Årets vinnare av MBA-stipendiet håller i sitt stipendium tillsammans med representanter från utbildning.se
30 aug 2023

Här är vinnaren av MBA-stipendiet 2023

utbildning.se har sedan 2007 delat ut MBA-stipendiet i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm och Dagens industri. Rupa Thakrar Bagoon, handelssekreterare och landschef för Business Sweden i Sydafrika, är årets vinnare av stipendiet.

Rupa Thakrar Bagoon, vinnare av MBA-stipendiet 2023, beskrivs av juryn som en positiv och coachande ledare med stor drivkraft och en förmåga att bygga starka affärsmässiga relationer. Juryn skriver bland annat så här:

”Med ett kommunikativt och coachande ledarskap och en särskild talang för att bygga goda relationer, är Rupa en förebild och en mycket uppskattad kollega. I sin nuvarande roll som handelssekreterare och landschef för Business Sweden i Sydafrika är hennes roll att hjälpa svenska företag att växa i södra Afrika. Rupa har en unik bakgrund med stor internationell erfarenhet, från olika roller inom Business Sweden och H&M”.

Juryn tror även att en MBA-examen i kombination med hennes erfarenheter kommer att ge en solid grund att stå på inför framtiden.

Vinnare av MBA-stipendiet 2023

Från vänster Madeleine Lindahl, Rupa Thakrar Bagoon och Mattias Säker

Vill utvecklas inom ledarskap

Rupa Thakrar Bagoon har en Magisterexamen i ekonomi från Mälardalens universitet. Kort efter examen flyttade hon till Sydafrika där hon dels jobbat för klädjätten H&M, men främst för organisationen Business Sweden där hon har varit i över 13 år. MBA-programmet hoppas hon ska leda till vidare utveckling inom ledarskap.

– Jag vill fortsätta utvecklas och ta ännu mer ansvar. Ledarskap är både viktigt och roligt och jobba med människor är bland det bästa jag vet, därför ser jag fram emot att utvecklas till en ännu bättre ledare efter utbildningen, säger Rupa Thakrar Bagoon.

Motivationen växte under ansökningsprocessen

Ansökningsprocessen till programmet beskriver hon som intensiv, samtidigt som hennes vilja att gå utbildningen blev ännu större.  

– Jag kände att det här är precis det jag vill och behöver för att utvecklas i min karriär och ta nästa steg.

Till alla som är intresserade av att söka till MBA-programmet ger hon rådet att reflektera över varför man vill gå programmet och vad det är som gör att man känner sig redo för utbildningen.

– Tänker man i dessa banor kommer man till en självinsikt som är viktig och förutom varför man söker och vad man själv vill få ut av utbildningen tycker jag även att man ska fundera kring vad man själv kommer att kunna bidra till om man får den här fantastiska möjligheten, säger Rupa Thakrar Bagoon.

Kort om årets vinnare

Namn: Rupa Thakrar Bagoon

Ålder: 43 år

Bor: Johannesburg i Sydafrika

Yrkestitel: Handelssekreterare och landschef för Business Sweden i Sydafrika

Studier: Magisterexamen i ekonomi från Mälardalens universitet

Hitta MBA-program

Senast uppdaterad: 30 aug 2023
Josephine Lindgren
Josephine Lindgren
Digital Project Manager

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-10-01

MBA-blogg med Maria Smith

MBA-stipendiaten Maria Smith började i slutet av januari 2019 Executive MBA-programmet (eMBA) på Handelshögskolan i Stockholm. Vi har nu fått äran att ta del av hennes resa och kommer nedan fylla på med nya frågor och svar efter hand. Varsågod och läs!  På bilden: Paul Seimann, Maria Smith, Lars Strannegård (rektor), Sara Shafi Hansson och Caroline Siewerthsdotter Björkman Efter 18 utmanande ...
MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-24

Många bollar i luften för Nino Baraka

Tidigare jobb på Fryshuset i Stockholm, eget bevakningsbolag och stödverksamhet för ungdomar och nu student på Handelshögskolans MBA-program. 2007 års stipendiat erkänner att det kan bli lite stressigt ibland. Nino berättar om sina första veckor på MBA-utbildningen

MBA
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-10-10

MBA-stipendiaten Lovisa Case vill knyta ihop forskning och affär

Bland 1050 sökande blev Lovisa Case vinnaren av årets MBA-stipendium och i januari börjar hon sin resa som MBA student. Stipendiet ges ut tillsammans med utbildning.se, Handelshögskolan och Dagens industri med ett värde av 495 000 kr.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨