Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik

Påhlmans Handelsinstitut
Kort om utbildningen
132 timmar
30 296 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-02 13:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik


Ta ansvar för och arbeta med löpande bokföring och löneadministration! En bred ekonomiutbildning på deltid och med fyra veckors företagspraktik ger dig reella kunskaper om ett företags alternativt en organisations ekonomiska verksamhet.

Start måndag 2 mars 2020.
Avslutning tisdag 16 juni 2020 (med reservation för ändringar).

Deltagarcitat från våra utvärderingar:
"
Speciellt bra är att ni har kompetenta och pedagogiska lärare."

*Boka din plats 3-12 december så får du 10 % i rabatt på våra yrkesinriktade certifieringsutbildningar som startar i klassrum våren 2020.
Skriv koden EarlybirdVT20 i meddelandefältet på din webbokning (kan ej kombineras med andra erbjudanden/rabatter).

Utbildningen på dagtid genomförs på deltid under 14 veckor, 10 veckor teori med efterföljande tid för företagspraktik i 4-6 veckor. Som mest är det undervisning 15 timmar per vecka och tre timmar per dag. Avslutning sker efter praktikveckorna med utdelning av certifikat och intyg på skolan.

Efter utbildningen får du ett intyg på dina kunskaper om du har minst sjuttio procents närvaro. Du kan certifiera dig i bokföring, bokslut och löneadministration med en tentamen vilket med godkänt resultat ger ytterligare tyngd åt ditt CV. Tentamen ingår i avgiften. Du kan även läsa utbildningen på kvällstid under en termin eller online.

Utbildningens mål
Efter utbildningen kan du arbeta med och ansvara för den löpande bokföringen samt enklare löneadministration på ett företag.

Tekniska förutsättningar
För Mac: Installerad Windowsmiljö 10, 8 eller 7.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
Din dator måste ha ett nätverkskort för 5 Ghz som används för Påhlmans Handelsinstituts wifi.
Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Coachstöd till praktiktid
Under fyra veckor har du möjlighet att praktisera på ett företag eller organisation där du utvecklar dina nya kunskaper och bidrar med ditt kunnande. Du söker aktivt själv efter en praktikplats som motsvarar dina önskemål. Att söka praktikplats, kontakta företag och gå på intervjuer är en givande del i utbildningen. Du får träna på att behärska intervjusituationer och presentera dig själv. Vår karriärcoach ger dig individuellt skräddarsydda tips och råd.
För att stötta och underlätta för dig har vi ett gott och utvecklat samarbete med näringslivet och löpande kontakt med företag som vill ta emot praktikanter. Praktiktiden sker på deltid, 15 timmar per vecka i minst fyra veckor och kan utökas både i kalendertid och arbetstid.

Innehåll i coachstödet:
• Feedback och användbar hjälp på dina ansökningshandlingar
• Så hittar du företagen och ”de dolda jobben”
• Att kontakta företag och intervjutekniken – vad ska jag tänka på?
• Jobb- och praktiktips från oss på Påhlmans Handelsinstitut
• Stöd även under praktiken gällande frågor som: ”Företaget vill förlänga praktiken - ska jag tacka ja eller kräva lön?”

Mål med coachstödet
Efter insatsen skall du ha en tydlig och klar bild över hur du söker och skaffar en praktikplats/ett arbete samt ha relevanta ansökningshandlingar.

Lärare
Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i. De regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Deltagarundersökning om studier i ekonomi:
67 % av deltagarna som svarade arbetar efter avslutad utbildning med ekonomi eller löner.
Av dessa fick 71 % arbete inom bara tre månader efter examen. Några fick till och med erbjudande om anställning innan utbildningen var klar. 

Sammanställningen visar glädjande också att efterfrågan på löneadministratörer är hög. Lönenivån för löneadministratörer har ökat och förbättrats avsevärt jämfört med tidigare år. (Undersökningen är baserad på deltagare från utbildningarna Certifierad Ekonomiassistent och Certifierad Löneadministratör som avslutat studierna VT 2015 – VT 2017.)

Informationsmöte
Vi anordnar informationsmöten inför starterna: varmt välkommen och träffa oss på skolan, se våra lokaler, bläddra i kurslitteraturen, och få svar på dina frågor! Mötet är max 45 minuter och vi bjuder på fika.

Anmälan
Vi tar emot anmälningar i turordning fram till kursstart. Vid fullbokad utbildning meddelas det på hemsidan, anmälan till kölista kan då göras och den är inte bindande.

För dig med A-kassa
För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete: Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem.

Frågor? Varmt välkommen!
Du är alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss på Påhlmans Handelsinstitut!

Ekonomiassistent med löneadministration och praktiktid

Kursinnehåll

Program

Bokföring, 36 timmar

 • Termer och begrepp
 • Bas 2015
 • Bokföringslagen
 • Löpande bokföring
 • Fakturering
 • Leverantörs- och kundreskontra
 • Bokföring på dator i Visma Administration (ta med egen dator)

Grundläggande företagsekonomi, 12 timmar

 • Olika företagsformers påverkan på bokföringen
 • Kalkyler
 • Kostnad och intäkter
 • Budgetering
 • Ränteberäkning
 • Prissättningsmodeller

Affärsjuridik, 9 timmar

 • Avtal
 • Fordringar
 • Köprätt

Löneadministration I, 33 timmar

 • Arbetstider
 • Lön, sjuklön och ledighet
 • Traktamente 
 • Sociala avgifter
 • Preliminärskatt
 • Lönekörningar på dator i Visma Lön 600 (ta med egen dator)

Förberedande Bokslutsteknik, 30 timmar

 • Redovisningslagar
 • Skatt 
 • Materiella/immateriella och finansiella anläggningstillgångar
 • Omsättningstillgångar
 • Skulder och obeskattade reserver 
 • Eget kapital i AB
 • Periodiseringar
 • Bokslut och årsredovisning
 • Bokslutsdispositioner

Excel, 12 timmar grund

 • Introduktion och genomgång av menystruktur, genvägar, snabbåtkomstfält, backstage
 • Hantering av celler och dess innehåll, skapa enkla formler
 • Sidlayout, marginaler, orientering, sidhuvud/fot och sidbrytningar
 • Diagram, listor, tabeller, sortera och filtrera

Du får också tillgång till en elevlicens för löneprogrammet Visma Administration och Visma Lön 600 som du laddar ner på din dator. Under delkurserna kan du alltså öva på att bokföra affärshändelser och göra lönekörningar hemma. Du har tillgång till elevlicensen i som mest fyra månader.
Datorn tar du med till skolan när det är undervisning i programmet och om du inte har en dator så får du låna en när du är på skolan. Programvaran är windowsbaserad vilket betyder att du behöver ha en PC för att kunna ladda ner den. Alternativt har du en virtuell windowsmiljö på din Mac-dator.

Anpassad utbildning

Vi erbjuder även ett stort antal utbildningsmöjligheter anpassade efter just ditt företag. Ni kan till exempel välja mellan att läsa en hel kurs ur vårt ordinarie kursutbud eller en kombination av innehållet från flera olika kurser. Vi kan även låta skräddarsy utbildningar efter era behov.

Samtliga av våra lärare och handledare kommer uteslutande från antingen näringslivet eller från högskolan. Detta för att våra kurser skall ligga så nära verkligheten som möjligt och för att ni skall få ut mesta möjliga av er investering.

Fortsatta studier

Nästa steg
Det finns flera alternativ på fortsättningskurser att välja på för dig som vill bygga på din kompetens och CV efter avslutad utbildning. Ett nästa steg kan vara att ta dubbelcertifiering till Certifierad Löneadministratör genom att studera Arbetsrätt I och Löneadministration II. Vi erbjuder båda kurserna online vilket ger dig friheten att själv bestämma när och var du vill studera. Löneadministration II erbjuds även i klassrum.

Om du bokar en kurs inom sex månader efter avslutad utbildning så får du 10 % i rabatt, ange PHIvän10 i meddelanderutan (gäller endast webbokning).

#sattfartpåkarriärersedan1881

Investering

Avgift
37 870 kronor (inklusive 25% moms). Frivillig tentamen och även eventuell omtentamen för certifiering ingår i avgiften.

Vi fakturerar cirka 15 dagar före start och du kan som privatperson vid anmälan välja att delbetala vid tre tillfällen utan extra kostnad, ange det önskemålet i meddelanderutan.

Studielitteratur
Den införskaffar du själv och du erhåller detaljerad information i kallelsen innan start (nypris är ungefär 1 900 – 2 200 kronor). Böckerna heter "Bokföring från början" och "Bokslutet från början", båda från Liber förlag.
I kursen Löneadministration använder vi boken "Räkna Lön I" och boken "Datahandledning" från TiiChri förlag.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

Finansiering
I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria lånet till avgiften. Välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08 - 560 201 15.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 15 recensioner.

Est-Elle
(4)
Jag som total nybörjare upplevde kursen lite för intensiv. Ekonomi-biten förblev oklar för mig dock var löneadministration rätt spännande. Praktiken bevisade att jag behöver mera kunskap i yrket, känner mig fortfarande osäker.
Anette Pettersson
(4)
Ylva Ingeldal
(4)
Praktiktiden blev totalt fel då kontaktpersonen på företaget inte hade förmågan att lyssna och vara strukturerad. Det är jag besviken på. Jag orkade bara stanna där i 4 dagar tyvärr. Med önskan om en trevlig sommar! PS: Jag har fått jobb nu :)

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder utbildningar och kurser i Ekonomi, Juridik, Ledarskap och HR. Något som är unikt för Påhlmans Handelsinstitut är kombinationen av teori och praktik vilket uppskattas stort av våra studerande. Hög kvalitet och trivsel är en genomgående och viktig del av...


Läs mer om Påhlmans Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Påhlmans Handelsinstitut

Hagagatan 23 A (Box 19193)
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 15 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 30 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Ekonomiassistent med löneadminis...

Anna Schenk gick kursen Ekonomiassistent med löneadministration. Hon rekommenderar kvällskursen för dem som vill jobba inom ekonomi och vill ha en bra grund att stå på. 

Läs mer