitala stöd- och behandlingsprogram sedan 2007 och har hjälpt såväl privata och offentliga vårdgivare som universitet, forskare och ideella organisationer att skapa digitala insatser för sina patienter och målgrupper. I den här kursen delar vi med oss av vår kunskap inom psykologisk design, motivation och beteendeförändring, samt våra erfarenheter av att designa psykologiskt innehåll som tillgodoser behov hos såväl verksamheter och behandlare, som patienter.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

21 maj, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-05-14

3 december, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-11-24

Målgrupp

Primärt för dig som ska skapa digitala stöd- och behandlingsinsatser eller som på annat sätt kommer vara delaktig i en designprocess. Även för dig som vill veta mer om vad en designprocess innebär för att kunna stå som ansvarig för beställning av en sådan tjänst.

Utbildare

Camilla Söderberg, leg. Psykolog

Camilla är inte bara leg. psykolog utan har även en hel karriär av filmskapande i bagaget. Detta gör henne till en kreativ och mångsidig designer med att driv att skapa tillgängligt och tilltalande innehåll för olika målgrupper. Hon har erfarenhet av utveckling av digitala stöd- och behandlingsprogram såväl som VR-behandling.

Jacqueline Levi, Leg. Psykolog, Psykologkonsult Digital psykologi

Jacqueline har god erfarenhet av att arbeta med digitala lösningar och att skapa psykologiskt innehåll för såväl självhjälpsprogram som behandlingsprogram och andra stödinsatser. Hon har även klinisk erfarenhet från psykiatrin där hon arbetade med KBT-behandlingar och neuropsykiatriska utredningar. Hos Psykologpartners arbetar Jacqueline med designprojekt och att utveckla internetbaserade behandlingsprogram.

Upplägg

Dag 1: Att skapa ett digitalt program – från ax till limpa
Genomgång av viktiga delar i processen, definition av målgrupp och syfte, projektplanering och genomförande samt användardesign. Forskningsöversikt kring design av digitala interventioner samt faktorer som ger stöd för följsamhet och effekt. Grundläggande kunskap om faktorer som stödjer motivation och beteendeförändring.

Dag 2: Att producera innehåll
Färdighetsträning i att utveckla och designa innehåll för ett digitalt program. Genomgång av viktiga komponenter som främjar tillgänglighet, följsamhet och motivation. Workshop i idégenerering, design och skrivande.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykologisk design – Att skapa digitala stöd- och behandlingsprogram utifrån psykologisk kunskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Psykologpartners W & W AB
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Psykologpartners

Psykologpartners har spetskompetens inom psykologi. Inom psykologins alla delar. Vi ger både längre och kortare utbildningar såväl som skräddarsydda utifrån organisationers behov. Spetskompetens inom utbildning, handledning och psykologisk behandling med hjälp av Sveriges bästa psykologer. Vi erbjuder Utbildning för dig psykiatri, vård- och...

Läs mer om Psykologpartners W & W AB och visa alla utbildningar.

Highlights