Återhämtningsyoga - lärarutbildning

Soulful Living, Distans (+1 orter)
Längd
1 år
Pris
25 000 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Längd
1 år
Pris
25 000 SEK Momsfri
Nästa kurstillfälle
28 augusti, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Vill du använda yoga som ett verktyg i återhämtning och kunna erbjuda kurser och klasser i Återhämtningsyoga? Utbilda dig till yogalärare i Soulful Living Holistic Återhämtningsyoga!

Holistisk återhämtning sker på många olika plan inom dig. Du behöver arbeta med både kropp, själ och sinne för att återhämta alla delar av dig själv. Rörelse är en del i helheten och via yogan erbjuder vi dig möjligheten att kunna arbeta mer aktivt med kroppen för återhämtning. SLH Återhämtningsyoga är en yogaform som hjälper till att bygga upp kroppen och musklerna efter utmattning och som bjuder in till ett mjukt möte med din kropp. Yogaformen är framtagen av vår fantastiska yogalärare Katharina som har många års erfarenhet av flera olika yogaformer, stresshantering, mindfulness och rörelse.

Om vår unika yogaform

Grunden finns i en djup förståelse för människan i utmattning och stressrelaterad ohälsa samt en gedigen kunskap kring människans behov av återhämtning, byggd på de tre hörnstenarna kropp, själ och sjinne. I den första delen av utbildningen får du denna grund för att sen gå vidare mer specifikt till yogan. Du får lära dig mjuka och enkla positioner, sk asanas som är speciellt utvalda för deltagare med stressrelaterad värk, spända muskler och annan fysisk problematik som är kopplat till stressrelaterad ohälsa. Vi går igenom kroppens fysiologi, muskler, facia och hur vi kan stimulera återhämtning på olika plan i kroppen och våra organ. Vi tittar också på vad som är värdefullt att ha kännedom om för ett säkert och hållbart utövande av yoga.

Återhämtningsyoga är en aktiv yogaform som främjar uppbyggnad av kroppens muskler och bryter stagnation, vi blandar dynamiska rörelser med stilla positioner.

Andningen och andningsfysiologi är en viktig del inom yogan och den hjälper oss att vara i medveten närvaro. Inom yogan är andningen ett ankare som minskar stress, ökar närvaron och syresätter kroppen.

Vi går också igenom yogans historia, filosofi och självklart den viktiga lärarrollen.
Utbildningen är på ca 75 lärarledda timmar, till det tillkommer självstudier och egenpraktik. 

Några av yogans många positiva effekter:

 • Ökad ledrörlighet
 • Andningstekniker som främjar lugn och ro
 • Ökad mental och fysisk hälsa.
 • Förbättrar sömnen
 • Stärker immunförsvaret
 • Främjar koncentrationen
 • Har positiv effekt på minnet
 • Minskade stressymptom som tex ångest och depression
 • Positiva resultat på bland annat högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar

Diplomering i SLH Återhämtningsyoga måste tas ut senast 2 år efter att man påbörjat utbildningen. Utbildningen sker helt online, live, via Zoom och vår utbildningsplattform plus hemarbete och diplomering.

I utbildningen ingår:

 • Totalt 10 moduler.
 • 5 inledande moduler med teori kring återhämtning, stress och utmattning.
 • 4 moduler som är liveträffar via Zoom (en helg i månaden 9.00 - 13.30. 1-2 februari, 1 mars, 5-6 april och 3 maj 2025.) Obligatorisk närvaro.
 • 1 modul med 5 praktiska yogaklasser, förinspelade.
 • Hemarbete mellan liveträffarna och modulerna.

En gång om året har vi fördjupningsträffar på ett retreat där vi kan vidareutveckla våra kunskaper inom yogans magiska värld.

Du kan välja att gå en hel utbildning till Diplomerad Lärare i SLH Återhämtningsyoga eller så kan du bygga på någon av nedanstående program/utbildningar och gå denna utbildning som en vidareutbildning.

 • … gått Återhämtningsprogrammet (40 veckor med start efter 1:a april 2022) samt en tilläggsmodul (4 veckor) om kroppen.
 • … eller till dig som läst minst de 44 första veckorna på utbildningen till Diplomerad SLH Återhämtningsterapeut om du startat utbildningen efter 1:a april 2022. Du som påbörjat utbildningen tidigare än 1:a april 2022 behöver ha gått de 5 första modulerna på utbildningen till Återhämtningsterapeut.
 • … eller till dig som gått minst de 38 första veckorna på utbildningen till Diplomerad SLH Återhämtningscoach samt läst en tilläggsmodul (4 veckor) om kroppen.

Påbyggnadsutbildningen är ca 6 månader lång och måste slutföras inom ett år från det att du påbörjade den. 

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

28 augusti, 2024

 • Onlineutbildning
 • Distans

Hör gärna av er för mer information

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Varför välja Soulful Living?

Bli diplomerad

Distansutbildning

Delbetalning

Kursledare

Yogalärare Katharina Tufvesson

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Återhämtningsyoga - lärarutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Soulful Living
Kungstorpsvägen 8A
23632 Höllviken

På Soulful Living arbetar vi med återhämtning efter utmattning och stressrelaterad ohälsa genom att kombinera mindfulness, meditation, stresshantering samt personlig och andlig utveckling. Återhämtning är ett samlingsbegrepp som bland annat innebär att vi hittar hem till den vi är i...

Läs mer om Soulful Living och visa alla utbildningar.

Highlights