Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Hälsoinspiratör – distans

Bergklint education
Kort om utbildningen
5 dagar heltid, upp till 6 månader deltid
3 120 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-12-12 - Distans
Distans
Onlineutbildning

Kommande starter
Distans
3 120 SEK
2022-12-12

Distans
3 120 SEK
2023-01-30

Distans
3 120 SEK
2023-02-27

Distans
3 120 SEK
2023-03-27

Kursbeskrivning

Utbilda dig till hälsoinspiratör på distans

Allt fler arbetsgivare och privatpersoner inser vikten av att arbeta med friskvård och hälsa för att förebygga hälsan i tid, både vad det gäller ekonomiskt som personligt välbefinnande. I det har Hälsoinspiratören en viktig roll på arbetsplatsen.

En hälsoinspiratörs jobb är att inspirera, informera och påverka sina medmänniskor till att få en bättre hälsa. Studier visar på att sjukfrånvaron kan halveras med en utbildad hälsoinspiratör närvarande på arbetsplatsen, när denne arbetar aktivt gentemot medarbetare och arbetsgivare. Kommuner, landsting, statliga verk och privata företag är alla bra arbetsplatser för en hälsoinspiratör.

Utbildningen är framtagen av personer med hög kompetens inom området och med lång erfarenhet inom både utbildningsområdet samt hälsoutvecklade insatser på olika arbetsplatser.

Utbildningens längd

Du kan välja att läsa kursen på heltid eller deltid. Kursen omfattar cirka 5 dagars heltidsstudier, väljer du istället deltid har du 6 månader på dig att slutföra utbildningen. Fördelarna med att läsa till Hälsoinspiratör på distans är att du kan studera när och var du själv vill. Inte heller tillkommer några kostnader för eventuella resor eller boende.

Bergklint education kan även erbjuda utbildning på plats på företaget. Kontakta Bergklint education för mer information!

I mån av plats har vi även löpande antagning på utbildningen!

Kurslitteratur

Obligatorisk litteratur:
”Handbok för Hälsoinspiratörer, SiSU, 2012.

Målgrupp

Du som aktivt vill arbeta med hälsa på din arbetsplats samt lära dig mer om olika strategier och verktyg för att kunna påverka dina medarbetare och chefer för att skapa bättre hälsoförutsättningar.

Även för dig som är egen företagare inom hälsoområdet och önskar utöka dina kunskaper för att kunna ta uppdrag hos kommun, landsting, statliga verk och privata företag med hälsobringande kunskaper.

Kursinnehåll

Utbildningen Hälsoinspiratör varvar teori med praktik och bygger på vetenskapligt förankrad forskning. En kompetent och erfaren lärare finns med er under hela utbildningen med stöd, vägledning och snabb återkoppling på era frågor. Korrespondensen sker via nätet!

  • Din roll som hälsoinspiratör
  • Friskvård
  • Näring, hälsa och livsstil
  • Vikten av fysisk aktivitet för en bättre hälsa
  • Stresshantering, vila och sömn
  • Samtalsmetodik/motiverande samtal i praktiken
  • Hälsoarbete och förändringsprocessen
  • Coacha till rätt livsstil!
  • Metoder/strategier för att motivera och inspirera andra till att främja sin hälsa
  • Praktiska övningar

Efter kursens slut och genomförda uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning!

Video

Investering

 3.120 kr exkl. moms (ordinare pris 3.900 kr exkl. moms)

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hälsoinspiratör – distans, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 13 recensioner.

Melina Moberg
Den bästa utbildningen för dig som vill jobba med Hälsa! Jag läste utbildningen till Livsstilsrådgivare/Kostrådgivare och Hälsoinspiratör på distans under min föräldraledighet. Att jag hade 12 månader på mig att slutföra utbildning gjorde att jag kunde plugga i min egen takt, anpassat till mitt liv och min familj, utan att känna stress eller pre...
Visa mer
Camilla L
Kursen gav mig mycket mer än jag hade förväntat mig och framförallt om jag jämför med andra utbildningar jag har läst. Jag har fått många nya kunskaper under kursens gång. Utbildningen till Livsstilsrådgivare, Kostrådgivare och Hälsoinspiratör på distans var väldigt bred och jag kommer att få stor nytta av de olika delarna, som ingick i kursen, ...
Visa mer
Stina Hansson
Jag har verkligen fått med mig mycket ny inspiration och är full av idéer framåt efter denna utbildning! Jag känner ett stort driv till att komma i gång och kommer använda mig utav förändringstrappan och MI då jag tror starkt på att det är ett vinnande koncept. Återigen stort tack för en fin utbildning 😊.

Bergklint education

Bergklint education – kompetensutveckling inom friskvård och hälsa

Vi vänder oss till såväl privatpersoner som företag både inom den privata och offentliga sektorn. Vi håller föreläsningar, kurser och utbildningar. Utbildningarna består av både teoretiska och praktiska moment som bygger på vetenskapligt förankrad forskning. För att uveckla dina styrkor...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Bergklint education

Maskingatan 5
417 64 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 106 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hälsoinspiratör – distans från Bergklint education, fyll i dina uppgifter:

Reportage
En gedigen och genomtänkt utbild...
Bergklint education

Jag blev positivt överraskad och tyckte att utbildningen kändes väldigt gedigen och genomtänkt. Det var ett väldigt relevant kursinnehåll! Det gav en väldigt bra grund och förståelse, i det stora hela, gällande näringslära och hälsa.

Läs mer om Ulrika som har gått Diplomerad/Licensierad Kostrådgivare på distans på Bergklint Education

Läs mer