Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-25 av 35 träffar
12

Samtliga som driver en näringsverksamhet måste upprätta en bokföring. Detta omfattar alla typer av företagsformer. Ett bokslut är samman-ställningen av denna bokföring. Det finns flera typer av bokslut. Vad som gäller beror på under vilken företagsform som företaget drivs men även storleken på omsättningen har betydelse.

De regler som styr bokslutet finns i Bokföringslagen (BFL) och Årsredovisningslagen (ÅRL). Att genomföra ett bokslut betyder alltså att man avslutar den löpande bokföringen för ett år.

Kurser i bokslut på utbildning.se
Hos utbildning.se kan du hitta flera olika typer av kurser som fokuserar på bokslut. Tack vare dessa kurser kommer du få en djup förståelse var arbetet med bokslut innebär och hur resultat- och balansräkningen påverkas. Vi har utbildningar för dig som behöver grundläggande kunskaper om bokslut eller kanske vill fräscha upp dina tidigare kunskaper, men vi har även kurser för dig som är på en mer avancerad nivå!

Vad tar en kurs i bokslut upp?

I nybörjarkurs får du gå igenom grunderna i bokföring och bokslut, detta gäller moment som redovisning, fakturor, moms, löner och andra viktiga begrepp inom ämnet bokföring. Dessa kurser vänder sig till dig som precis ska börja arbeta med ekonomi eller som vill ha en grundläggande förståelse för arbetet kring bokföring. Du lär dig att upprätta bokslut samt årsredovisning och får den kunskap som krävs för att på ett självständigt sätt kunna göra beräkningar av bolagsskatter, avstämningar etc.

I de mer avancerade utbildningarna inom bokslut får du en fördjupning i ämnet och får kunskaper gällande till exempel periodiserade inkomster samt utgifter, hur man värderar tillgångar och hur denna värdering påverkar företagets redovisade resultat och ekonomiska ställning. Dessa typer av kurser passar dig som har någon typ av erfarenhet när det kommer till löpande bokföring.

Varför bör man gå en kurs i bokslut?

Samtliga personer som driver en näringsverksamhet måste upprätta en bokföring. Med en kurs i bokslut får grundläggande eller utökade kunskaper i ämnet.

Vem är den här typen av utbildning till för?

En kurs i bokslut passar för dig som behöver grundläggande kunskaper i bokslut eller vill fräscha upp tidigare kunskaper. På utbildning.se har vi samlat både grundläggande och mer avancerade kurser i bokslut.

Vanligt innehåll

  • Lagar och regler för redovisning
  • Grundläggande begrepp
  • Resultat- och balansräkning
  • Fakturor
  • Skatt
  • Årsredovisning


Ett vanligt upplägg

Plats: En kurs i bokslut kan du läsa som öppen eller företagsanpassad. Då går du antingen kursen i utbildarens lokaler eller på ditt företag. Kurser på distans kan du läsa var du vill så länge du har tillgång till en dator och nätuppkoppling.
Format: En kurs kan innehålla både teori och praktiska övningar.
Tid: Längden på en utbildning kan vara allt från en dag till en vecka, helt beroende av omfattning. Om du läser kursen på distans så kan du ofta läsa i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Mer inom området
Reportage
FEI Företagsekonomiska Institutet

FEI erbjuder ett stort antal kurser och utbildningar för dig som är yrkesverksam. Du kan få
mer information om vårt utbud här på utbildning.se eller direkt på vår hemsida fei.se.

Läs mer
Ekonomi för icke ekonomer – Taur...

Åsa Cederquist gick kursen Ekonomi för icke ekonomer. Hon tror att betydligt fler behöver ekonomiska kunskaper.

Läs mer
EFL utvecklar människor som utve...

”Jag har användning av mina insikter VARJE DAG!”

– Johan Åström, VD, MECA SWEDEN AB

Läs mer
Ekonomiassistent med löneadminis...

Anna Schenk gick kursen Ekonomiassistent med löneadministration. Hon rekommenderar kvällskursen för dem som vill jobba inom ekonomi och vill ha en bra grund att stå på. 

Läs mer