Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomutbildning: Ekonomi- och redovisningsassistent

Medborgarskolan Syd
Kort om utbildningen
61 timmar
11 196 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-25 - Helsingborg
Helsingborg, Kristianstad, Malmö
Öppen utbildning
Kommande starter
Helsingborg
11 196 SEK
2021-10-25

Kristianstad
11 196 SEK
2021-10-26

Malmö
11 196 SEK
2021-10-26

Kursbeskrivning

Diplomutbildning: Ekonomi- och redovisningsassistent

Som ekonomi- och redovisningsassistent är du efterfrågad på arbetsmarknaden och fungerar som företagets administratör. Du är en viktig del i ekonomiarbetet och sköter företagets löpande bokföring och administration. Du har hand om företagets bokföring, utbetalningar och skatter.

Utbildningsmaterial

Litteraturen ingår inte i avgiften. Införskaffa material till första utbildningstillfället, men vänta in din kallelse.

Bokföring från början, Faktabok av Rolf Johansson, Claes Ridderström och Caroline Östgren
ISBN: 9789147113231
Bokföring från början, Lösningar av Rolf Johansson, Claes Ridderström och Caroline Östgren
ISBN: 9789147113224

Tag med din egen pc. Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan under lektionstid. Meddela detta vid anmälan. Vi har begränsat antal att låna ut. Fördel om du har egen pc är att du har möjlighet att jobba i programmet på egen hand hemma. Medborgarskolan tillhandahåller Visma Administration eller Visma e-Ekonomi samt Visma Bokslut.

Ansökan 

Du söker via utbildningens hemsida. Vi förbehåller oss rätten att ställa in en utbildning vid för få anmälda och korta den vid färre än fem deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer max att vara 12 deltagare. Anmälan är bindande! Avgift på 10% av utbildningskostnaden kommer faktureras vid avbokning senare än 14 dagar före utbildningsstart!

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Förkunskaper

Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare och inte tidigare har arbetat med ekonomi.

Kursinnehåll

Detta ingår i utbildningen Ekonomi- och redovisningsassistent:

 • Bokföringens grunder och regelverk
 • Löpande bokföring, balans- och resultaträkning, kontoplan
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Moms och momsdeklaration
 • Skattekonto
 • Avstämning
 • Periodisering och avskrivning
 • Bokslut
 • Praktikfall
 • Budget
 • Praktisk tillämpning av Visma Administration eller Visma e-Ekonomi

Fortsatta studier

Diplomutbildning, Personal- och löneadministratör eller Bokslut och årsredovisning.

Upplägg

Utbildningen innefattar 61 studietimmar (45,5 klocktimmar). Efter sista utbildningsdag får man hemtenta som ska göras inom en vecka.

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Investering

Betalning

Utbildningen kostar 11.196 kr (exkl. moms), dvs 13.995 kr inkl. moms. Kostnad för litteratur ingår inte i avgiften. Införskaffa litteratur inför första utbildningstillfället, men invänta din kallelse.

Utbildningen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp avgiften på fyra delbetalningar (anges detta i meddelandefältet när du anmäler dig).

Kursledare

-Kristina Johansson har arbetat som både ekonomi- och personalansvarig och ekonomichef i mer än tjugo år, främst inom hotell och restaurang. Hon har även varit med vid starten av TV4 och arbetat som avdelningschef på både Luleås och Malmös flygplats under många år. Kristina är även auktoriserad lönekonsult och utbildad revenue manager.

-Per Rosenquist har arbetat inom bank och finansvärlden i mer än 30 år som rådgivare både på privat-och företagssektorn. Han har varit marknadsansvarig, ansvarat för kortinlösen och elektroniska betalningar samt är lekmannarevisor. Per är Diplomerad Marknadsekonom.

-Markus Hansson har arbetat med utbildning och ekonomi i drygt 10 år. Han har främst arbetat mot mindre bolag i restaurang-, konsult- och hälsobranschen. Idag driver han egen firma med fokus på utbildning, digitala möjligheter samt redovisnings- och personaltjänster. Markus har en kandidatexamen i företagsekonomi. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomutbildning: Ekonomi- och redovisningsassistent, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Medborgarskolan Syd

Välkommen till Medborgarskolan Syd!

Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Syd erbjuder ett antal utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron. Medborgarskolan...


Läs mer om Medborgarskolan Syd och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Medborgarskolan Syd

Västergatan 17
24131 elsöv

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Ekonomi- och redovisningsassistent!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: Ekonomi- och redovisningsassistent från Medborgarskolan Syd, fyll i dina uppgifter: