Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

Communication Mentoring Program – CMP

Sveriges Kommunikatörer
Kort om utbildningen
6 månader
47 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-10-06 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Communication Mentoring Program

Kursbeskrivning

Ett kombinerat mentor- och ledarutvecklingsprogram, med utbildningsdagar, enskilda mentorsamtal

Förväntas du att nu eller i framtiden vara ansvarig för en funktion, ett projekt eller att leda och utveckla medarbetare? Då är detta ett program för dig. Kombinationen seminarier i grupp och enskilda mentorsamtal är oslagbar.

I mentorsamtalen får du möjlighet att stanna upp och reflektera, få insikt om vad som är viktigt och mindre viktigt. Du får en tydligare självbild och ofta även ett bättre självförtroende. För att du som deltagare ska kunna nå bestående resultat löper programmet över en längre tid.

Tack vare gruppträffarna med de andra adepterna skapar du dig dessutom ett värdefullt nätverk. Programmet sträcker sig över ett halvår och omfattar: tio timmar enskilda mentorsamtal, Tillgång till kursledare och mentor mellan samtalen och sex utbildningsdagar inom kommunikativt ledarskap. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Syfte

Att öka din kompetens genom breddade och fördjupade kunskaper inom kommunikation och ledarskap, liksom att öka din självinsikt och trygghet i yrkesrollen. Du utvecklar en kombination av färdigheter inom mod och självtillit, ditt sätt att kommunicera och kunna sälja in idéer.

Ur programmet

"Att ha en mentor fick mig att tänka annorlunda och tvingade mig att fundera över hur jag agerar och varför. Min mentor kom med många handfasta råd och hjälpte mig bland annat att göra planer." – Camilla Waldmark, PR- och kommunikationsansvarig, ELON Elkedjan Logistic AB

"Det nyttigaste för mig var att titta i backspegeln och reflektera över vad som har påverkat mig till att göra det jag gör och om det är någonting jag saknar. Jag har fått större självinsikt och bra verktyg för hur jag ska arbeta i mitt personliga ledarskap. Det är lättare att få gehör nu och möjlighet att påverka och leda." – Janine Sjöö, kommunikationsansvarig Stena Line

  

"Mentorprogrammet tvingade mig att höja blicken och engagera mig i min egen utveckling. Vi hade en öppen stämning inom gruppen och det var lätt att diskutera och reflektera med varandra. Jag fick rannsaka mig själv och ta ställning till vad jag är bra på och vad jag ville utveckla, något jag inte hade gjort om jag inte gått programmet." – Max Wallenberg, kommunikatör och projektledare Försäkringskassan

Upplägg

Programmet sträcker sig över ett halvår och omfattar:

  • Tio timmar enskilda mentorsamtal
  • Tillgång till kursledare och mentor mellan samtalen per telefon och via mejl
  • Sex heldagsseminarier inom ledarskap.

Datum för programmet:

25 april – Introduktionsseminarium "Ta nästa steg"
26 april– Det kommunikativa uttrycksfulla ledarskapet på Ledarstudion 
10 maj– Strategisk kommunikation och strategiskt ledarskap med Katarina Gentzel Sandberg
22 augusti- Förändringsledarskap och digitalisering med Mathias Westphal
23 augusti - Coachande ledarskap med Pernilla Aspe
17 oktober – Avslut – föreläsning, gästföreläsare och diplomering

Investering

47.000 kr exkl. moms 

  • Sex utbildningsdagar inkl frukost, fika och lunch 
  • 10 timmars samtal med en handplockad mentor 
  • Möjlighet till livslångt nätverk 
  • Diplomering och avslutningsmiddag 

Kursledare

Sveriges Kommunikatörers mentorer har en gedigen erfarenhet inom kommunikatörens yrkesområde inom såväl privat näringsliv som offentlig verksamhet, liksom breda kunskaper om affärsverksamhet och ledarskap. De har en personlig mognad, ödmjukhet och genuint intresse för människor, vilket är en förutsättning för att lyckas som mentor. Därtill har alla deltagit i en förberedande mentorsutbildning. 

Programansvarig (leder träffarna)

Martina Brandt, grupp- och ledarutvecklare, facilitator och sedan årskiftet 2017 organisationskonsult i eget bolag. Hon är även nätverksledare för Sveriges Kommunikatörers nätverk för kommunikationsansvariga och har mångårig erfarenhet av marknadsföring, professionella möten och relationsbyggande nätverk. Martina brinner för det personliga ledarskapet och har genomgått flera ledarutbildningar, bland annat kommunikation & ledarskap hos Dale Carnegie och senast organisationspsykologi hos Risling & Partners. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Communication Mentoring Program – CMP, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer

Sveriges kommunikatörer

Sveriges Kommunikatörer är ett nätverk med över 7 000 kollegor som arbetar med kommunikation. Vi erbjuder kompetensutveckling, nätverk och omvärldsbevakning. Hos Sveriges Kommunikatörer träffar du andra som arbetar med kommunikation och utbyter erfarenheter. Vi erbjuder regionala evenemang, kurser och Nätverk...


Läs mer om Sveriges Kommunikatörer och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Sveriges Kommunikatörer

Sveavägen 31
Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Communication Mentoring Program – CMP!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar