Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Här är vinnaren av MBA-stipendiet 2023

Rupa Thakrar Bagoon, handelssekreterare och landschef för Business Sweden i Sydafrika, är 2023 års vinnare av MBA-stipendiet.

Årets vinnare av MBA-stipendiet håller i sitt stipendium tillsammans med representanter från utbildning.se

utbildning.se har sedan 2007 delat ut MBA-stipendiet i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri. Rupa Thakrar Bagoon, handelssekreterare och landschef för Business Sweden i Sydafrika, är årets vinnare av stipendiet.

Rupa Thakrar Bagoon, vinnare av MBA-stipendiet 2023, beskrivs av juryn som en positiv och coachande ledare med stor drivkraft och en förmåga att bygga starka affärsmässiga relationer. Juryn skriver bland annat så här:

”Med ett kommunikativt och coachande ledarskap och en särskild talang för att bygga goda relationer, är Rupa en förebild och en mycket uppskattad kollega. I sin nuvarande roll som handelssekreterare och landschef för Business Sweden i Sydafrika är hennes roll att hjälpa svenska företag att växa i södra Afrika. Rupa har en unik bakgrund med stor internationell erfarenhet, från olika roller inom Business Sweden och H&M”.

Juryn tror även att en MBA-examen i kombination med hennes erfarenheter kommer att ge en solid grund att stå på inför framtiden.

Vinnare av MBA-stipendiet 2023

Från vänster Madeleine Lindahl, Rupa Thakrar Bagoon och Mattias Säker

Vill utvecklas inom ledarskap

Rupa Thakrar Bagoon har en Magisterexamen i ekonomi från Mälardalens universitet. Kort efter examen flyttade hon till Sydafrika där hon dels jobbat för klädjätten H&M, men främst för organisationen Business Sweden där hon har varit i över 13 år. MBA-programmet hoppas hon ska leda till vidare utveckling inom ledarskap.

– Jag vill fortsätta utvecklas och ta ännu mer ansvar. Ledarskap är både viktigt och roligt och jobba med människor är bland det bästa jag vet, därför ser jag fram emot att utvecklas till en ännu bättre ledare efter utbildningen, säger Rupa Thakrar Bagoon.

Motivationen växte under ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen till programmet beskriver hon som intensiv, samtidigt som hennes vilja att gå utbildningen blev ännu större.  

– Jag kände att det här är precis det jag vill och behöver för att utvecklas i min karriär och ta nästa steg.

Till alla som är intresserade av att söka till MBA-programmet ger hon rådet att reflektera över varför man vill gå programmet och vad det är som gör att man känner sig redo för utbildningen.

– Tänker man i dessa banor kommer man till en självinsikt som är viktig och förutom varför man söker och vad man själv vill få ut av utbildningen tycker jag även att man ska fundera kring vad man själv kommer att kunna bidra till om man får den här fantastiska möjligheten, säger Rupa Thakrar Bagoon.

Kort om årets vinnare

Namn: Rupa Thakrar Bagoon

Ålder: 43 år

Bor: Johannesburg i Sydafrika

Yrkestitel: Handelssekreterare och landschef för Business Sweden i Sydafrika

Studier: Magisterexamen i ekonomi från Mälardalens universitet

Hitta MBA-program

Josephine Lindgren

Josephine Lindgren

Digital Project Manager (Visa mer)
Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning! (Mindre)

Om

Josephine Lindgren arbetar som Digital Project Manager på utbildning.se. Med en bakgrund som journalist tycker hon om att skriva och producera grafiskt material, men även att leda projekt och arrangera events. Josephine har en kandidatexamen från Luleå tekniska universitet med inriktning journalistik och har förutom journalistyrket arbetat för olika näringslivsorganisationer. Med inställningen att det aldrig är för sent att utbilda sig får hon en kick av att lära sig nya saker, både privat och i yrkeslivet. Nästa kompetensutvecklingsmål är en fortsättningsutbildning inom projektledning!