Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad HR-koordinator med löneadministration, online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
127 timmar
27 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter online - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Certifierad HR-koordinator med löneadministration, online 

Kursbeskrivning

Certifierad HR-koordinator, online 

Är du intresserad av rekrytering, arbetsmiljö och personaladministration både strategiskt och operativt? Även innehåll som Löneadministration I, Coachande förhållningssätt och övningar i rekryteringsverktyg supportar dig mot målet att arbeta som HR-koordinator. Valfri studiestart för maximal frihet.

I den här utbildningen lär du dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal och friskvårdsbidrag.
Det operativa arbetet kan innebära att förbereda anställningsintervjuer, använda rekryteringsstöd, introducera nyanställda, samordna löneunderlag och att stödja chefer i arbetsrätt.

Som HR-koordinator arbetar du med företagets viktigaste resurs: personalen. Efter den här utbildningen har du verktygen för att se till att personalen trivs och mår bra samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete.

 - Vad är det för skillnad på HR-koordinator, HR-assistent och HR-administratör?

En HR-koordinator tar och får lite mera ansvar i och med det aktiva i att koordinera, istället för att assistera. En HR-koordinator brukar också ha en aningens mer kvalificerade uppgifter än en HR-assistent, och har vanligtvis som uppgift ge stöd åt chefer.

Studerande

- Utbildningen gav verkligen det jag förväntat mig. Pedagogiskt och gav mig verkligen tron på att jag kan lära mig nya saker. Gav mig styrka att söka nytt jobb som blev väldigt lyckat.

- Mycket nöjd med upplägget. Ämnena var intressanta och lärarna är kompetenta, närvarande och gav feedback på ett bra sätt.
- Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!

- Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro.

Målgrupp

Förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens och ett intresse för personalfrågor och siffror.

Kursinnehåll

PROGRAM

• Arbetsrätt I, 12 tim
• Arbetsrätt II, 12 tim
• Löneadministration I med Fortnox Lön, 30 tim
• Coachande förhållningssätt med praktiska övningar och muntlig redovisning, 20 tim
• Personaladministration med rekrytering, 47 tim. Bonus 2022: i samarbete med företaget Jobylon får du tillgång till deras moderna rekryteringsverktyg där praktiska övningar gör dig till en stjärna.

Vi utgår från processerna attrahera, bemanna, utveckla, behålla och avveckla personal. Du får kunskap om det praktiska personalarbetet (arbetsmiljöfrågor, personalekonomi och kompetensförsörjning).

Vänligen kontakta oss på Påhlmans för detaljerat innehåll.

Lärarpresentation

 • Heléne Persson är huvudlärare inom HR och har relevant erfarenhet av roller som linjechef, HR-ansvarig/konsult, utbildare, projektledare och coach. Hon säger: det bästa med att jobba som lärare är att delta i de studerandes utveckling och att de når sina mål, personliga och yrkesmässiga. Min främsta ambition är att skapa trygghet, lust och glädje för lärandet. Den stora fördelen med studier online är att alla får lika mycket tid och uppmärksamhet.Intervju med Heléne.
 • Pia Eriksson är huvudlärare i lön och arbetar som produktspecialist, affärsutvecklare och konsult. Hon föreläser om framtidens digitalisering, lön och arbetsrätt och har även jobbat som chef, utbildningsansvarig, kvalitetsansvarig, produktspecialist och produktstrateg. Hon är en fena på att förklara de detaljer som du behöver för att ta dig i mål.
 • Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i.
 • De regelbundna utvärderingarna med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Kursupplägg

Att studera online

 • Utbildningen genomförs helt online.
 • I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum. 
 • Du bestämmer själv studietakt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar för dig att repetera och du kan göra övningsproven flera gånger.
 • Som längst kan du studera i 12 månader, onlineförlängning kan köpas om du behöver.
 • Tekniska förutsättningar hittar du på Påhlmans hemsida.

Mål

 • Efter genomförd utbildning kan du arbeta professionellt med personalfrågor samt optimera, koordinera och samordna verksamhetens HR-stöd samt grundläggande lönearbete.
 • När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Fortsatta studier

 • Nästa steg är att du dubbelcertifierar dig till löneadministratör genom att studera kursen Löneadministration II, online.
 • Ytterligare kompetensfördjupning är Ny som ledare – praktiskt personalansvar.
 • När du bokar kurs/utbildning inom sex månader efter avslutad kurs/utbildning får du 10 % i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Investering

27 900 exklusive moms.
34 875 kronor inklusive moms (25 %).

 • Tentamen och eventuell omtentamen för certifiering ingår.
 • Elevlicens för rekryteringsverktyg ingår.
 • Privatperson erbjuds delbetalning.
 • Litteraturkostnad tillkommer.
 • Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals kurser via LinkedIn Learning.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt hos två bokhandlare.

Karriärcoachning

Vill du boka karriärcoachning för bättre möjligheter till praktik eller nytt arbete? Välkommen att kontakta oss!

Examen, diplom m.m.

 • Du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.
 • Du kan certifiera dig i Personaladministration, Arbetsrätt I och II samt Löneadministration I genom tentamen i respektive ämne vilket ytterligare förstärker ditt CV.
 • Certifiering och eventuell omcertifiering ingår i avgiften.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad HR-koordinator med löneadministration, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881. Påhlmans Handelsinstitut är sedan mer än 140 år ett av Sveriges mest välrenommerade och populära utbildningsinstitut.
Hur kommer det sig?

Förutom en ständigt aktuell näringslivsnärvaro – vilken är lika självklar idag som när vi startade – ser vi att det beror på två enkla principer som alltid varit vägledande för vår verksamhet: Vi erbjuder ett yrkesinriktat studieutbud av högsta klass...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad HR-koordinator med löneadministration, online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad HR-koordinator med löneadministration, online från Påhlmans Handelsinstitut, fyll i dina uppgifter: