Visa utbildning.se som: Mobil

Lönehantering 1

Srf konsulterna
Kort om utbildningen
2 dagar
11 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-09 - Distans
Sista ansökan: 2021-11-08
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

En kurs för dig som är ny på lön och vill lära dig grunderna inom lönehantering. Kursen Lönehantering 1 ger dig grundläggande kunskaper i såväl löneberäkning som löneadministration. Efter kursen ska du självständigt kunna hantera en enklare löneberäkning, rapportera samt ta fram underlag till affärsredovisning och skattedeklarationer. 

Lämpliga förkunskaper

Du är nybörjare på området och har inte tidigare arbetat med löner, eller har nyss börjat.

Kursmål

Du ska efter Lönehantering 1 självständigt kunna arbeta med enklare löneberäkningar och rapportering samt ta fram underlag till affärsredovisning och skattedeklaration.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen passar utmärkt för redovisningskonsulter, ekonomer och andra som vill utveckla sina kunskaper inom löneområdet. Som redovisningskonsult är det vanligt att man även får ta hand om företagets lönehantering eller svara på frågor från den som utför arbetet på kundföretaget.

Upplägg

Vi lär genom exempel

Kursen omfattar två dagar där vi varvar teori och praktik. Vi arbetar oss igenom olika områden och säkerställer våra kunskaper med övningar. Vi utför manuella löneberäkningar och går igenom olika typer av efterrapportering. Materialet och exemplen kommer att kunna tjäna som ett referensmaterial i det löpande arbetet med lönehantering i din vardag.

Distanskurs

Den här kursen genomförs helt och hållet på distans. Undervisningen sker till största delen som livesänt webinar där du har möjlighet att interagera och ställa frågor till kursledaren, göra övningsuppgifter och få direktåterkoppling på dina funderingar. Inför webinardagarna studerar du på egen hand i onlinemoduler med  bl a videoföreläsningar, texter och olika övningsuppgifter.

Kursinnehåll

  • Den svenska arbetsmarknaden
  • Löneprocessen – varje månad och årsrutiner
  • Anställning & anställningsformer
  • Bruttolön, nettolön och olika typer av lön
  • Lönetillägg (övertid mm)
  • Skatt & arbetsgivaravgift
  • Olika former av ledighet och frånvaro (sjuk, semester, VAB mm)
  • Tidbanker
  • Löneberäkning
  • Olika former av rapportering

Kursledare

Catrine Dahl

Kursledare Catrine

Till vardags arbetar jag på som löneexpert på Srf konsulterna där jag främst driver frågor kring våra löneutbildningar och validerar utbildningar för Auktoriserade Lönekonsulter. Jag är utbildad civilekonom och har tidigare jobbat med redovisning. Sedan 2003 har jag arbetat med lön som seniorkonsult och utbildare, bland annat med implementering av lönesystem och utbildning av användare. Jag har även ansvarat för nyhetsdagar inom lön.

Det allra roligaste med rollen som utbildare är att få dela med sig av sina kunskaper inom ett både komplext och spännande område för att få andra att brinna för lönearbete. När jag är ledig reser jag gärna, åker slalom, åker ut i skärgården eller umgås med familjen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Lönehantering 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Srf konsulterna

Bli Srf Auktoriserad Redovisningskonsult

Srf Utbildning som är en del av branschorganisationen Srf konsulterna kompetensutvecklar drygt 4 000 verksamma i redovisnings- och lönebranschen varje år. Srf konsulterna auktoriserar också redovisnings- och lönekonsulter. I vårt stora kursutbud finns allt från längre utbildningar till kortare nyhetsuppdateringskurser på...


Läs mer om Srf konsulterna och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Srf konsulterna

Drottninggatan 89
113 60 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Lönehantering 1!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lönehantering 1 från Srf konsulterna, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området