Visa utbildning.se som: Mobil

Löneadministration II, online

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
30 timmar
Nästa tillfälle: Löpande start - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Löneadministration II, online

Detta är en distanskurs där ni som deltagare kommer få tillgång till interaktivt material bestående av videogenomgångar, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter samt instruktioner genom text och bild. Kursen består dessutom av en studiecirkel där du kommer få personlig kontakt och vägledning av din lärare. Allt material samt moment i distanskursen är tillgängliga via en webbläsare men fungerar även via mobil och iPad.

Vi kommer gå igenom lagar, regler och mycket mer. Du kommer att fylla i reseräkningar, utlägg av kvitton, arbetsgivarintyg, skriva ut statistik och göra lönekörningar. Du kommer lära dig vad som krävs i rollen som löneadministratör och vad som krävs för att kunna ge god service till de anställda. Vi använder boken Anställda som kurslitteratur.

Efter avklarad kurs får du ett intyg på dina kunskaper om du har genomfört åtminstående 70% av kursens innehåll i form av inlämningsuppgifter samt delproven i kursen. DU kan skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV

Kursen hålls av en lärare som arbetar med lönefrågor, och som har goda kunskaper både om programmet och om ett företags löneadministration. Ni har kontakt i kursen via en studiecirkel och kan även kommunicera via e-post vid behov

Kursens mål:
Efter avklarad kurs kommer du fördjupande kunskaper för att kunna jobba som löneadministratör med stor kunskap om löneområdet, samt stor erfarenhet av löneprogram.

Obs! Kurs med start 8 juni är sommarkurser och avslutas senast 30 augusti. 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om lön, arbetar med löner idag och/eller har gått en grundkurs. Utbildningen är mycket praktiskt inriktad och löneberäkningarna som vi gör i kursen sker både manuellt och i ett datoriserat löneprogram, Visma Lön 600. 

Förkunskaper
För att tillgodose sig kursen på bästa sätt är det önskvärt med yrkeserfarenhet inom löneområdet eller att man nyligen har gått grundkursen.

Kursinnehåll

Kursmoment
- Lär dig läsa kollektivavtal, vi tittar på två olika typer av avtal.
- Rekrytering
- Medbestämmande
- Pensioner
- Rehabilitering 
- Arbetstidsförkortning och arbetstidskonto
- Representation
- Utlägg av diverse olika kvitto
- Traktamenten och reseräkningar
- Löneregistrering och upplägg av egna lönearter enligt kollektivavtal
- Långtidssjuk, deltidssjuk mm
- Slutlön med all semesterberäkning
- Semesterårsavslut, semesterlöneskuld och semesterplanering
- Lönerevision
- Arbetsgivarintyg
- Statistik till SCB och Svenskt Näringsliv
- Använda Internet för att hämta information till bl.a. löneprogrammet.
- Använda resultatenheter/avdelningar/projekt.
- Rapporter, skapa egna till företaget.

Kursens upplägg
Kursen är uppdelat i moment med olika avsnitt. Avsnitten innehåller text, hänvisning till boken, en inlämningsuppgift och en dataövning i programmet. Varje moment avslutas med ett kunskapsprov på det vi har gått igenom. Du meddelar läraren om och när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid den läggs upp för dig i kurssystemet. Tidsbegränsad till tre timmar efter inloggning.

Video

Mer information om våra kurser Löneadministration I och II 

Investering

Pris 11 100 SEK exkl. moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Löneadministration II, online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Löneadministration II, online!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området