Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
120 timmar
26 200 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - du väljer startdatum. - Distans / Online
Sista ansökan: Du väljer startdatum!
Onlineutbildning
   
Distans / Online

Kursbeskrivning

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online

Vill du ansvara för och arbeta med löpande bokföring och löneadministration? Den här breda deltidsutbildningen online ger dig god insikt i ett företags alternativt en organisations ekonomiska verksamhet.

Du lär dig löpande bokföring, löneadministration, avstämning och att förbereda ett bokslut. Utbildningen innefattar även företagsekonomi och affärsjuridik.

Utbildningen startar när det passar dig och du har tillgång till den i femton månader från inloggningsdagen - det ger dig frihet att studera när, var och hur mycket du vill.

Efter utbildningen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel. För att bli Certifierad Ekonomiassistent krävs godkänt resultat på tentamen i bokföring, bokslut och löneadministration I.

Du kan även läsa utbildningen i klassrum på dagtid eller kvällstid under en termin.

Mål

Efter utbildningen kan du ansvara för och arbeta med den löpande bokföringen, förbereda bokslutet och även hantera enklare löneberäkningar på ett företag.

Deltagare

"För lite mer än ett år sen fick jag mitt certifikat som ekonomiassistent. Jag vill tacka för en bra utbildning och all hjälp med mitt studerande, det har varit väldigt lärorikt och intressant. En månad efter jag fick mitt certifikat fick jag mitt första jobberbjudande. Idag så här ett år efter utbildningen jobbar jag som redovisningsassistent på en redovisningsbyrå. Tack igen för en bra utbildning!"
Linn Smedberg, Certifierad Ekonomiassistent online, hösten 2018

Målgrupp

Du behärskar svenska i tal och skrift, vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande matematik A) samt ett intresse för siffror.

Kursinnehåll

Företagsekonomi grund, 12 timmar

 • Olika företagsformers påverkan på bokföringen
 • Kalkyler
 • Kostnad och intäkter
 • Budgetering
 • Ränteberäkning
 • Prissättningsmodeller

Bokföring, 36 timmar

 • Termer och begrepp
 • Bas 2015
 • Bokföringslagen
 • Löpande bokföring
 • Fakturering
 • Leverantörs- och kundreskontra
 • Bokföring på dator - Visma Administration 2000

Affärsjuridik, 9 timmar

 • Avtal
 • Fordringar
 • Köprätt

Löneadministration I, 33 timmar

 • Arbetstider
 • Lön, sjuklön och ledighet
 • Traktamente 
 • Sociala avgifter
 • Preliminärskatt 
 • Löneadministration på dator - Fortnox Lön

Bokslutsteknik, 30 timmar

 • Redovisningslagar
 • Skatt 
 • Materiella/immateriella och finansiella anläggningstillgångar
 • Omsättningstillgångar
 • Skulder och obeskattade reserver 
 • Eget kapital i AB
 • Periodiseringar
 • Bokslut- och årsredovisning
 • Bokslutsdispositioner

Kursupplägg

Att studera online

Utbildningen genomförs helt online - det är inte några träffar på skolan och du väljer själv din studietakt. Utbildningen består av fem kursdelar med interaktivt material i form av lektioner via video, nedladdningsbara filer och övningsuppgifter genom text och bild. I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare. Där har du även möjlighet till kontakt med övriga deltagare. Läraren svarar på frågor minst en gång per vardag. 

Du startar med kursdelen Företagsekonomi. Därefter läser du Bokföring eller Löneadministration I, dessa två kurser kan du också läsa parallellt. För att påbörja kursen i Bokslut måste du först ha godkänt i Bokföring. Du meddelar läraren att du är klar efter varje kursdel och får då ett godkännande alternativt uppgifter att komplettera med. Den kortare kursdelen Affärsjuridik kan du läsa när du vill under utbildningen.

Studietid

Du kan som längst studera online ett år och tre månader från att du loggat in. De stora kursdelarna kan du studera som längst fyra månader per kurs. Då läser du några timmar per vecka och har möjlighet att kombinera studierna med att heltidsarbete.

Löneadministration I är upplagd på tio kapitel och varje kapitel tar ungefär tre timmar. Det du gör på studieplattformen motsvarar det som skulle ha hänt i klassrummet under samma tid. Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera - det finns inga bestämda tider för någon aktivitet och du bestämmer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar för dig att repetera.

Detsamma gäller kursdelarna Bokföring och Bokslut. För de kortare kursdelarna Affärsjuridik (sex timmar) samt Företagsekonomi (tolv timmar) är det kortare tid, totalt tre månader.

Vi tar emot anmälan löpande så du har friheten att starta dina studier när det passar dig.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen PC och kan ladda ner samt installera program och läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Din PC ska ha ledigt utrymme för installation av Visma Administration, minst 5 GB. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox.
För Mac: Installerad Windowsmiljö 10, 8 eller 7.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.

Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Du får tillgång till en elevlicens för bokföringsprogrammet Visma Administration 2000. Under kursen gör du bokföringsövningar på din PC och just det programmet är inte kompatibelt med läsplatta.

I kursdelen Löneadministration I gör du övningar i det webbaserade löneprogrammet Fortnox Lön.

Du har tillgång till elevlicenserna i som mest fyra månader per delkurs.

Certifiering

Efter kursdelarna Bokföring, Bokslut och Löneadministration I har du möjlighet att skriva tentamen online på bestämd dag och tid. Tiden för tentamen är begränsad till tre timmar. Läraren gör tentamen tillgänglig för dig i studieplattformen enligt överenskommelse.
Certifieringen ingår i avgiften.

Fortsatta studier

Nästa steg

Det finns flera alternativ på fortsättningskurser att välja för dig som vill bygga på din kompetens och CV ytterligare efter avslutad utbildning. Ett nästa steg kan vara att ta dubbelcertifiering till Certifierad Löneadministratör genom att studera Arbetsrätt I och Löneadministration II, båda kurserna erbjuds online med valfria starter.

Om du bokar en kurs inom sex månader efter avslutad utbildning så får du 10 % i rabatt, ange PHIvän10 i meddelanderutan (gäller endast webbokning).

En annan påbyggnadskurs är Redovisningsengelska, online.

Investering

32 750 kronor (inklusive 25 % moms). 

Ange i meddelandefältet om du vill delbetala vid tre tillfällen utan extra kostnad. Vi fakturerar i samband med din anmälan.

Frivillig tentamen i Bokföring, Bokslut och Löneadministration I ingår i avgiften.

I kursdelarna Bokföring och Bokslut ingår litteraturen som en del av materialet på studieplattformen, så du behöver inte köpa några extra böcker. Detsamma gäller för Företagsekonomi och Affärsjuridik.

För litteratur till Löneadministration I tillkommer cirka 500 kronor (inklusive 6 % moms) och den boken inhandlar du själv: "Anställda: praktisk handbok för arbetsgivare" den senaste upplagan av Anette Broberg och Anna Sundin på förlaget Björn Lundén information.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. Klicka här för mer information.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)

Finansiering – förmånliga lånevillkor till avgiften

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria studielånet, välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna eller ring 08-560 201 15.

För dig med A-kassa

För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att bibehålla din ersättning under utbildningen förutsatt att du söker ett heltidsarbete: Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller.

Frågor? Varmt välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på Påhlmans Handelsinstitut.

Kursledare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området