Undvik tvister vid anlitande av underentreprenörer – genomgång av AB-U 07 och ABT-U

Blendow Lexnova, Distans
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Pris
1 995 SEK exkl. moms
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Underentreprenörer används frekvent i både små, medelstora och stora projekt, och inte sällan uppstår tvister som är knutna till underentreprenaden. Det kan handla om ansvarsfördelningen, gränsdragningar, tider, hinder, ÄTA-arbeten, fel, besiktning och den ekonomiska slutregleringen.

Kursinnehåll

Under webbinariet går Madelene Andersson och Erika Wallin igenom de entreprenadrättsliga underentreprenörsavtalen AB-U 07 och ABT-U 07. Dessutom vad som gäller om man istället tillämpar AB 04 och ABT 06 gentemot underentreprenören, eller inte tillämpar något standardavtal alls. Med utgångspunkt i de vanligaste tvistefrågorna och praxis på området får du en genomgång av vad som gäller vid anlitande av underentreprenörer och hur man förebygger risken för tvist.

Ur innehållet:

  • Genomgång av AB-U 07 och ABT-U 07 och förhållandet till AB 04 och ABT 06
  • Vanliga tvistefrågor kopplade till underentreprenader
  • Intressant praxis kopplat till underentreprenader

Målgrupp:

Jurister, kommunjurister, projektledare, arbetsledare, VD/CEO på beställar- eller entreprenörssidan samt offentliga upphandlare.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Undvik tvister vid anlitande av underentreprenörer – genomgång av AB-U 07 och ABT-U, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Blendow Lexnova
Humlegårdsgatan 14
114 46 Stockholm

Juridisk kompetensutveckling för jurister och beslutsfattare

Som yrkesverksam jurist eller beslutsfattare är det viktigt att hålla sig uppdaterad inom juridiken som ständigt förändras. På Lexnovas online-seminarier får du träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av ovärderlig know-how....

Läs mer om Blendow Lexnova och visa alla utbildningar.

Highlights